Ahojte. Prosim aj vam predpisali fraxiparin ked ste mali vysoke teploty pocas covidu? Kolko dni ste fraxiparin pichali? Ja ho picham od piatku - bola som na pohotovosti, lebo som nevedela doma znizit paralenom vysoke teploty.odporucaju mi uzivat len paralen a pichat fraxiparin, ale nepovedali ako dlho... skusim sa spojit so svojou obvodnou dr pripadne gynekologom zajtra. Vy ste to ako mali? Som v 14 tt.
Ak sa obavas aký vplyv má fraxik na babo, tak ta môžem upokojiť. Bezne sa predpisuje tehotným ženám. Ja som som ho pichala preventivne celý prvý trimester práve kvôli tehotenstvu.
@gejb nie, nebojim sa. Len ze kolko dni sa ma pichat a kedze mi to dnes nema kto pichnut, sama mam z toho stres, tak to skusala mama, ani tej to neslo, vytiekla von ta injekcia a neviem ci cela ci polka, tak druhu som uz nechcela, aby mi pichala... Muz je odcestovany do utorka. Vzdy mi on vie pichat taketo injekcie. Snad nebude vadit ked si to nepichnem. Isla by som aj k dr. Ale je vikend a mam pichat vecer.
pozri video na youtube. vytiect to nema ako.
pri pichani samozrejme nesmies tlacit piest, lebo to vytlacis von skor ako pichnes ihlu. striekacka sa drzi zboku.
chytis, das dole ten sedy gumenny stupel, druhou rukou urobis koznu riasu a kolmo do nej pichnes. az potom tlacis piest.
tu je video, sice neviem v akom jazyku to je, ale na pochopenie staci. mozno najdes aj ine
https://www.youtube.com/watch?v=rD722HxqN-M@majamat dakujem, ide o to, ze ja si to sama neaplikujem. Je mi na odpadnutie z toho, nemam od toho daleko ked to robi niekto iny, ale to vydrzim. Ale sama to proste nedam :/
Asi tak dlho koľko ti ich predpísal
No tebe to dali preventívne lebo bežne sa to pri chorobach nedáva čiže nemalo by sa nič stať ale koli babu by si mala prekonať ten strach a pichnut si to.. ja si picham celé tehu, aj v aute po tme si to v pohode aplikujem je to jednoduché.
@domka222 na pohotovosti som sa pytala, ze nevedia - mam sa opytat svojej obvodnej alebo gynekologa mi povedali 🙄
ja so mala po operacii a do brucha ma to vobec nebolelo.
dolezite je pichnut si ti niekde, kde je dostatok tuku a musi sa to pichnut kolmo. najhorsie je to u vlemi stihlych ludi.
a udajne do nohy to boli viac, ja som si to pcihala do brucha.
@lillyd mam si to pichat do ramena a nie do bruska, to sama nedam aj tak.
do ramena je to problem. tam si to nevies chytit.
neviem ako to ej v tehu,a le tak teoreticky v rannych stadiach by sa to malo dat aj do bruska. moze sa dat trosku tak bokom.
@majamat mi povedali, ze istejsie bude do ramena, no nic - pockam do zajtra zvolam obvodnej, ale kedze mam covid, tak mi to sestra nepichne, az potom...
Dali ti ho asi preventívne - covid často spôsobuje zrazeniny, moj sused s tym mal problém pol roka. Nemusíš pichať do ramena, môžeš aj do stehna, zadku - mam kamaratky, co to pichali dlho počas tehotenstva a miesta menili. Popros manžela - ja som pichala sestre a svagrine po cisarskom. Dobu pichania si prevolaj u Dr.
@michaela329 manzel pride utorok, on mi to vie pekne pichnut.. dnes som riskovala, nechcem nakazit mamu, ale prisla, aby mi to skusila pichnut.. no moc jej to neslo a ja si to nepichnem, proste to nedam ... :/ zavolam zajtra dr co ze co.
Do brucha sa môže pichat kým sa dá brucho nariasit, ja som ešte v 22tt pichala do brucha.. aaaa Rameno ti niekto podrží a pichnes si.. a keď nemá kto tak do stehná môžeš. To všetko nájdeš na nete. Mne to ukázali raz dávno v nemocnici po operácii raz ako sa to picha, nie je to ťažké fakt. Netreba hľadať dôvody ako sa niečo nedá ale skôr ako sa da, pri babatku takisto budes musieť robiť take veci čo si nikdy pred tým Nerobila. Drzim palce
Ahoj, ja som mala covid v treťom trimestri a musela som si pichat clexane 10 dni preventívne (žijem v zahraničí, majú tu takú policy pre covid pozitívne tehotné ženy presne kvôli tomu, aby sa vyhli tromboze, ktorú covid môže spôsobiť). Po 14 dňoch od pozitívneho testu som bola na kontrole a hrozne mi vyskočil D dimer a ešte jedna hodnota, ktorá bola aj pre tehotnú vraj príliš vysoká, a tak som si musela pichat clexane ešte 3 týždne po pôrode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som sice tehu nebola,a le kovid 3x a to bol 1x s 2t horuckami a nikto mi nic nepredpisal. uzivala som len voolne predajne lieky.