Genitálny herpes v tehotenstve

tina7729
11. aug 2014

Ahojte. zaujimalo by ma ci ste niektora trpela v tehotenstve genitalnym herpesom co ste uzivali co vam doktor povedal.nato.ci je tm riziko pre babo a tak.dakujem

labamba123
21. aug 2014

Mala pri prvom.som.netusila ze ma nebolo nijak liecene dcerku mam.v poroadku...pri 2hom som.zistila pocas tehu ze ho mam.a bolo mi povedane ze riziko pre babatko v brusku je takmer nulove jedna sa o porod aby herpes nebol pritomny.. od zhruba 36tt budu podavat zovirax tabketky aby sa zabranilo herpesu pocas porodu..

labamba123
21. aug 2014

@tina7729 tie zovirax tabletky (acyklovir) dr povedal ze su bezne puzivane v tehotenstve dokonca v celom aj prvom trimestri ze dietatku neublizia..

tina7729
autor
21. aug 2014

dakujem krasne 🙂

denisse1311
21. aug 2014

@labamba123
@tina7729 ahoj ja mam takisto genitalny herpessom v 32tt doktor mi dal pred 3tyždnami len mast herpesin jeden pluzgierik zmizol ale pri vchode mi ostala taka podraždena kožička ktora ma pobolieva a jeden pluzgier ktory ale nemizne po tej mastičke. tabletky mi davat ešte nechcel zajtra idem na kontrolu tak som zvedava čo mi povie. myslite že by ma dal ležať do nemocnice? herpes nemam prvykrat ale myslim si že mi nezmizol lebo mi nenasadil acyklovirove tablety.

tina7729
autor
22. aug 2014

@denisse1311 ahoj.podla mna nie lezat neppjdes koli tomu.ale je mi divne ze ti nedal tl.ja som uz tiez mala herpes pri prvom tehu.dostala som ho ale uz davno strasne som sa bala ze sa malinka nakazi.brala som tiez herpesin tbl asi v 34 tt tehu a az do konca som ho memala a rodila som notmalne.len aj mna zaujima ze ako to maju ine mamicky ked ho maju. a ja som ho mala v tehu vela krat.kolko krat ste ho mali vy?

denisse1311
22. aug 2014

@tina7729 ja ho mam v tehu teraz po prvy krat a to som bola v 28tt, teraz som v 32tt ale pluzgier mi nezmizol stale tam je, mastička mi nikdy nezabrala a ani teraz sa mi proste nestratil stale je tam, a tiež nechapem prečo mi nedal lieky, ktore si dnes na poradni určite budem pytat lebo viem že mi to zmizne len vdaka liekom! tak snad sa uvedomi a da mi ich. tak ty si rodila normalne? no ja sa bojim toho či ma pustia rodit normalne. tiež som čitala že od 34tt by sa mali lieky proti herpesu brat preventivne až do porodu tak dufam že oddnes ich budem brat aj ja a budem ok až do porodu.

tina7729
autor
22. aug 2014

@denisse1311 to si urcite pytaj. dietatko mam zdrave a ma uz dva rocky 🙂 ano rodila som normalne.spomenula som im to ze mam tento problem a v pohode.meboj len nech mas tie lieky inak by si musela cisarskym rodit

labamba123
6. nov 2014

Denisse
@denisse1311 ahoj prepac tak neskoro odpisujem ale malo som tu.. ako pozeram asi si uz aj porodila dufam vsetko dopadlo dobre.. ja som v zahranici a tu dr dava od 36tt aciclivir 400mg 3x denne papat az do porodu qby sa znizili rizika herpesu pocas porodu.. ak je herpes pritomny pocas porodu rodia vatsinou cisarskym 🙂

ksulka
22. jan 2017

Mali ste niekto vaginalny herpes v prvom trimestri a prvy krat v zivote? Ak ano, boli nejake komplikacie? Dik

emmuska32
28. jan 2017

Ahojte zienky. Som v 18.tyzdni. A vaginalny herpès som mala uz 4krat. Staci trochu stresu a hned sa objavy. Som z toho uplne nestastna😢 Gynekolog mi predpisal tabletky len neviem ci je horsie ich brat alebo nebrat. Neporadi mi niektora z vas??

ksulka
2. feb 2017

@emmuska32 Ak ti ich predpisal tvoj gynekolog, tak ja by som to asi moc neanalyzovala. On by mal vediet, co je dobre a co nie.

lucylka25
2. feb 2017

@emmuska32 Skus si kupit k tomu homeopatikum Kreosotum 9ch a davaj si tyzden 2 gulicky 3x za den. Ak by nahodou nepomohlo, doporucujem homeopaticku konzultaciu cez telefon, kde sa homeopat dozvie viac o tvojich tazkostiach a doporocu ti liek presne na mieru, ktory si potom kupis za 3EUR v lekarni. Jedna sa o nieco taketo: https://www.facebook.com/homeopatiaonlinesk/pho... Rozhovor trva cca 30 minut a stoji okolo 15EUR. Ak by si potrebovala vediet viac, kludne mi napis IP, aj ja som homeopat. Maj sa pekne a drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre