Gestačná teombocytopénia - pokles krvných doštičiek

mmama
24. jan 2021

Žienky mala niektorá z vás v tehotenstve pokles krvných doštičiek?opakovalo sa to aj v ďalšom tehotenstve?ďakujem

eikenella
24. jan 2021

ahoj, ja som mala. pri prvom tusim 119 (okolo 120) bola pred porodom najnizsia hodnota, teraz mam okolo 125 na konci druhého tehu

mmama
autor
24. jan 2021

@eikenella cize je to lepsia hodnota ako pri prvom.A tiez ti zacali klesat na konci tehotenstva?

eikenella
24. jan 2021

@mmama nie, mne klesli uz v druhom trimestri, ked sa kontroluje krv, na tej znizenej hodnote sa drzali cele tehotenstva, ale neprogredovalo to uz v priebehu tyzdnov tretieho trimestra

mmama
autor
24. jan 2021

@eikenella a nevies alebo nehovorili ti co v pripade ked budu klesat dalej?

eikenella
24. jan 2021

@mmama ak je indikacia, tak sa davaju kortikoidy. Indikuje to hematolog. A ty mas aku hodnotu?

mmama
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
24. jan 2021

Tiez som to mala cele tehu poklesnute. Tak nejak na hrane tej normy a pod sem tam .

ludkka0407
24. jan 2021

Ahoj,aj ja som mala tento problem. Pri prvom asi okolo 100,pred porodom este klesli,pri druhom to uz bol vacsi prepad,okolo 80 aj menej. Nemohlasom dostat ani epidural a cele tehotenstvo som chodila na kontroly na hematologiu (brala som aj zelezo, b12tku injekcie a este nieco,len si to nepamatam).po porode som do par tyzdnov bola naspat na cca 150🙂

eikenella
24. jan 2021

@mmama pod 100 je problem so spinalom, epiduralom, zavazne to byva, ak klesne pod 50. ale davaju sa potom kortikoidy. urcite budes sledovana na hematologii, ale nejake velke komplikacie nepredpokladam, ze budu

mmama
autor
24. jan 2021

A neviete ako je to zo sekciou?

999cicka999
24. jan 2021

Mala som Pri prvom tehotenstve ,3 tt hospitalizáciu hodnoty mi kolisali medzi 50-60. Keď som mala 48 dali mi tranzfuziu dosticiek a ukončili tehotenstvo. Malý sa narodil 34tt. Pri druhom tehotenstve sa to neopakovala ale veľmi to sledovali a nedovolili prirodzený pôrod. Som tehotná tretí krát. Zatiaľ všetko ok 24 tt

mmama
autor
24. jan 2021

@999cicka999 to prve tehotenstvo u teba ma mrzí a druhé ma potesilo,že si mala lepšie.Teraz ti držím palce ❤

lilusikk
12. aug 2021

@ludkka0407 ahoj chcem sa opýtať ja mám teráz v 32tt nízke hodnoty trombocytov mám ich 98 a strašne sa bojím na hematologiu idem až o dva týždne nevraveli Vám že s čoho tak klesajú ? A ako ich zvysim trombocity či ste niečo jedli a tak .

999cicka999
13. aug 2021

@lilusikk jedlom trombocyty nedoplnis. Pecenove testy sú ok? Tlak?

ludkka0407
13. aug 2021

@lilusikk ahoj,jedla som vsetko,na co som mala chut, ale teda mne sa pocet trombocytov nezvysil,upravilo sa mi to cca 4 mesiace po porode. Brala som zelezo, tusim b12tky injekcne a to bolo vsetko a sledovana na hematologii som bola az do porodu.ovplyvnilo mi to napr.to,ze som nemohla mat epidural, nechceli riesit anesteziologovia,pokial nie su krvne dosticky nad 100 (ideal aspon 120),ja som mala tak cca 82-85,inak som bola v pohode a ako bolo vyssie spomenute,jedlom sa to upravit neda

25daniela
13. aug 2021

@mmama Ja mam za sebou tri tehotenstva, v prvom som pichala fraxiparin alebo clexan, v druhom mi klesli doštičky, gyndos to neriešil a pri pôrode bol poplach, ale presne hodnoty nepamätám. Potom som chodila na kontrolu na hematologiu a nedávali mi nič, upravilo sa to samé. A pri treťom som zase musela pichať injekcie na riedenie krv. Takže čo je v jednom tehotenstve, vôbec sa nemusí opakovať, ba môžeš vychytať oba extrémy ako ja. Aj trombozu, ako ja po treťom pôrode. To som pichala injekcie ešte tri mesiace po pôrode, aby sa to rozpustilo.

lilusikk
13. aug 2021

@999cicka999 áno pečeňové testy mám v poriadku aj všetky ostatné aj moč dokonca iba trombocyty klesli na 98 a tlak mám ja stále nízky nemám vysoký vôbec .

lilusikk
13. aug 2021

@ludkka0407 aha a porodili ste tak bolo pri pôrode všetko ok nenastali žiadne komplikácie? Ja sa tak strašne bojím 😞 celé tehotenstvo bolo v poriadku aj som vôbec nemalá nevoľnosti a teráz toto😞 dúfam že keď pôjdem o dva týždne na hematologiu že bude dobré že mi nebudú klesať a nepovedali Vám že sčoho tak klesajú.

ludkka0407
13. aug 2021

@lilusikk dvakrat som porodila bez akychkolvek problemov, ja som mala porody rychle, bez epiduralu (to si nikto na triko vziat nechcel),komplikacie som mala s placentou (ale s tym myslim trombocytopenia vobec nesuvisi), po druhom porode ma uspavali a cistili,inak nic a ako som pisala,tak sa mi to upravilo po porode.netreba sa bat, na hematologii ta usmernia co a ako.mne vzhladom na trombocytopeniu cisarsky rez odporucany vobec nebol,ak mas indikaciu na cisarsky,tak treba konzultovat s hematologom🙂v kazdom pripade drzim palce,nech ste zdravi

lilusikk
13. aug 2021

@ludkka0407 ďakujem veď to zdravie na prvom mieste ja som prvý pôrod mála cisársky lebo som porodila predčasné som začala krvácať a teraz neviem ešte ako pôjdem som 4roky po prvom pôrode lekár vravel že môžem ísť normálne ale keď teraz toto že sa mi znizilo tak neviem ako pôjdem. Len nech všetko dobré dopadne 🙂

lilusikk
14. aug 2021

@ludkka0407 aj sa chcem opýtať zabudla som malí sté pôrod v termíne 🙂ako ste mala

ludkka0407
14. aug 2021

@lilusikk prvy presne v den terminu,druhy tri dni pred🙂

999cicka999
19. aug 2021

@lilusikk keď veľmi klesnú tehotenstvo ukončia. Mne pri 48 v 34 tt. Určite budeš mať cisársky.

eikenella
19. aug 2021

ja by som sa rada opytala, ci ste isli na ockovanie proti korone, nakolko vakciny mozu sposobit pokles krvnych dosticiek. zatial som ockovanie neriesila, ani nekontaktovala hematologiu. ake mate skusenosti vy, ak ste sa o to zaujimali?

lilusikk
20. aug 2021

@999cicka999 tak utorok idem na hematologiu tak budem vedieť že či klesajú alebo nie dufam že nie ja prvé tehotenstvo mám tiež cisársky.

lilusikk
20. aug 2021

@eikenella nie nebola som a ani nemám záujem o očkovanie .

999cicka999
21. aug 2021

@eikenella som ockovana oboma dávkami. Prvá po sestonedeli ešte som mala nízke trombocyty. Všetko v poriadku

999cicka999
21. aug 2021

@lilusikk uvidíš ale mňa teraz pri treťom hospitalizovali s trombocytmi 96, na druhý deň to ukončili ale bola som už v 37 tt a trombocyty za deň klesli na 57

lilusikk
21. aug 2021

@999cicka999 fu tak dúfam že mne tak neklesnú 😏ja som ešte len piatok vošla do 33tt to bude ešte veľmi skoro až mám strach 😞

lilusikk
21. aug 2021

@999cicka999 dávali Vám aj transfúziu po sekcií

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre