Fraxiparine na dvakrát

leus22
8. nov 2021

Ahojte
Chcela by som sa opýtať , či užíva niektorá fraxiparin forte 0,6
Na dvakrát ? Mne to predpísala hemato jeden deň si pichnem 0,3 a na druhý deň zvyšnú polku , takze mám 1 injekciu na dvakrát
Zdá sa mi , že je ta ihla na druhý deň dosť tupá a horšie sa pichá

brona235
8. nov 2021

@leus22 a preco ti nedala 0,3?. Fraxiparine sa nepicha na 2x... 🤔

ivka21
8. nov 2021

@leus22 existuje aj 0,3. A myslím ze je to aj hygienickejsie predsa len občas aj krv pri vpichu vyjde.

mogaa
8. nov 2021

@leus22 no buď kvôli cene, že menej doplácaš za tú 0,6 alebo mohol byť výpadok Fraxiparinu 0,3.....ono stačí že niekto zavolá lekárke že nezohnal 0,3 a potom pár dní predpisuje 0,6 a tú si pichajú na 2x.....v podstate je to to isté, aj keď samozrejme hygienickejšie je pichať si celú dávku na 1x......nám tak predpísala jedny tabletky na tlak, tiež nám dala väčšiu gramáž a len 1/2tablety.....ale sama povedala že majú výpadok toho menšieho balenia

janinah
8. nov 2021

Absolútne neprípustné kvôli možnej infekcií.a ani sa to nedá rozdeliť presne napoly.

leus22
autor
8. nov 2021

Ze 0,3 by som si musela pichat 2 x denne tak mi chce ušetriť vpych ale je to hrozné

e1i
8. nov 2021

@leus22 nikdy by som to tak nerobila. Ako pise janinah vyššie, vie o com hovori.

petamich
8. nov 2021

@leus22 nechapem - 0.6 si pichas 2 dni a 0.3 by si si pichala 2x denne? ved to nesedi, to je co za hlupost? cize pri injekcii 0.3 by si mala dennu davku 0.6 a pri 0.6 je 0.3? uprimne skor si chce tvoj lekar optimalizovat lieciva co predpisuje a poistovna ich hradi 🤷‍♀️
Ved ta injekcia je nie pre srandu hygienicky balena a ako vidis kolko je 0.3 to vies opticky odhadnut, tak to si sikula? Ja som mala problem vidiet, ci som vpichla celu latku 🤨 a pichala som si normalne 0.3 a tak mi ich aj predpisovala

@mogaa za Fraxiparine sa nedoplaca

e1i
8. nov 2021

Ja som napr pichala clexane a keby mi povie dr ze tak tak je to nemozne lebo vzdy po pichnuti vyskocil kryt na ihlu a nepouzitelne. Okrem toho mozna infekcia......

leus22
autor
8. nov 2021

Idem jej volať , som zvedavá čo mi povie
Neviete poradiť hematologa ktorý zoberie čím skôr ?

miskamicha
9. nov 2021

@leus22 fraxiparin forte znamena ze je tam dvojnasobna dávka, ty si pichas 0,6 nie 0,3.

Ludia ktori potrebuju pichat viac aby nemuseli na 2x tak pichnu forte 1x denne. Cize mohla ti kludne dat frx 0.6 1x denne aby sa lepsie pichalo. To nemas sancu odlaedovat presnu polovicu 🙂 ja osobne by som.ihnu na 2x nepoužívala.

leus22
autor
10. nov 2021

@miskamicha doktorka nedvíha , pichnem si 3 a zbytok som hodila do kosa , nebudem riskovať

miskamicha
10. nov 2021

@leus22 aj mas Fraxiparin FORTE pichas si 0,6 resp 1.2 ml ak by si pichla cele balenie. Ale nepride mi okej takto na dvakrat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre