Fraxiparine a epidurál

24. nov 2023

Prosim Vas tie co ste v tehotenstve brali fraxiparine, bol problem s epiduralkou pri porode?

jarka9669
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikpa
24. nov 2023

Ja som brala pred pôrodom a ešte mesiac po pôrode, mala som sekciu so spinalom. Pôrodník ma upozornil, že možno budem potrebovať transfúziu ale nakoniec všetko prebehlo v poriadku.

barboraamatejko
24. nov 2023

Mala som Clexane. Pri dvoch pôrodoch som nemohla mať epidural, lebo som si ho ráno pichla, pri treťom sa zadarilo tak, že sa pôrod začal tak, že som si ho ešte v ten deň nedala, takže mi epidural dali. Iný problém nebol. Musí tam byť odstup, teraz neviem či 8 alebo 12 hodín.

domka222
24. nov 2023

Nie,nebol problém. Len musíš mať dostatočný rozstup medzi poslednou dávkou fraxi a epidural (myslím, že cca 12 hodín)

petamich
24. nov 2023

ak si pichnes fraxiparine tak, ze medzi poslednou injekciou a podanim epiduralu bude menej ako 12 hodin, ak ti epidural nedaju

ja som si pichala, tiez som mala obavy, ze mi ho nedaju ale v pohode, stihla som 🙂

1fifinka1
25. nov 2023

Mne preto pôrod plánovali. Vyvolali, aby sa nestalo, že sa tým niečo skomplikuje.

autor
25. nov 2023

No toho sa prave obavam ze nebudem mat dostatocny odstup, moj doktor tvrdi ze to nema suvis ale ocividne ma

domka222
25. nov 2023

Dá sa prežiť aj bez epi. Jeden som mala bez a jeden s. A poviem,že som rada,že pri druhom mi nestihli dať nič.

tahomi
25. nov 2023

Samozrejme, ze musí byť odstup. A ten je ešte závislý od toho akú dávku si picháš, aké máš obličkové funkcie, indikácia atď. Týka sa to nielen epidurálu, ale aj prípadnej spinálnej anestézie počas sekcie.
Štandard - fraxiparine 0,4ml 12h, fraxi 0,6ml 18h

autor
25. nov 2023

@tahomi ja mam 0,3 len preventivne.. ja som dufala ze mi to ku koncu vysadi, v prvom tehotenstve som brala len 1.trimester

tahomi
25. nov 2023

Ak mas 0,3ml, tak je to 8-10h, zalezi.
Uvidis teda, treba sa psychicky nastavit tak, ze mozno ten epidural kvoli tomuto nebude mozny a pripadne si pozistovat ine metody tlmenia bolesti v danej porodnici.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre