Existuje niečo ako tehotenská alebo predpôrodná depresia?

10. apr 2024

Ahojte dievčatá/ženy/mamičky.
Existuje niečo ako…tehotenská alebo predpôrodná depresia? Mám jedno dieťa, o mesiac sa narodí ďalšie a ja v ničom nevidím zmysel. Nikdy som sa takto necítila..ani neviem kvôli čomu sa takto cítim. Dieťa mám vďakabohu zdravé, druhé tiež za čo som Bohu nesmierne vďačná. Mám manžela, ktorý ma miluje, peniaze máme tiež nechýba nám naozaj nič a itak sa takto cítim. Stále len plačem, stále som psychicky aj fyzicky unavená. Nezvládam to už všetko. Rozmýšľala som už aj nad tými najhoršími vecami. Mali ste takéto pocity/obdobie/problem aj niektorá z vás? Ja už neviem co robiť. Nevidím už zmysel v ničom, nič ma nebaví ani nenapĺňa. Snažím sa z niečoho tešiť, ale potom mi hneď v hlave prebehne myšlienka, že načo sa vôbec budem z niečoho tešiť keď itak zomrieme? Itak ten život nemá zmysel. Ľudia sa celý život sa niečím ženú..či sú to peniaze, majetky, vzdelanie, kariéra hocičo.. a načo? Ja sa za ničím neženiem. Nemám žiadne ciele. Je mi už úplne všetko jedno. Prečo sa takto cítim keď mám všetko čo som kedy chcela? Každému len svojimi pocitmi ubližujem, nedokážem sa zmeniť, nedokážem sa už tešiť z ničoho…

dadka1997
10. apr 2024

Psychiater, jednoznačne

nitran
10. apr 2024

ja som mala takéto placlivy stavy tesne pred narodením 2 syna. Staaale sa mi chcelo plakať. Malý ma taaak kopal ze ma to až bolelo. Už som to fyzicky a ani psychicky nedávala. Nakoniec sa narodil o 10 dní skôr.
Inak aj krátko po narodení malého som cítila výkyvy nálad a mala som všelijaké nápady. trvalo to asi 2 týždne. Teraz nemám kedy vymýšľať sprostosti. Malý ma potrebuje a aj starší syn.

hylary
10. apr 2024

Občas mám také myšlienky aj ja.. aký to má toto všetko zmysel keď aj tak všetci zomriem atď...

Daj si nejaký cieľ, aby si sa mala na čo tešiť... Iné poradiť neviem
Nie sú vyčerpaná z dieťaťa a tehotenstva?

marianarem
10. apr 2024

Chod k psychiatrovi, myslienky na smrt tam uz patria. On to posudi a ak by usudil, ze je to vaznejsie, tak nech sa to radsej podchyti. Po porode to tiez nie je sranda, tak radsej zasiahnut skor.
Prenatalna depresia existuje, ked zacnes hladat na Google, najdes o tom celkom dost. Tu sa pise, ze nejakych 7% zien sa s tym stretne.
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pr...
Kamoska to napriklad mala v prvom tehotenstve, v druhom uz bola na liekoch cely cas.

kiki68
11. apr 2024

Ano vola sa to prenatalna depresia, vznika hormonmi a mozno aj predispoziciou. Ja som mala a po porode preslo, ihned zmena nalady. Uz to potom neprislo. Uz som 3,5 roka od porodu a som v poho. Ani pri kojeni nic

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre