Fraxiparine v 7. týždni

13. aug 2020

Ahojte, poprosim Vas o radu pri pichani fraxiparin. Picham si ho kvoli potratom, a zistenym mutaciam. Teraz som v 7 tyzdni. No som chuda, a uz aj na miestach na bruchu kde sa mi este dala vytvorit riasa sa mi urobili pod kozou male hrcky. A vcera a aj dnes po vybrati ihly mi tiekla krv 😕. Na kontrolu idem az o tyzden k hematologicke. Mozem si zacat pichat do stehien, kedze na bruchu uz nemam kde?

autor
13. aug 2020

Neznizi sa ucinok, ked budem pichat do stehien, a nie do brucha?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinajurkechova
13. aug 2020

No nie som zdravotacka, ale mne to pichali buď do brucha, alebo na rameno.

petulka2021
13. aug 2020

V stehne sa najpomalšie vstrebáva , najlepšie do bruška , ale keď už máš hrčky skôr by som uprednostnila rameno a striedať raz jedno rameno raz druhé. 🙂
(praktická sestra)

pomfritka
13. aug 2020

Stehna a aj ramena su v poriadku, nesmie to ist do svalu, bud pod kozu alebo do tuku, vcera som to riesila 🙂 Drzim palce.

malebiele
13. aug 2020

Mne na gynekologii povedali, ze tehotne by si v ziadnom pripade nemali pichat do brucha, ze sa ma pichat do ramena, takze ja picham tam, do stehna si neviem spravit koznu riasu...a to ze ti po vybrati ihly ide trochu krv je normalne, toho sa neboj 🙂

m_o_n_c_a_k
13. aug 2020

Tak ja som v 16 tt a pichám si už radšej do stehna. Do brucha som pichala tak do 13 tt. Potom som sa už bála. A keďže nie je nik kto by mi pomohol pichať do ramena, tak pichám do stehna. Normálne mi to poradila aj gynekologicka,. Hlavne nech na tom mieste máš dosť tuku. A aj mne sem tam vytečie trosku krvi.

krisbar
13. aug 2020

No ja som uz v 29tt a mam cele brucho pohrckovane a az teraz mi internista povedal, ze si to picham prilis vysoko - do tuku. Ze treba to nizsie. A tiez mam kopec hrciek a krvaca mi to.
Drz sa! Ja uz mam plnu tasku inkekcii, je to masaker, ake co nespravime pre babatko 😉

krisbar
13. aug 2020

@m_o_n_c_a_k a kam do stehna si to davas? Lebo jansom trosku pri sebe a nespravim si riasu...

autor
13. aug 2020

Zienky, este ma napadlo, ci niektora z vas si picha fraxiparine inzulinovymi striekackami? Lebo vraj fraxiparin velmi boli pichat do stehna, a ci to nie je menej bolestive pichat inzulinovymi striekackami.

m_o_n_c_a_k
13. aug 2020

@krisbar ja si nepolozim stehno na stoličku, alebo na posteľ, vtedy sa mi ťažšie chytá riasa. Ale keď ho necháš vo vzduchu, tak ze si sa dnes na kraj zadku tak mne sa vtedy lepšie chyta. A niekedy no treba stlačiť pošlem ti foto do správy ako to robím ja. Hádam pomôže.

m_o_n_c_a_k
13. aug 2020

Podľa mňa je to jedno kam picháš tie injekcie niektoré štípu viac iné menej. Akurát, že na stehne máš troska hrubší kožu, ale ja mam teda menší strach ako do bruška. Ale ze by ma to bolelo viac ako do bruška. Musíš skúsiť, každá mame iné prahy bolesti. Dokonca môžeš mať na niektorých častiach tela lepšiu znášanlivosť a niektorých horšiu. Treba skúsiť. Inak keď už to budeš pichať dlhšie už ti to bude jedno. Len nech to pichne a pokračuješ v dni. 😉

euka210
13. aug 2020

ja som si pichala len kratko pred porodom a po porode, stale do stehna, v nemocnici davali do ramena. Svagrina pichala cele tehu a do brucha.

stanusenka
14. aug 2020

Ja som si pichavala zásadne iba do stehien alebo do ramien, do brucha by ma nikto nedonutil 😏 a dve deti som už vynosila, sú zdravé a čakám tretie

nataliaseidlova
14. aug 2020

Ja som si pichala pri dvoch tehotenstvach najprv do brucha a potom do stehna a ramena. Zacali sa mi ale robit hrcky a svrbelo ma to tak mi zmenili inekcie na clexane.

jullietka
14. aug 2020

Ja som si pochala do brudka cca do 20 tyzdna ale dat ze skoro az do boku,pri pupku mi neslo.A teraz do stehna,do ramena mi nema kto pichat,takze do stehna. Treba striedat lavu a pravu stranu,ja si chytim tam fajne vela koze a tuku a vtedy ide dobre pichnut.Niekedy je isla tupsia tak to ide tahsie,sem tam aj krv ale pohoda. Mne doktor povedal miesta kde si mozem pichat a ze si musim poskusat kde mi to najviac vyhovuje a aj ako.musis si najst na to svoj sposob.Mne pomohlo ze si chytim riasu,nastavim ihlu a ked ide cez kozu tak sa nepozeram,menej to boli hehe 🙂 a zalezi aj ako rychlo si pichas,ked si to tam naraz supnes tak to potom stipe a boli lebo sa nestihne vstrebat

m_o_n_c_a_k
14. aug 2020

@jullietka súhlasím. Treba pomaličky. Potom nie sú ani také bolestive a ani škaredé tie miesta po vpichu.

ivangeline
14. aug 2020

Ja som si pichala do stehien. A tie hrčky..by som povedala, že si zle pichas. 😳

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre