Ahojtee, konecne sa nam podarilo otehotniet po 3 rokoch snazeniach a 3 cykloch ivf. Ale ako naschval este som len 8tt a uz mam za sebou covid- nastastie lahsi priebeh iba mierne zvysena teplota, kasel… a po dvoch tyzdnoch od vyliecenia sa mi urobil genitalny herpes… ide ma porazit od strachu, este len prvy trimester a hned sa vsetko na mna lepi… 😥 herpes na intimnych miestach som mala uz viac krat , takze to nie je prva infekcia. Mam velke obavy, je tu niekto kto tiez prekonal genitalny herpes zo zaciatku tehotenstva a ma zdrave dietatko? Na internete som nasla aj ze pri genitalnom herpese stupa pravdepodobnost autizmu 🙁
Herpes je problematicky pro porode, tam moze narobit sarapatu. Ja som mala protokol, kde som 2 mesiace brala zovirax. V kazdom pripade nepodcenovat a ozvat sa lekarovi.
Toto by mal byt problem len pocas porodu..
Ak to nie je prva infekcia, tak v tomto stadiu nevadi. Len pri porode vadi, lebo moze nakazit dieta. V tehotenstve je imunita zeny oslabena, takze choroby sa lepia jedna radost. Medzi mojimi kamoskami boli takmer vsetky v tehotenstve chore. Ja sama som posledne 2 mesiace bola chora, lebo som sa nevedela choroby tak dlho zbavit. Herpes (nie genitalny) som mala urcite aj 5-6x.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
keby sa máme riadiť všetkým čo na interenete prečítam 🙈 počas tehotenstva mala sestra na začiatku hneď nejakú infekciu a doktor jej dal aj také vkladacie gule ( áno gule nie guličky :D ) a dieťatko má zdravé 🙂