Ahoj, je normalne ze sa mi počas tehotenstva vytvára na krku strašne vela kožných výrastkov? Fibromov.. pri prvom tehotenstve sa mi tiež vytvárali na krku.. neviem ci potom zmizli,ak ano určite nie všetky. No a dnes som si všimla ze mam nimi zas posiaty cely krk a cim dalej viac.. daju sa nejak podomácky odstrániť? Ide leto a je to nechutneeeeeee. Dosť ze som ako vorvan už veľká s bruskom este aj bradavice po krku.. 😔 preco sa mi to tvorí?
ďakujem. A vedia zmiznúť aj samé? Po tehotenstve?
Ja som bola prednedavnom na ich odstranovani, kozna mi ich jednoducho dala prec dusikom, ale ked si prejdem rukou, krk nemam uplne hladky. Ale tie vytrcajuce skarede tam uz nemam. Platila som okolo 30 eur. Na odstranovani som bola uz pred asi dvoma rokmi, len tie svinuchy sa opat vytvorili, vraj starnutie pokozky. Koza si pamata aj stare opalenia, ak si chchodila do solarka, tak aj to moze byt. Ale teda neviem ci to robia v tehotenstve, aj ked nejaky strasny zasah to podla mna nie je, skus sa poradit.
Nemate nahodou neurofimbromatozu o ktorej ani netusite.
Pocas tehotenstva pracuju hormony a vsetko sa tlaci von.
Take jemne hrasky pod kozou .
Nemám s tým skúsenosť ☹ Našla som okrem iných článkov aj tento https://domacaliecba.sk/domaci-recept-na-bezbol...
@buducamama ďakujem za info, nikdy som ich nemala iba počas tehotenstva. Mozno opaľovanie na slnku, to som prehánala v minulosti 🤷 skúsim sa na to opýtať dr,ci je možné to riešiť počas teh.
A ďakujem Skúsim ten ocot 😁
@katkamatka7
@sarahh09 o tomto neviem žeby som mala
Ahoj. Aj ja to mam. Som z toho nestastna. Som v 8mesiaci a krk plny ,,kliestov,,. Tiahne sa mi to az na prsia az popod pazuchy. Hned ako budem moct pojdem si to dat odstranit. Nevies ci mozem uz pocas kojenia? Do toho sa mi urobili na krku strie natieram to kremom proti striam ale nepomaha to. Ale pribrala som 17kg tak asi preto ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podomácky sa neodporúča odstraňovať z dôvodu nežiaduce ho krvácania a zanechania čiernych stôp. Jeden zo spôsobov bez zanechania jaziev je odstránenie laserom, ale až po ukončení tehotenstva, kedy sa už počet fibromov nezvyšuje. Príčina vzniku nie je celkom známa ☹ Môže sa zvýšiť ich počet okrem iného aj v tehotenstve. Rolu tu hrá aj dedičnosť.