Figuran čaj na zápchu

edi16
18. júl 2023

Ahojte. Od začiatku tehotenstva mám brutálnu zápchu a po každom jedle ma nadúva. Mám sice skoro každý den stolicu, ale iba zopár malých čiernych bobuliek…aj predtým som mala problémy s trávením a jediné, čo mi pomohlo, bol Figuran čaj, avšak v lekarni hovorili, že počas tehotenstva sa nesmie. Na internete však píšu, že iba v 1.trimestri môže znamenat riziko pre plod. Keby som vypila 1sačok každé 2dni napr., myslíte, že by som tým uškodila bábatku?
Už som fakt zúfalá, skusala som sirup lactulosa, glicerinove cipky, bio slivkovu vodu, ovsene vlocky, rano nalacno citronovu vodu, lanove semiacka…nic, aleze nic mi nezabralo! Iba ten caj aj pred tehotenstvom!
Ďakujem za každú odpoveď!

3nikus30
18. júl 2023

@edi16 probiotiká a prebiotiká si skúšala? Šťavu z jačmeňa? Vyššie dávky horčíka? Toto všetko sa môže aj v tehu

edi16
autor
18. júl 2023

@3nikus30 probiotika som skusala, beriem aj magnerot, doteraz iba 1 denne, ale mozno skusim rano aj vecer…stavu z jacmena som este neskusala, mohlo by aj to pomoct?

vorkola
18. júl 2023

Mne pred rokom pomohol Duphalac,uzivala som to asi 2-3 mesiace ,na wc asi za pol hod.potom este lepsie mi pomohol zihlavov cas asi 5 dc denne rano pila a tem mi pomohol hned .takze duphalac uz neuzivam, radcej ten zihlavov caj .Rano, okolo 8 hod. zihlavov caj takto... vecer do pohara dat nakrajanu surovu ,ked nemas cerstvu tak aj susenu, teda asi za 2 polievkov. lzyice zihlavy cerstvej preliat odstatou vodou a dat na noc luhovat . Ked nemas cerstvu tak rat tolko teda 4 lyzice zarovnanej susenej Rano precedit, do druheho pohara, tu vyluhovanu zihlavu ,ktora ti zostala v sitku dat do druheho pohara a zaliat vrelou vodou,nechat vyluhovat asi 15 minut.Precedit, , a nechat vyluhovat 15 minut Takze mas 2 pohare, cajov .jeden z vecera vyluhovany , a druhy ten isty zaliaty rano,, Vyluhovany caj z vecera dolej do precedeneho vreleho ranneho . V podstate uz potom mas 1 pohar cize pollitra caju .Dobre premiesaj, a hned vypit
. toto treba robit aspon 3 tyzdne, mne to pomohlo az tak, ze zatial uz nepotrebujem ani duphalac, ani zihlavu, Ale preventivne sa zihlava doporucuje na precistenie krvi aj zdravym pacientom , Najucinnejsia je majova, vtedy este nie je vysilena..ja som v zaciatkoch mavala vselijaku stolicu, ceruzkovitu, potom ako ovecky ,niekedy tvrdu, a hned za tym hnacku, potom len ako bobky, a strasne bolesti proste des .Momentalne stolica normalna, aj MR konecnika mam negat. stav sa mi zlepsil, asi o 5O %, ak sa to zhorsi znova kolon.alebo CT criev

3nikus30
20. júl 2023

@edi16 poslala som ti správu,kukni videjko, v druhej polovici sa vysvetluje prinos zelenych potravin v tehotenstve

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre