Extrémna nespavosť v 30. týždni

2. okt 2022

Ahojte , potrebujem k psychiatrovi výmenný lístok ? Totižto , som v končiacom 30tom týždni . Od začiatku tehotenstva spánok zlý . Ale vedela som spat v kuse hodinu niekedy dokonca dve . Teraz ? Baby ja zaspim na polhodinu a som hore , znovu zaspim možno úplne maximálne na hodinu a som hore . Chodím na záchod minimálne 10 krát za noc, je jedno či idem spat o ôsmej či o polnoci , či cez deň len varím doma alebo “vyslapem na Gerlach” , neraďte mi prosím žiadne domáce tipy naozaj všetko mám vyskúšané od medovky cez horúce mlieko relaxačnú hudbu až po volnopredajne doplnky ako homeopatiká melatonin atd . Kým som spala aspoň tu hodinu dve vkuse tak sa ešte dalo ale teraz baby ne že sa budím ráno , nebudim , stále som hore ale ráno vstávam z postele dolámaná zle mi je … do Toho vysoký krvný tlak . Bojím sa že mi z toho prepne . Naozaj ešte keď som vedela aspoň na hodinu pospať poobede , ale zz nejde ani to … myslite , že by mi psychiater mohol dať niečo čo neuškodí bábätku ? Ja som už dnes v zúfalosti siahla po pohári jahodoveho vina čo doniesol chlap z hodov , čo ja teda nepijem ani ako netehotna a nič … tuším som ešte “culejsia “. Ja sa už zbláznim naozaj prepáčte za výlev a vopred ďakujem

lenuska9999
2. okt 2022

A čo tá konkrétne trápi prečo nemôžeš spať? Sú to tie návštevy na wc alebo ti tŕpnu nohy, pripadne nepohodlie pre bruško? A áno k psychiatrovi potrebuješ výmenný lístok

optame
2. okt 2022

@lenuska9999 ak sa nic nezmenilo,tak vymenny listok pacient nepotrebuje k : gynekolog, psychiater,kozny, stomatolog

autor
2. okt 2022

@lenuska9999 presne asi všetko čo si napísala . Z toho “hlbokého” spánku má zobudí potreba ísť na wc ktorá je seriózne 10 krát za noc . Jedna dve kvapky takze mi tlači babo na mechúr . Ďalej je to nepohodlie , neviem si nájsť polohu kúpila som si dva tehotenské vankúše ani jeden nepomohol . “Zobudím “ sa ráno cela polamana boli má chrbát , ruky pokrutene asi v noci. … no hrozné 🥺🥺🥺🥺🥺

mimka2019
2. okt 2022

@autor

nepotrebujete výmenný lístok...nedávno som bola u lekára pýtať výmenný na kožné a sestrička mi vravela, že na kožné, gyn. a psychiatriu netreba...

brendaa
2. okt 2022

Zvážila by som vyšetrenie štítnej žľazy.

slavkajurko
2. okt 2022

Podľa mňa máš chronicky nedostatok magnézia. V tehotenstve potrebuje telo oveľa viac magnezia plus ak máš vysoký tlak tak to tiež tomu nasvedčuje. A samozrejme ta nespavosť. Ja tiež mávam problémy so spánkom. Keď ale pravidelne beriem magnézium, tak dobre spim

deti95060810
3. okt 2022

skúsila si dospinox? volnopredajný..
potom sú lieky ako sanval - na predpis. to je liek na spanie, len treba dávať pozor lebo si tehu.
Dobre sa sp íaj z Neurol - tiež je na predpis.
Na nespavosť sa bežne predpisuje AD, lenže keď si tehu už je asi aj dosť neskoro teraz ich brať, pretože tieto lieky sa potom asi okolo 37 tt vysadzujú...aby bábo nemalo abstin. príznaky po narodení...
zajtra zájdi na drzovku za psych., že čo máš robiť keď nemôžeš spať...

michaelassu
3. okt 2022

Ja som to tiez mala ..asi mesiac..nastastie preslo...dovod ziadny vacsinou,ziadne stresy z tehotenstva, inokedy ma trapila ako keby tupa bolest v nohách (pomohol detralex, hoci som ho kupila kvoli hemoroidom), zaha... Nepomahalo fakt nic, v noci som luxovala podlahu, plakala,niekedy neriesila ze nic nove pod slnkom ze nespim...niekedy som nedospala ani cez den, vacsinou dôvod bol spominany zachod po ktorom som uz nezaspala..takze fakt spanok po 3 hodky za celu noc i den...no tak kazdu tretiu noc ma zlomilo a spala i 6 hod...som sa smiala ze mozem chodit na nocne

michaelassu
3. okt 2022

No a stava sa mi aj teraz,ale po 5,6 hodinach spanku som uz vysmiata, ked este dospim nahodou cez den

michaelassu
3. okt 2022

@slavkajurko ja som mala davky 3x do dna po dve tabletky a napriek tomu som to mesiac mala tiez :/

michaelassu
3. okt 2022

Dobre vediet ze som nebola sama vadna :D ... Bolo to vazne na nervy

lenuska9999
3. okt 2022

@optame to som nevedela, dobre vedieť ďakujem

lenuska9999
3. okt 2022

Tak ja neviem ci ti s týmto psychiater pomôže, to sú tehotenske problémy. Skúšala si sa na to opýtať svojho gynekológa? Možno môže on niečo predpísať. Mne kedysi dávno predpísala obvodná neurol , keď som trpela na panicke ataky. Samozrejme ten nemôžeš v tehotenstve, ale chcela som tým povedať, že možno môže aj gynekológ alebo obvodak niečo kratkodobo predpísať. Ja viem ze je to s tou nespavosťou ku koncu tehotenstva vážne na nervy. Ja som to mala podobne. Posledne 2 mesiace som trpela na zlcnikove záchvaty, boli to prebdene noci, čo som myslela, že sa po*eriem od bolesti, lieky mi nezaberali nič. Radšej 3 krat rodiť ako toto, plus krce v nohách a plný mechúr no.. neviem koľko ti ešte ostáva do konca, no asi už nie veľa co ? Držím palce

marianarem
3. okt 2022

K psychiatrovi mozes ist bez listka, ale neviem, ci ti to na toto pomoze. Ja mam dlhodoby problem so spanim, takze som aj v tehotenstve brala na to lieky od psychiatricky, ale tento isty problem som mala tiez, 10x za noc. Na to tie lieky nezabrali. Mne to ale nejako nevadilo, zobudila som sa, isla som, spala dalej, citila som sa vyspata. Ale to mozno preto, ze uz neviem co je dobry spanok 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre