Chcem sa spýtať či má niekto z Vás skúsenosti v tehu s ganglionom - je to taká hrčka na zápästí tkz.prasknuta šľacha.
Ruka ma bolí,no neviem či by bolo vhodné si to dať teraz operovať,keďže lokálna anestezia plus lieky od bolesti nemôžem žiadne.Som v 9tt.
No už ho mám vysse roka pracovala som s nim všetko,no ruka bolí čím ďalej viac.
Viackrát mi už aj praskla no potom sa objavila za dva týždne opäť.
No dám si ju ,,opraviť,, asi až po pôrode až kým dieťa nebude väčšie ... ak vydržím.Viem,že je to iba taká chybička krásy pokiaľ nebolí pravidelne.
Ja uz som mala vypisany papier od obvodnej dat si to robit... uz som aj cakala v cakarni a rozmyslela som si to nejako som sa rozhodla ze sa toho zbavim sama. Mala som uz dost velky a ruka bolela pravidelne som si to zacala roztlacat kolko som zniesla... masirovanim sa mi za par tyzdnov uplne stratil. Nebola by som verila aj podla obvodnej bol uz dost velky, ale podarilo sa mi to zmizol ... teraz ked citim pretazenie tej ruky hned masirujem v tom mieste 😉
daj si zatiaľ vytiahnuť tekutinu ihlou. neboli to a ako dočasné riesenie je to fajn. ja som bola na operacii ganglionu až po 10 rokoch, odkedy ho mám, dcera mala 9 mesiacov vtedy, ale už som mala fakt velké bolesti a hybnosť ruky len na 20 %. operovali ma v Šaci po MRI vyšetrení. ťahalo sa to cez celé zapastie až k prstom. robili mi to laparoskopicky v celkovej anesteze. teraz to budú v juli 2 roky. polroka bolo vsetko OK, ale objavil sa mi opäť. este to nie je na opätovnú operaciu, ale bolestive je to zas
ja som ho mala na zapasti , robili mi to v celkovej narkoze v nemocke som bola tri dni, teraz v pondelok idem znova lebo sa mi to vratilo
@nika82 no pekne teda,aj ti povedali dovod preco sa ti to vratilo?Mna boli cele zapastie,uz mam sice synceka na svete,no neviem si predstavit ist na operaciu.
@janulka2811 no preťažujem ruky robím v pracovni. Vlastne mi najprv budú robiť artroskopiu zisťovať prečo sa mi to vrátilo a potom vyberať.
@nika82 tiez to mam pretazene no asi to uz lepsie nebude ...
@janulka2811 no ja som zvedavá čo zistia tou artroskopiou
@nika82 fuuu no potom daj vediet 😱
Ja v rukach neudrzim ked ma to zacne boliet ani ceruzku.
@janulka2811 no ja udržím všetko, ja mám len mierne bolesti
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ruku treba mat v klude, nepretazovat a radšej počkať po tehotenstve, ganglion nebýva az taká akútna vec na riešenie, keď nepretazujes ruku fak sa s tým dá zit aj veľa rokov bez operácie. napr mne nechceli vybrať ani znamienko na ramene, keď som bola tehotná