Germicídne žiarenie v tehotenstve

slavkakap
29. jún 2022

Ahojte mamičky. Možno že sa tu nájde mamička čo ma podobnú skúsenosť ako ja a ma upokojí 🙂
Dnes som bola v ambulancii u môjho lekára nechtiac výstavena germicidnemu žiareniu, som v 11 týždni tehotenstva.
Uvedomila som si to až keď sestrička žiarič vypla.
Moja obava je ci to môže mat nežiadúci vplyv na moje dieťatko. Žiarič bol uzavretý v plaste, preto som si ho hneď nevšimla. Ďakujem 🙂

ddaassuullaa
29. jún 2022

Pokial je ten ziaric vhodny do prostredia aj za pritomnosti ludi (uzatvoreny) v miestnosti, tak je (mal by byt) bezpecny. Boli v miestnosti kvety? Lebo ani tie nemaju byt v miestnosti, ktora sa dezinfikuje (to len ako napoveda, ajy asi bol)

dori2
29. jún 2022

@slavkakap ja pracujem v nemocnici, som tehotna a su tu dva druhy ziaricov- take ktore mozu byt v pritomnosti ludi a take ktorw nie. urcite nemaju v cakarni ten druhy druh…

slavkakap
autor
29. jún 2022

@dori2 ďakujem za správu 🙂 Práveže je som bola v ambulancii vo vnútri a asi zabudli ho vypnúť, žiarič bol klasický na stojane. Práve preto mám obavi, nevšimla som si ho hneď lebo mal krit až sestrička ho vytiahla zo zástrčky. Mali tam novu lekárku na zaskosk. Bez kritu mam skúsenosť ze v miestnosti nesmu byť kvety. Ale neviem ako takýto žiarič vplyva na plod. Ďakujem ☺️

ilovepizza
9. júl 2022

@slavkakap tento s krytom bude urcite vhodny aj pre ludi. tiez mame v praci take ziarice a su zapnute stale, kym tam sme. praveze sa divim, ze ho vobec vypinala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre