Extrasystoly v tehotenstve

rebekita45
8. jan 2024

Ahojte. Máte alebo mávali ste počas tehotenstva extrasystoly? Ja som ich mala aj pred , ale posledné dni je to extrem to preskakovanie srdca, som z toho riadne vyľakaná. Čo vam pomáhalo?

anonymnasnazilka
8. jan 2024

hlasim sa.. ja som mala pred tehotenstvom sporadicky a teraz, v tretom tehu, mi prisli jedneho dna a nechcu prestat. bola som uz aj u internistu, mala som holter.. este ma caka odber krvi na zelezo, lebo aj to moze byt pricina.. inak mi pomaha na to nemysliet, co sa nie vzdy da, ked to clovek citi.. ja nemozem ani magnezium (velmi nizky tlak + bolesti brucha z magnezia), takze nic neberiem.. snazim sa zamestat hlavu a pohyb mi dost pomaha tiez..

rebekita45
autor
9. jan 2024

@anonymnasnazilka ja som bola dnes u kadiologa. Tiez budem mat 18.1 holter. Aj ja ich mam uz rok, tiez len sporadicky ale posledne dni ich teda citim. Kolko ti namerali na holtri? V ktorom mesiaci ti prisli teraz? Ja som v 4. Mne dnes povedal ze echo v poriadku, na ekg vidno udery navyse.. ale betablokator mi neda teraz v tehu, uvidime tym holterom.. ale mala som aj velky stres posledne tyzdne, chrbtica ma boli tak sa to vsetko nakopilo .. a mam brat cardilan (Draslik+horcik).. magnosolv ja beriem kazdy den pijem.. skus aj ty popijat cely den pomaly, nie naraz.. alebo na vecer si dat magnerot.

any_soj
9. jan 2024

@rebekita45 ja mávam občas už roky. V tehotenstvach ku koncu som mávala viac, každý deň aspoň kus. Hneď po tehotenstve to prešlo. Dobre, že to riešiš, ale verím, že to bude ok

anonymnasnazilka
10. jan 2024

@rebekita45 mne to zacalo v 5.mesiaci, tiez viac stresu pred Vianocami, chrbtica + reflux. ono sa to vsetko tak nahromadi, babatko tlaci, tak to preto.. fuu, to ti teraz nepoviem, ze kolko ich bolo, ale boli aj take zdvojene, ze normalny uder-extra-normalny-extra. ale vraj aj to je v poriadku. hlavne, ze sa ziadna arytmia neukazala.. dakujem ti za rady, vyskusam. a verim, ze aj tvoj holter dobre dopadne a po porode sa nam to zase upravi ako @any_soj 🙂

rebekita45
autor
10. jan 2024

@anonymnasnazilka snad ano, alebo este do porodu dufam ze sa to napravi, mali by sme sa vyhýbať tomu stresu, no len niekedy to veru nejde🙈 tiez citis taky silnejsi tep? Ze take silnejie udery srdca? Ja sa tak na to vkuse sustredit na to moje srdce a tep, ze este z toho som viac vystresovana, a pri nejakej namahe mam pocit akoby mi islo z hrude vyskocit.. tak dufam ze sa nam to fakt upraví 🙂

anonymnasnazilka
10. jan 2024

@rebekita45 ano, ja to dost citim. akoby mi na chvilu zastalo srdce a potom tak silnejsie udrelo.. stastni to ludia, ktori to necitia.. presne, vyhnut sa stresu je niekedy velmi narocne 🙈. ale mne inak dost pomaha vedomie, ze je to v poriadku. vzdy si to tak poviem sama pre seba a ukludnim sa. a ked je ich vela, tak si skratka sadnem a oddychnem na chvilu..

anonymnasnazilka
10. jan 2024

@any_soj prosim ta a rodit si mohla prirodzene? nie je to kontraindikacia dufam?

any_soj
10. jan 2024

@anonymnasnazilka áno prirodzene.

anonymnasnazilka
11. jan 2024

@any_soj super, dakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre