V nemocnici mi pichali do ruky a aj po prepustení kázali pichať do ruky,v pribalovom letáku je písané pichať do brucha.
Po pichani mám celkovú nebol ísť, slabosť, sú to bežné reakcie?
Ďakujem za vaše skúsenosti.
@evinka400 co na tom treba vediet? Spravit koznu riasu? Zeny v tehotenstve ked uz maju väčśie bruško si asi ako maju pichnut do brucha? Ja osobne teda v tehotenstve nespeavimmna bruchu koznu riasu. Bežne sa picha do ramena, stehna. Sami lekari to odporucaju aj sa uz neda do brucha a teda napr. ja som si do brucha nikdy nepichala fraxiparin/clexan vzdy len rameno, nikey ziaden problem tak neviem aky špecialny vycvik na to treba 🙈😃
Mne muž pichal do stehna po cisárskom reze.
Najlepsie je aplikovat do brucha, ak to do brucha nie je mozne, tak do stehna ak ani tam nie, tak do ramena. Ale brucho je najidealnejsie (cca 5 cm pod pupkom po lavej alebo pravej strane).
za mna najjednoduchsie pupok alebo bok ako mas pas nohaviciek, do stehna ma to velmi bolelo a na ruke sa mi robili modriny (tam mi pichal muz), takze ja som kym sa dalo do brucha a potom bok
a nevidim rozdiel medzi rukou a bruchom 🤷♀️ raketova veda to nie je
Po výbere mandlí mi pichali do ruky, plus doma 10 dní do ruky, po výbere žlčníka tiež do ruky v nemocnici
Keď som bola na operáciu na jednodňovej chirurgii tak potom mi ukázali ako si to mám pichať do brucha, nemala som žiadne modriny ani to nebolelo.
Pichala som si do ruky (hore, pri ramene, tam, kde je najväčšia tuková vrstva). resp. muž pichal, všetkým tehotným ženám to naordinujú do ruky, čiže je to ok. Rovnako ako pri bruchu, tiež treba spraviť hrbček na koži a tam to pichnúť. Slabosť ani únavu som nepociťovala, vlastne som absolútne nič iné nepociťovala. Akurát tá procedúra nebola príjemná, zas na druhú stranu, bola to sekunda dve z dňa, takže dalo sa to zvládnuť. Nemôže to byť psychika?
@mpg zdravím ja som 4 dní po operacii a tiež som bola na jednodňovej klinike a keď som sa pýtala sestričky že prečo mi nepredpisali injekcie vraj netreba tak sa aj bojím teraz ved každý to berie co citam
@monikafaltynkova ja som mala iba od hematologicky ale inak by mi ich nepredpisali. Ale ja mam problem. Potom v car davaju preventivne ale urcite nie vsade a vsetkym.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Mne vyslovene zakazala sestricka pichat do ruky, ze to treba vediet. A dokonca iba do spodnej casti brucha pod pupkom. Co sa tyka slabosti, neviem poradit, nemam skusenosti.