Falošne pozitívny Temešváry, únik plodovej vody v 28. týždni

any_soj
18. apr 2023

Ahojte. V podstate mám 2 otázky.
Stalo sa vám, že vám vyšiel falošne pozitívny temešváryho test? Ako to zistili? Mne včera vyšiel dva krát pozitívny, ale pri vyšetrení zrkadlami + tampón už nie. Dnes celý deň nič, večer trochu hlienu na vlozke a malý pozitívny fliačik. Hovoria, že to reaguje na hocičo zásadité, že to nemusí byť voda a keď nevidno nič v zrkadle, tak že asi nie je. Nemáte nejakú podobnú skúsenosť?
A druhá vec - ak ste mali podozrenie na únik v týždni po 24. (viem, že skôr niekedy aj pošlú domov s antibiotikami) - ale takto "neskôr" - už len v nemocnici? Keď je vody dosť. Či môžu čojaviem dať antibiotiká a poslať domov a chodiť na kontroly? Ako sa to zvykne?

anjelicek26
18. apr 2023

Ak maju podozrenie na zapal ci prasknute plodove obaly, tak antibiotika a polezat v nemocnici...moc nad tym nespekuluj a daj sa hospitalizovat. 28.tt je este skoro rodit a zapal moze prejst aj k babatku, ak su plodove obaly narusene.

pondelok01
18. apr 2023

@any_soj ja som isla na kontrolu s podozrenim, ze mi v noci po troske zacala odtekat voda. Bolo to ale v neskorsom tyzdni nez si ty, v 38tt. Rano bola vlozka relativne mokra, test v nemocnici pozitivny. Doktor skonstatoval, ze voda unika a ze sa otvaram. Nasledne sa cely den nic nedialo, voda ziadna, vlozky suche. Vecer na kontrole primar skonstatoval, ze mi nic neodteka, ze sa neotvaram, a ze test mohol byt pozitivny iba zo zmeny ph. Rano na vizite doktor naznacil, ze to mohol byt unik mocu. Potom iny doktor (uz stvrty) mi zaviedol tampon a ten skontrolovali po dvoch hodinach, test pozitivny. Piaty doktor ma potom pozrel velmi dokladne zrkadlami, a dal za pravdu tomu prvemu, ze ano niekde to tecie. V ten den mi zacali aj vyvolavat porod, a dostala som atb vnutrozilne.

any_soj
autor
18. apr 2023

@anjelicek26 ja som v nemocnici. Antibiotiká dali u nás, po prevoze do BB (tu je perinatologicke centrum, ak by náhodou pôrod) vyšetrenie nepotvrdilo únik, tak antibiotiká stopli, kortikoidy už museli dokončiť. A že sa mám dnes hýbať, aby sa ukázalo, ak odteká. Podľa crp zápal nie je, a prasknuté obaly asi tiež nie, maximálne ak nejaká dierka. Len teda ma zaujíma, či potom ženy boli v nemocnici pri tak malom úniku až do pôrodu, alebo šli ešte domov, kryté antibiotikami a časťou kontrolou.

anjelicek26
18. apr 2023

@any_soj do terminu porodu urcite nie, ono ti to "staci" potiahnut aspon ten mesiac a potom doma prisny kludovy rezim...ale to je moj nazor, lekar bude lepsie vediet.

any_soj
autor
18. apr 2023

@pondelok01 ďakujem. U mňa práveže tampón aj zrkadlá negatívne..

trgypadl
18. apr 2023

@any_soj nebola si spotena?? Alebo nemala si pocit, ze je vlozka zvlhnuta?

pondelok01
19. apr 2023

@any_soj ja som vlastne mojou skusenostou chcela povedat, ze treba pockat, a ak je to mozne, nechat sa pozriet a vypocut si nazor viacerych doktorov. Ja som bola v Trencine, prijmal ma taky mlady doktor, ten povedal, ze odteka cosi, nechali si ma, vecer primar Kascak, velky odbornik a kapacita vsetkych sprdol, ze naco som tam, plodovy obal je podla neho neposkodeny. Na druhy den som sa s tym tamponon spacirovala po chodbach 2 hodiny, lebo rano so zrkadlom tiez nic nevidel dalsi doktor. Uz som bola z toho pekne na nervy, bala som sa ist domov, ak odteka, zaroven som nechcela ostat ak neodteka. Po tej prechadzke sa nakoniec odtok slaby potvrdil.

any_soj
autor
19. apr 2023

@trgypadl že by to s tým reagovalo? Spotená nie, ten prvýkrát, hoci len mierne vlhká, ale zafarbila sa celá vložka, a potom aj doktorke rukavica pri vyšetrení. Ale ja mám stále hlien, v tehotenstve aj mimo, tak možno z toho.

basska_b
19. apr 2023

@any_soj Odporucam tento podcast o predcasnom odtoku plodovej vody s prednostom trencianskej porodnice:
https://podcasty.sme.sk/c/23086566/primar-kasca...
Vraj ked to raz tecie, uz to bude tiect a moze to byt aj mala dierka. O reverzoch nemam info, kazdopadne reverz je mozny vzdy 🙏 pevne verim, ze vsetko dobre dopadne, radsej bezpecne, prosim 🙏

elenita
19. apr 2023

@any_soj ja len, ze drzim Ti moc palce, zachytila som Vas pribeh. Verim, ze vsetko dobre dopadne ❤️ Za mna tiez opatrnosti nikdy nie je nazvys a radsej zostat v nemocnici pod dohladom, kym existuje aj najmensia pochybnost.

trgypadl
19. apr 2023

@any_soj hmm myslela som, ze to bolo len nejake male mnozstvo zafarbenia... Ale, ked pised, ze cela vlozka a dr rukavica, tak zrejme tam bol jednorazovy odtok plodovej vody... Prepokladam, ze kuktivacie zakladne aj rozšírené robili...

any_soj
autor
19. apr 2023

@elenita ďakujem. Áno, bezpečne. Ale keď staršia doma plače a nechápe, prečo tam nie som... 💔 Ak treba, samozrejme zostanem. Ale aj tak nič nerobia, ani antibiotiká, ani crp nekontrolujú, len sa čaká na výsledky steru a že potom, teda o pár dní, skontrolujú crp a ak nebude dovtedy viditeľne odtekať, tak že domov.

any_soj
autor
19. apr 2023

@trgypadl áno robili, čaká sa na výsledky. Crp že úplne v norme, kultivácie by mali byť zajtra. Kiežby jednorazový 🙂

trgypadl
19. apr 2023

@any_soj drzim palce, nech ste ok, a co najdlhšie potiahnete bez komplikacii😉💞

pietrula
15. nov 2023

@any_soj Ahoj, bol to nakoniec odtok plodovej vody? A ako sa to ďalej vyvíjalo?

any_soj
autor
16. nov 2023

@pietrula ahoj 🙂 nič ďalšie už nezistili, teda ster bol na niečo pozitívny, brala som antibiotiká a aj tak som mala aj pri pôrode streptokoka, ale voda už potom neodtekala, takze buď to bolo jednorazové, alebo im to zareagovalo s niečím iným. A teda Timotej sa narodil v 38.tt zdravý a krásny vďakaBohu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre