Genitálny herpes v tehotenstve

palacinka18
25. mar 2016

Dobry vecer prajem.
Rada by som sa informovala zo skusenosti (zial zlych) o genitalnom herpese.
Mam ho uz roky a teraz som konecne tehotna 12 tt a vyhodil sa mi v 5tt a o dva tyzdne na to sa mi vyhodil aj herpes na ustach plus mykozy.
Je mozne ked mi lekarka nasadila duphaston ze umelo udrzal plod , ktory by mi odisiel a moze byt potihnuty? Velmi sa desim ze mi to poskodilo plod. Dakujem za kazdu uprimnu odpoved

anakristina
25. mar 2016

@palacinka18 ak si to mala aj predtym tak to plod neposkodzuje.duphaston vraj nezdravy plod nezachrani. Treba to preliecit u gyn.porod mozno bude cisarakom lebo vtedy sa moze babo nakazit ked prejde porodnymi cestami

palacinka18
autor
26. mar 2016

Dakujem za odpoved. A kazde povzbudive slova. Velmi sa bojim

gir
26. mar 2016

Ahoj, mne sa v poslednom mesiaci tehotenstva dole vyhodili vyrážky. Veľmi som sa zľakla ale gynekológ mi povedal, že sú to kvasinky. Samozrejme najlepší lekár je Google, dr. vravím, že ja som sa dopátrala až k diagnóze gen. herpes. Zasmial sa, že gen. herpes je imunitné ochorenie. Získava sa promiskuitným životom alebo sa môžeš poďakovať niekomu nezodpovednému z minulosti, kto ťa nakazil. Duphaston je na udržanie ale s týmto to nemá nič spoločné. Rodiť budeš 100 % sekciou, nebudú riskovať nakazenie bábätka. Prepáč, ja ťa neposudzujem ani by som si nedovolila ťa uraziť. Veľa šťastia a zdravé, krásne bábätko.

anakristina
26. mar 2016

@gir kolegynka povedala ze to mala v stvrnastich a nebola este s nikym.

sam2
26. mar 2016

@palacinka18 a si ista ze mas genitalny herpes? Lebo po novom zistili ze aj "klasicky"herpes sa moze vyhodit kdekolvek na tele, cize aj na genitaliach. Mas potvrdene od gyn.ze je to genitalny herpes? 😊
@gir a to ze sa ziskava promiskuitnym zivotom je zastarali nazor. Ano prenasa sa pohlavnym stykom, ale taktiez ak ma niekto na ustach herpes a prajtizuje oralny styk,... Atd 😁😁😁

anakristina
26. mar 2016

@sam2 hej prenasa sa herpes simp.na genitalie z pier ale to neni genitalny herpes

sam2
26. mar 2016

@anakristina preto som sa zakladatelky pytala ci ma naozaj genitalny herpes, ci to ma potvrdene 😊

palacinka18
autor
26. mar 2016

Nakazil ma prvy partner v zivote.....
A tak ze som chytila az pasovy opar:( jedno s druhym
A preniesol to zevraj oralne. To tvrdil on...Mam druheho chapaveho muza ale vidite. Mna by to v 17 ani nenapadlo. Proste to je uz jedno :( skor mam velky stres

sam2
26. mar 2016

@palacinka18 hlavne pokoj. Pokial ta nakazil oralne nebude to genitalny herpes. Mas urobene stery? A potvrdeny gen.herpes?
Ale hlavne zachovaj pokoj. Ten potrebujes teraz najviac. Vsetko bude v poriadku

palacinka18
autor
26. mar 2016

Ano roky nazad aj 10 asi.
Potom som ho roky nemala ale kedze to nebol 1. vysev.... Musim sa upokojit. Dakujem🙂

gir
26. mar 2016

Prepáč, nemyslela som to že žiješ na divoko, klasický opar sa prejaví hocikde. Tak ako kočky písali, dr. ti musí na 100% povedať že je to gen. herpes. V tehotenstve má každá zníženú imunitu, tak sa to prejavilo. A neviem kto ti povedal, že bábo v brušku je ohrozené keď máš herpes? Pokiaľ sa ti do pôrodu stratí, budeš rodiť prirodzene, pokiaľ nie tak sekcia. Každé bábo musíme chrániť, nepusinkovať, a už vôbec ak má niekto herpes na ústach pretože u nich sa to môže vyhádzať v ústach a hrozí udusenie. Hlavne žiadny stres, teš sa na bábo...

palacinka18
autor
26. mar 2016

Dakujem dievcata🙂🙏🏼

palacinka18
autor
26. mar 2016

Dnes som ho chytila druhy krat:( len lezim
Nemozem sa tolko stresovat:(

sam2
26. mar 2016

@palacinka18 kedze je to imunitne ochorenie zvys prijem ovocia, zeleniny.. Proste dopuj sa vitaminmi. Zisti si ake bilinky-bilinkove caje ktore podporuju imunitu mozu tehotne. Viem ze roibos je dobry na imunitu ale neviem ci ho mozu tehotne 😊 A hlavne nestresuj, to je na imunitu najhorsie 😊 Hod sa do pohody, mysli pozitivne

lavia
26. mar 2016

Ahoj 🙂 Práve sme mali skúšku z infektov, takže tieto veci mám čerstvé v hlave a v múdrej knižke infekčného lekárstva , kde sa píše, že prenos genitálneho herpesu na plod v I. trimestri je vzácny a celkovo väčšinou rizikové obdobie pre plod je obdobie pred pôrodom a počas pôrodu, preto sa v tejto situácii vždy indikuje sekcia. Duphaston nemá s týmto žiaden súvis, je to len pohlavný hormón, ktorý pomáha pri začiatku tehotenstva, ale nemyslím si, že by mal takú moc, aby udržal poškodený plod. Navyše, ako som písala vyššie, je veľmi vzácne, aby vôbec k nejakému poškodeniu došlo.
A čo sa týka samotného vírusu;, jedná sa o vírus herpes simplex, ktorý ma dve formy: HSV1 - to je ten, ktorý prednostne postihuje sliznicu v ústnej dutine a na perách a HSV2, ktorý má najvyššiu afinitu k sliznici genitálu.
Pásový opar je tiež herpetický vírus, ale trochu iný typ. Ostáva skrytý v centrále miechového nervu po prekonaní ovčích kiahní a pri zníženej imunite sa môže prejaviť práve pozdĺž daného nervu 🙂
Počas tehotenstva sa imunitný systém ženského tela sám utlmuje, aby bol schopný akceptovať plod. Preto sa môžu herpetické infekcie viac prejaviť a je aj častejší sklon k mykotickým ochoreniam. Takže ako radí sam2 , netreba sa stresovať, ale radšej posilňovať aspoň tú imunitu, ktorú máš 😉

palacinka18
autor
27. mar 2016

Dakujem dievcata! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

anakristina
27. mar 2016

@lavia wow,perfektne.ja mam na pere uz siestykrat herpes pocas tehu ale vzdy to rychlo prejde.ucili ste sa aj o toxoplazmoze nieco?infektologicka mi povedala,ze musim mat nejake autoimunitne ochorenie kvoli ktoremu mi blbnu hodnoty.

palacinka18
autor
27. mar 2016

No ja raz na pere a 2 krat teraz 2.prebehia vaginalnya aj v konecniku a to som stale doma! Beriem vitaminy! Zvysujem imu a hen
A vcera som chytila nieco som grcala ale dnes dobre...... No nestastna som velmi sa bojim velmi

anakristina
27. mar 2016

@palacinka18 tak sa porad s dobrym lekarom zaplat si konzultaciu alebo pohladaj nieco v archive poradne mudr zahumenskeho.mas moznost ist na amnio.ale urcite by som sa spytala najprv mojho gyn co si mysli

palacinka18
autor
28. mar 2016

Ano uz som hladala odbornikov
Gyn mi povedala, ze bud odide same, alebo zistime vrodene vady alebo nezistime......
Vela dievcat v archivoch pisalo ze maju zdrave..... 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

lavia
28. mar 2016

@anakristina jasné, učili sme sa aj o toxoplazmóze, lebo u nás je to celkom časté parazitárne ochorenie. Neviem, na základe čoho ti to infektologička povedala,takže sa k tomu neviem vyjadriť, ale ona by sa v tom mala dobre vyznať, tak to tak najskôr bude 🙂 Totiž, pri niektorých ochoreniach môžu byť výsledky testov falošne pozitívne pre skrížené reakcie kvôli podobnosti antigénov. A to je možno aj tvoj prípad 🙂

anakristina
30. mar 2016

@lavia citala som nejaku prezentaciu a pdf,je to zaujimave ale pomerne aj tazke,to by chcelo lektora 🙂

lavia
30. mar 2016

@anakristina 🙂 o txoplazmóze? kde si ju našla? a čo je tam ťažké?

anakristina
1. apr 2016

@lavia nie,o podobnosti antigenov,o autoimunitnych ochoreniach a tak 🙂 tazke je,ze je to napisane nie pre laikov. Stale som mala pozit.iba iga.igm sa vobec nevytvoril.je to taka zahada,ze by ma bavilo zistit co to sposobuje.ci stitna zlaza,alergia a tak.podla infektologicky vytvaram urcite protilatky aj proti babu a po porode nalez bude iny.

lavia
1. apr 2016

@anakristina aha 🙂 no, náš imunitný systém je samá záhada 🙂 a aj keď na veľa vecí sa už prišlo, mnohé ešte nevieme, ale hádam sa raz dozvieme 🙂 Mám spolužiačku, ktorá sa chce venovať imunológii, tak to bude jej parketa 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre