Pekný večer prajem dámy, som v 15tt a asi od 6tt užívam injekcie fraxiparin plus tabletky anopyrin.. Táto otázka je hlavne mierena na ženy ktoré to užívajú alebo užívali.. Nemôže to uškodiť vývoju plodu?
Ahoj, je to ok. To mas proti zrazeninam, ze? Ja som brala Clexane, maly je zdravy 🙂
ja som pichala cele tehotenstvo az po koniec sestonedelia, najprv fraxik, potom pre alergiu clexane. mala je uplne v poriadku, prenasala som tyzden a davali mi vyvolavacku. nemas sa coho bat.
Pri oboch tehotenstvach som brala fraxiparin, obaja chalani zdravi bez komplikacii v 39 tt, len epidural sa moze podat az z 12 hod odstupom, pri prvom som musela byt kvoli tomu bez, pri druhom som uz pri naznakoch radsej nepichla a v nemocnici mi ho tiez dali az 12 hodin po epidurale
Ahoj, nebyt tejto kombinacie tak nemam svoju vysnivanu princeznu. Je tu ziva a zdrava🥰 pichala som si fraxiparin cele tehu a anopyrin som brala do 34tyzdna. Bolo to moje 4 tehu a konecne uspesne
praveže to je dobré že si picháš tie injekcie, mne ich nasadili neskoro až v 33 tt a skoro som prišla o svoje dieťa. Myslím si, že tie injekcie to všetko zachránili, aj ked babo bolo maličké malo niečo cez 2kg.
mozem sa opytat, ked si pichate fraxiparin, tak musite byt aj na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu?
nie, nemoze - ak by si nepichala a mas na to diagnozu, moze to skoncit tragicky
Tieto lieky sa dávajú aby sa dieťatku nič nestalo a vyvíjalo sa ako sa má ☺️
@feketka pichanie fraxiparínu ani mutácia MTHFR nie sú dôvod na PN. Ak by nastalo krvácanie, spinenie, bolesti vtedy je PN oprávnená.
fraxiparin mas na riedenie krvi aby cez placentu preslo vsetko riadne ako ma az k dietatu..preco si sa na to nepyala svojho lekara?? vzdy ked ti je nieco nejasne, treba sa pytat lekara, nech objasni🙂
@feketka teoreticky ano. Ja som bola na PN od zaciatku tiez kvoli praci, mala som fyzicky aj psychicky narocnu pracu a ked som to vysvetlila gyn tak ma nechala na PN, ale ja som mala za sebou 3 potraty a uz pri tretom tehu som bola na PN pre istotu a injekcie som vtedy nemala. Ale mozno ina gyn by mi nedala, ktovie🤷
Pichala som cca od pol tehotenstva fraxipirin do ramena....anopiryn som nebrala....deti boli v poriadku,narodené kúsok po termíne.....okrem toho som musela brať lieky,ktoré sa ani v tehotenstve veľmi nemôžu....ale tak musela som.... bolo to menšie zlo...ináč hrozilo že mi zlyhá pečeň a malý by musel predčasne von...a to vy bolo pre neho horšie....neboj sa lieky na riedenie krvi sa berú celkom často tehotenstve😉
@danusa64
@domiklik ok,vdaka za info 🙂 moja sestra si pichala frax pri oboch tehotenstvach a automaticky bola doma. ale asi zrejme aj preto,ze prve dieta jej zomrelo v 6.mesiaci, tak ju hned dali na rizikove... ak sa mi podari konecne otehotniet, tak by som naozaj potrebovala uprosit gynekologicku,aby ma dala PN, lebo v mojej praci sa neda pracovat v psychickom klude a bez stresu. uz mam podozrenie, ze aj ten stres v praci ovplyvnuje to,ze nemozem otehotniet :/ ale na to ma vplyv zrejme viac faktorov.
Od 6tt anopyrin dokonca az 150mg co aj hematolog kukal ale gynekologicka mi tak dala, vysadila som 34tt len problem nastal ze z dlhodobeho uzivania som mala malo krvnych dosticiek ale nastastie som rodila az 7 dni po termine, dosticky boli na majnizsej hranici ale vsetko dobre dopadlo, krv mi brali kazde dva dni kvoli tomu, mam krasne zdrave duhove dieta
Nie, ja som pichala len na konci tehu, ale svagrina cele 2 tehu, lebo o prve babo prisli a deti ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja teda som pocas oboch mojich tehotenstiev si pichala fraxiparin, bez anopyrinu .. a obaja synovia su v poriadku, zdravi, boli donoseni, dokonca prenasani.. ak mas obavy, treba sa spytat hematologa alebo gynekologa 🙂 Drzim palce.