Fajčenie v tehotenstve

zajkamt
18. júl 2024

Ako to máte s fajčením v tehotenstve ?? úprimne

andrejkap123
18. júl 2024

@zajkamt ako? Nikdy som nefajcila ani nebudem a ide ma s prepacenim drbnut ked sa nechcene nadychnem toho hnusneho spaleneho dymu z ust niekoho ineho napr. na ulici alebo od suseda. Uprimne nechapem ludi ako si to dobrovolne mozu robit…. Davat do seba ten hnus…. A este platit za to 😀😭

dzulli1980
18. júl 2024

Nie moc, no zapálila som si ... dcéra má 8 rokov, je zdravá, nemá žiadne respiračné resp. iné zdravotné problémy.
@zajkamt

pribinak
18. júl 2024

Pricetna žena fajčiť v tehotenstve nebude. Len stupidne osoby hľadajú ospravedlnenie v tom, že aj nejaká iná žena fajčí, tak môže aj ona, veď nie je sama
Tak dúfam že nepatris do tejto skupiny

V tomto sa ukáže láska k dieťaťu, že myslíš na jeho zdravie a budúcnosť, láska nie je drahý Kočiar a handry

zuzinka888
18. júl 2024

Ja nefajcim no urcite su zeny co fajcia aj tehotne. Bola som pocas tehotenstva 2x hospitalizovana a pravidelne boli zafajcene spolocne sprchy a wc- sestricky vysetrovali- esteze som si zaplatila VIP izbu.

dominikamacakova
18. júl 2024

@andrejkap123 tak si daj nejakú lekciu empatie a potom možno pochopíš 🙂

dominikamacakova
18. júl 2024

@autorka kedysi normálne fajčili a žijeme 😅 Ale samozrejme, je to škodlivé takže treba prestať. Napríklad moja mama fajčila a ja mám astmu a alergie (neviem či to má súvis, ale možno ano)

petronellla87
18. júl 2024

@zajkamt ja som prestala

pribinak
18. júl 2024

@dominikamacakova áno kedysi fajčili a výsledok bol šialene množstvo astmatikov

bimbina
18. júl 2024

Hned ked som mala potvrdené lekarom ze cakam dieta (2x) prestala som zo dna na den. 2x to bolo tazsie , ale to je len v hlave vsetko. A som za to vdačná . Silná vôľa a nepoddať sa tomu , aj ked mas velku chuť. 🙂

sisska96
18. júl 2024

Nie nie a ešte raz nie. V dnešných cigaretach je kopec bordelu. Tieto cigarety už nie sú také ako voľakedy.

paciko9
18. júl 2024

Ja som prestala ako som zistila,ze som tehotna. Ale z pomocou inych. Mne velmi pomohlo prve mesiace, ked niekto fajcil tak som pri nemu stala, aspon som sa nadychala trochu. Potom uz pohoda. Nerobila som to kvoli sebe,ale pre dieta. Po dojceny som zase zacala, ale sporadicky.

beasy
18. júl 2024

@zajkamt myslim ze aj tuhy fajciar dokaze kvoli dieťaťu ked uz sa rozhodne mať rodinu fajčiť prestať, tych 9 mesiacov sa da prežiť určite 🙂

pukina
18. júl 2024

Poznam zenu, ktora fajcila pocas tehotenstva, obe deti maju znizeny intelekt, sklony k agresivite..

andaluzia12
18. júl 2024

Prestala som cca rok predtým ako som plánovala otehotnieť …

ninusa221
18. júl 2024

Ževraj nieje dobre prestať hneď fajčiť ale aspoň znížiť dávky. Pre telo je to veľký šok.

andrejkap123
18. júl 2024

@dominikamacakova tak mi daj ty lekciu empatie a vysvetli mi to prosim 🤗

lamonita
18. júl 2024

Poznam tehotnú fajciarku a jednoducho si občas zapáli. Vraj Dr povedal, že ak je tuhá fajciarka že nemá prestať naraz ale sem tam si v tehotenstve dat. V živote toto nepochopim🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ako ti jeden Dr moze na toto daz zelenú???

dominikamacakova
18. júl 2024

@andrejkap123 si na niečom závislá? Bola si niekedy? Tak sa skús vžiť aj do iného človeka

andrejkap123
18. júl 2024

@dominikamacakova ja som hovorila o sebe. Lebo sa autorka pytala ako to mate s fajcenim v tehotenstve. Tak som napisala ze ma ide drbnut ked som nutená pasivne fajcit. Nevyjadrovala som sa k zenam co fajcia v tehotenstve ;) aj ked na to mam tiez osobitny nepochopitelny nazor. Staci si len zistit napr na google co robi fajcenie s babom v brusku.

pribinak
18. júl 2024

@ninusa221 toto je čistý výmysel

dzulli1980
18. júl 2024

Fajčenie je závislosť ... neviem, prečo tu píšu ženy - nefajčiarky a označujú fajčiarky za nepríčetné, stupídne atď. ... bola som v pôrodnici so ženou - bio, eko, raw atď., narodilo sa jej dievčatko, hneď ju museli prevážať, lebo mala problémy so srdiečkom, susedke - zdravý životný štýl, žiadny alkohol, cigarety a dieťa sa jej narodilo so zlou chrbticou ... neobhajujem fajčenie v tehotenstve, nie som hrdá na to, že som si sem tam zapálila (som tuhá fajčiarka, sama Dr. mi povedala, že to mám dať dole postupne, nie naraz), no parádne sa bavím na komentároch nefajčiarok ... dámy nesúďte, lebo budete súdené.

temperity
18. júl 2024

Ja som bola fajciar uz niekolko rokov a pri prvej ako mi vysiel pozitivny test som okamzite prestala. Po jej narodeni som nekojila a zacala fajcit opat. Pri druhej som prestala tak isto a uz natrvalo. Je to viac ako 5 rokov 😀

dominikamacakova
18. júl 2024

@andrejkap123 napísala si toto "Uprimne nechapem ludi ako si to dobrovolne mozu robit…. Davat do seba ten hnus…. A este platit za to"

kris_tin257
18. júl 2024

Moja mama fajčila celé rizikové tehotenstvo so mnou + počas celej doby kojenia čo bolo 3 roky... Mám 32 rokov, liečim sa na obojstranný glaukóm (podľa lekárov mám veľmi tenké očné nervy s ktorými som sa pravdepodobne už narodila)... Je to jediná vec s ktorou mám zatiaľ problémy a či to má nejaké spojenie či nie to nikto nikdy nezistí 🤷

martinmmartin
18. júl 2024

tak ja pridam moju skusenost. Moja mama nikdy nefajcila, kamosova fajcila v tehotenstve.Ako 13 rocny sme niekde slohli cigy a ze ideme na to , prvy krat v zivote. Mna skoro drblo ale kamos povedal ze nic lahodnejsie v zivote dovtedy v hube nemal. Uplne psycho , fajci dodnes, ja nie

andrejkap123
18. júl 2024

@dominikamacakova jaj ano to som dodala 🙂

ika11123
18. júl 2024

@zajkamt sestra keď bola tehotná doktor jej zakázal náraz prestať fajčiť obmedzovala ...

lenkakoc444
18. júl 2024

@lamonita mojej kamoske povedal dr to iste, ze ak ma chut tak pre telo je mensi stres fajcit menej ako po 20r prestat. Fajcila cele tehu 1-2 heets za den. Toto bolo v zahranici, ale aj dalsia kamoska ktora je lekarka tu SR mi to vravela. Takze asi to tak bude. Neviem ja nefajcim takze som to az neskumala ci je to ozaj tak.

mirkakonik5
18. júl 2024

Fajčila som iqos, vyšiel mi pozitívny test, dala som si poslednú na rozlúčku a odložila do skrine 😀 odvtedy tam leží - som 34tt...nebolo to zo začiatku ľahké ale ani som neuvažovala o inom variante ako nefajcit.

miskamisiq
18. júl 2024

Ja som pred tehotenstvom fajčila....pre mňa to bol relax. Dať si kávičku a cigu ci už doma alebo na terase. Striedala som iqos a klasické cigarety. Ostala som tehotná a mne to začalo neskutočne smrdieť a napínat má z toho, takže som mala jednoduché prestať. Tak isto som nemohla cítiť ani kávu do konca tehotenstva. Dieťa som chcela a prestala by som tak či tak už len kvôli nemu. Môže sa narodiť zdravé ale aj nemusí, tak prečo to riskovať zbytočne? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre