baby dnes mi zacali v. nemocke po mesiaci lezania pichat fraxiparine vraj ako prevenciu na riedenie krvy aby sa nevytvorila zrazenina ked len lezim a min do 32tt este budem. Chcem sa spytat je to bezpecne ? mam celkom strach beriem aj duphaston 2x1 a magnezko. Je to pre mna nove potrat som nikdy nemala akurat mam problem ze mi v 22tt vytieklo trocha plodovky ale nastastie sa doplnila a sme v pohode. Tak neviem najlepsie by mi bolo doma a nehat to na prirodu ale tak uz ked som tu snad vedia co robia a neublizi nam to . Mate niektora podobnu skusenost ?
@nikol889988 ja som si pichala cele tehotenstvo. V prvom tehu som dostala trombozu. Lebo som si nepichala injekcie a neprisli na to ze mam hustu krv a uz som mala tolko zrazenin ze sa mi vytvorila tromboza a upchala sa cela noha az do panvy... neprajem nikomu toto zazit. Cize len si pekne pichaj injekcie. Babatku tym neublizis a predides takemuto problemu.
Ja som si pichala fraxi cca od 30 TT. Je to v pohode.
Nizkomolekulovy heparin ti neublizi, ak by sa ti robili velke modriny alebo hrce skus nech ti vymenia za clexane.
@nikol889988 či to je bezpečné nikto na 100% nevie, ale momentálne nič lepšie medicína nepozná, takže sa to robí a deti sa rodia zdravé 🙂 neboj, dobre bude
@nikol889988 ahoj, neboj sa, oni vedia co robia.. ja som si od zaciatku tehotenstva pichala fraxiparine, sice mi ho museli zmenit na clexane lebo som na fraxiparine zle reagovala, ale clexane si mam pichat az do porodu a potom aj v case sestonedelia... a tiez beriem popritom aj magnezium, kyselinu listovu a brala som aj utrogestan od 24tt do 34tt... hlavne bud v klude a nestresuj sa 🙂
dakujem baby snad sa nic nestane . Mam len strach aby som z toho nezacala krvacat kedze je to na riedenie a na zaciatku tehu som spinila.
Fraxiparín slúži hlavne na udržanie správnej hustoty krvi. Pichám si fraxiparín od začiatku tehotenstva. Kamarátka a sesternica si tiež pichali po celý čas. Obe majú krásnych zdravých chlapčekov. Jediné, čo sa môže stať, je, že bude bábätko trošku väčšie. Tak mi to povedala lekárka. Vraj je to normálne, lebo deti, ktorých mamičky užívajú tieto injekcie sú vďaka redšej krvi lepšie vyživované.
@nikol889988 ja som si fraxiparin pichala cele peve tehotenstvo,vaha babatka 3200g ukazkova. Teraz v druhom tehu tiez cele tehotenatvo a aj pocas sestonedelia...urcite vedia preco ti ho nasadili
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikol889988 ja som ho brala prvé 3 mesiace a teraz mám claxine, a budem ho pichať až do pôrodu....plus mám utrogestan a tiež magnezko,takže sa nemáš čoho báť