Ahojte. Pred pár dňami som sa dostala do 35. týždňa a už zhruba tri dni ma veľmi začalo svrbieť dole okolo konečníka. S partnerom sme skúmali a googlili a predpokladali sme, že to možno bude nábeh na hemoroidy, pretože je to vraj dosť bežné v takomto štádiu tehotenstva. Problém však je, že hemoroidy skôr ľudia spájajú s bolesťou, mňa to však čoraz intenzívnejšie svrbí a až začína páliť. Strach som dostala kvôli tomu, že sa to postupne začalo presúvať aj smerom k pošve, čo dosť možno znamená, že to bude niečo iné. V lekárni sme zohnali masť Hemostop, zatiaľ nezaberá. Bojím sa aj kvôli tomu, že od piateho mesiaca som na rizikovom a po serkláži. Najbližia kontrola až za viac ako týždeň. Máte nejaké rady? Mám alarmovať doktora?..
@adushap hemoroidy tiez svrbia a dost.. ak sa ti to ale zacalo presuvat, tak radsej ku dokimu, ze ci to nie je nejaka infekcia. a na koži nemas nic? a nezacalo sa ti to presuvat az po aplikacii kremu? ak to pali a svrbi intenzivnejsie pri stolici, tak su to asi fakt hemoroidy.. treba upravit stravu, hlavne vela ovocia, zeleniny, vlakniny a vela vody.. najlepsie vynechat sladke, cokoladu, kavu, atd .. ale to uz asi vies, ked ste googlili..
svrbí ma aj okolo pošvy a aj okolo konečníka. Mykóky a iné gynekologické ochorenie nemám. S konečníkom som bola aj na koloskopii, ani vnútorné a ani vonkajšie hemoroidy mi nenašli. Môže to byť aj psychika. Aj s toho svrbí pokožka. To som sa dočítala na nete. A hlavne ma to svrbí keď si dám trošku niečoho sladkého. Inak sa sladkému vyhýbam a svrbenie nie je žiadne.
Medzi polkami na zadku mám takú červeno - ružovú čiarku. Bola som s tým u kožnej a nie je to žiadna kožná choroba. Možno, že zaparenina. V tomto období a počasí človek sa môže zapariť aj tam, nie?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adushap volaj svojmu lekarovi zajtra 😉 urcite ti viac poradi ako my 🙂