Ahoj, potrebujem radu. Pociťujem už skoro rok Extrasystoly. Mala som pár krát holter, bolo mi ich napocitanych nejakých 200 komorových, 99 Supravertikularnych a nejaké v pároch. Viem, že to nie sú veľké čísla, ale ešte stále som sa s tým nenaučila žiť. Brala som Egilok ( žiaden efekt ), Isoptin som netolerovala (Pulz pod 40). Teraz som asi mesiac a pol tehotná. Posledný mesiac som ich nepocitovala vôbec a už som sa vážne tešila, že to konečne prešlo. No teraz posledné 3 dní sa mi to vrátilo a ja zasa panikarim. Som tehotná a viem , že je to veľká záťaž pre moje telo a bojím sa , aby sa tie ES ešte nezhorsili. Tie z vás, ktoré s tým máte skúsenosti, prosim ako ste to zvládali? Posledných par dni sa ani necítim dobre, som nonstop unavená a môj syn má nenechá vyspať, plus nedokážem sa najesť, lebo hneď všetko vyvracam( trpím tehotenskou nevolnostou, ale extrém. Pri prvom som 4 mesiace doslova pri wc strávila) . Môže to byť aj kvôli tomu, že je moje telo vyčerpané? Proste nedokážem v sebe udržať žiadne jedlo plus ta únava
@mufka1 ja ich mam od covidu. Tiež sa stále tak zlaknete keď ich mate ? Ja už som pár krát z toho dostala normálne panicky záchvat, že umriem. Možno to niekomu príde smiešne, no ja naozaj neviem ako ich zmiernit, alebo ako sa naučiť s tým žiť.
Mne nepomohlo nic, 2r som mala tak isto takuto paniku, ze odpadnem, panika ...
A potom som to postupne mala menej a menej a ked som skoncila vš, tak sa stratili na istu dobu a momentalne ich pocitujem veeelmi zriedkavo, ale teda uz nemam pri tom taketo panicke stavy ako predtym.. myslim si, ze stres bol u mna najvacsim spustacom..
V tehu som to mala takisyo velmi zriedkavo, zase som mala problem s vysokym pulzom.. ale vraj to je v tehu bezne
Áno vždy sa velmi zlaknem ,ze mi srdce prestane byt si myslím .Vedšinou to mam keď mam dostať menzes alebo keď mam stres.Snažím sa to vždy predyvchat ale zvyknúť sa na to nedá určite .Len sa stým naučiť zit
@nedockavka372 @mufka1 ďakujem za odpovede.. hádam to prejde no. Ale je pravda, že pijem napr aj veeelmi malo vody teraz a keď aj vypijem , tak hneď vyvratim a som z toho už dosť zostresovana z tej nevoľnosti, že nemôžem jest ani pit.. tak hadam to bude teraz len z toho .. lebo posledný mesiac , no vlastne asi od kedy skm tehu , tak ani jedna a teraz keď prišli nevoľnosti, tak aj tie ES
Spôsobuje to stres aj nedostatok spánku, skvelým upokojujúcim dýchacím cvičením je dýchanie do brucha. Týmto cvičením dokážete upokojiť aj búšenie srdca či znížiť krvný tlak. Musíte sa zhlboka nadychovať do brušnej časti. Urobte to tak, že si položíte jednu ruku na brucho a druhú na hrudník. Začnite sa pomaly nadychovať nosom, počítajte pri tom do šesť. Pri nadychovaní hrudník zostáva pokojný a nehýbe sa, zväčšuje sa iba brucho. Všetok vzduch sa teda dostane iba do brucha. Vydychujte pomaly a taktiež počítajte do šesť. Chce to najprv trocha cviku, kým sa to naučíte, no určite to pôjde.Treba si nájsť čas každý deň aspoň 15 minút.
@macka9 ďakujem, vyskúšam 🙂
Ja mám tiež arytmie. Všetky vyšetrenia ale bolo v poriadku. Iba holter ich potvrdil. Keď som bola na sedení s kardiologickou, tak mi povedal, že tie moje arytmie sú "nepríjemné, ale nie nebezpečné". Keď som sa jej opýtala, čo to spôsobuje, tal mi vrvaela, že nevedia presne čo. Že to môže byť stres, hormonálna nerovnováha, strava, chrbtica, ... A ešte aj iné ďalšie faktory :D Ale vraj to má veľa ľudí a že bežné s tým ľudia žijú dlhoveko.
Ale teda mne pomohol magnézium (tabletkovy), cvičenia na chrbticu a ako vrvais pani vyššie - dychové cvičenia. Tie sú fakt super a aj mne sa zdalo, že pomohli eliminovať tie stavy. 🙂 Stale sa mi to občas objaví, ale snažím sa to spracovať bez stresu a zacvičiť si a dýchať. A ešte jedna vec - otužovanie! To odporúčala aj kardiologicka. ;)
@tinka_1807 ďakujem, magnézium užívam pravidelne, no mne skôr pomáha ten práškový Magnosolv. Tiež mi povedali, že to nie je nebezpečné, no ja som proste taky človek, že sa zlaknem a panikarim. Hlavne keď mám veľa tých ES za sebou.. spanikarim a najviac ma doraza vtedy to, že koľko malo kontroly mame nad svojím telom.. no snažím sa na tom pracovať, len ma zaujímalo co pomáha ostatným.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som neni tehu ,ale pociťujem ich asi 3r.Nikdy mi ich nezaznamenali,ma ich občas .Nato sa asi zvyknúť nedá .