Ahojte, beriem uz dlhsie tento liek 100ku ale ... bol čas keď som ich nebrala, otehotnela som a neviem do seba ten liek dostat 🤮🙄 takže neviem čo robiť, mám zníženú funkciu, na liekoch som asi 4 roky cca 😶 k štítnej sa bojím ísť je to dosť rázna žena, často nevedela pochopiť že ich brať nedokážem (tooto je moje 2.tehotenstvo)
vysadili ste ich? zhoršili sa vám výsledky? alwbo ste našli niečo čo pomáha? nieco som zahliadla dávnejšie že sa dá aj bez liekov
ale už neviem kto bola tá pani čo sa zaoberala odstranovaním chorôb aj jedálničkom napr 🤔 som 12tt a stale len "🤮" takze neviem to do seba dostať ani tak že ráno sa najem a o 3h si dám liek kedže dovtedy potrebujem znova jesť aspoň trošičku lebo mi je zle 🤦♀️začarovaný kruh
@nikk3y počas tehotenstva určite nevysadzať, ani sa nečudujem že na to išla rázne lekárka, pretože toto naozaj nie je sranda. Nedá sa, že by si si ten liek dala a potom ešte na hodinu ľahla spať?
A teda ešte k tej doktorke, určite tam treba ísť, pretože v tehotenstve sa niekedy zvyknú navyšovať dávky. Ak sa rozhodneš lieky neužívať, môžeš bábätku vážne uškodiť.
Tiez beriem euthyrox a urcite ho nevysadzaj, mala by si co najskor volat lekarke a pocas tehotenstva ti musia skontrolovat harmony a nasadit spravku davku aby pokryla tvoje aj maleho hormony. Toto je naozaj velmi dolezity hormon
tak ja som otehotnela po vysadení čo je dosť zaujimavé 🤦♀️a to 3x dovtedy ani naznak 🙂 a hej tehu nevolnosti ale že nenavydržanie 🙄 už od cca 5tt stále, tak len dúfam že to prestane 😒 tak no ja by som jek aj zavolala ale tam sa clovek nedovolá, s dcérkou tam zas nejdem kedže tam nevydrží a ja tiež nemôžem dlho byť bez jedla kebyže mi chcú vziať krv 🤔 som dúfala že tento stav prejde ale zatial nič 🤷♀️naposledy čo som tam bola s dcérkou (ešte som nebola tehotná) som čakala v čakárni neviem koľko a to ešte aj vnutri aj jej sestra krútila hlavou že co sa tolko vykecáva s pacientkou o politike prosím pekne... po 45 min.čakania vnutri prisla a zacala že čo mi malá plače 🤷♀️takže tolko k nej 🙂 a vymenit ju nemozem lebo druha neberie od tejto 🙂
Sama ho beriem roky rokuce. Nikdy by som nebola lekárom a rozhodla sa ze, tak teda do prdele tento liek ja brat nebudem. Je to predsa velmi dôležity hormón štítnej žľazy!!! A este k tomu 100-ku. Sama mam 75-ku. Dnes ľuďom šibe a každý druhý je sam sebe ale aj iným lekárom. Aj keď niekedy aj to trochu treba.
skúsim na druhý týzden sa objednať ku nej snáď ma nezje alebo nevyhodí von oknom 🙈🤔 doteraz si pamätám slova pani dr. nikdy nebudete mat deti 🤷♀️doteraz si myslí že kvoli liekom akože 🤷♀️ mám aj dcérku 🙂 pri prvom som tiez niekedy nebrala, a mala je zdrava nic jej nieje nastastie🙏❤a ak niekto bude mať skúsenosť nech mi napiše 🙂 za prečítanie nič nedám 🙂
@nikk3y nevysádzaj máš ešte 2 možnosti, ked ráno to do seba nedáš tak bud 2 h po raňajkách alebo v noci pred spaním a predtým byť 2h nalačno. Ja užívam napr v noci
Ahoj, správne fungovanie štítnej žľazy je v tehotenstve extrémne dôležité. Euthyrox beriem roky a v tehotenstve som bola na odber hneď na začiatku, ak by dávka ktorú som brala ešte nestačila a bolo by ju treba upraviť. Vždy keď idem na kontrolu ma doktorka upozorní, že v prípade tehotenstva mám prísť na odber v 8-10tt. Za mňa určite odporúčam konzultovať s doktorkou a o situácii sa poradiť. Môžu ti byť ukradnuté jej reakcie, len aby ste boli v poriadku 😊
z vlastnej skusenosti...brala som ho..byvalo mi zle...v nemocnici mi robili kontrolne odbery-a na rozdiel od endokrinologicky,ktora je tiez ostra zena a tvrdila,ze ich musim do konca zivota brat-mi povedali,ze tie vysledky nie su az take zle,ze treba odsledovat...uz dlhsie ich neberiem...rozhodne ich ale v tehotenstve neprestavaj uzivat sama od seba! skus sa poradit aj inde...a mozno ti daju iny liek a inu davku...
Ahoj. Eutyrox sa berie nalačno, aspoň pol hodiny pred jedlom. Vysadiť určite nie, ak ti záleží nielen na sebe, ale aj na bábätku.
Urcite ber, lebo mozes ovplyvnit mentalny vyvoj dietata.
Neliečená hypotyreóza môže viesť k závažným zdravotným následkom tak ako pre matku tak aj pre plod, predovšetkým k riziku potratu, preeklampsie u matky, nízkej pôrodnej hmotnosti dieťaťa, k narodeniu mŕtveho plodu no taktiež k porušenému vývoju nervového systému a mozgu dieťaťa.
Toto je prvé, čo ti aj google vyhodi.... Ak chceš riskovať zdravie vás oboch.... Pripadne mat mentálne retardovane dieťa..... Není to sranda ani keď nie si tehotná, ale v tehotenstve vysadiť lieky na štítnu, to nech ta ani nenapadne. Ak tvoja endokrinologicka je "razna", bojíš sa k nej ísť, tak chod k nejakej inej endokrinologicke.
Chápem, že máš nevoľnosti, ale nejako ten liek do seba musíš dostať, určite konzultuj to s lekárom.
Mimochodom, lieky na štítnu žľazu som musela užiť ešte aj v deň operácie v celkovej anesteze, kde som musela byt samozrejme nalačno, ale vopred na upozornili, že tento liek musím napriek tomu užiť s glgom vody.
@nikk3y Keď niekto berie 100, to znamená, že mu toho hormonu chýba veľa. Po čase užívania sa vytvorí taká hladina tých hormonov, že to ešte za nejaký čas aj vydrží, ale určite nie je dobré ich vysadiť bez doporučenia lekára. Ak neznášaš tento liek, dá ti druhý s takým istým účinkom. A tento liek sa nemusí zobrať len ráno, keď sa teraz nedá, môže sa aj večer. Keď takto pri vysadení lieku sa hladina hormunu ŠŽ zníži, môžu nastať komplikácie a u tehotnej aj u dieťaťa.
Keď lekárka vidí takýto prístup k liečbe, tak musí povedať rázne.
Ja sa čudujem koľko je aj tu MK ľudí, ktorí nepočúvajú, čo im hovorí lekár a myslia si, že oni nájdu nejakú inú cestu. A hlavne na fb tie rady na rýchle vyliečenie alebo aj liek, sú len podvod, na ktorom si nejaká firmy rýchlo získa peniaze a potom ju zrušia.
Ahojte skúsila som to tak že ráno si dám, lahnem ešte 🙂 včera som síce mala na chvílku pocit že budem zas 🤮 ale našťastie som prežila cely deň 🙂 ... na endokrinológiu som volala, no nedovolala 🤷♀️🙂ako som už pisala 🙂 že ťažko 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikk3y určite by som ich nevysadzala a už vôbec nie keď si tehotná. Toto je situácia kedy treba hned volať endokrinologovi oznámiť tehotenstvo a dat skontrolovať krv aby sa nastavilo nové dávkovanie. Zväčša sa predpisu ešte väčšie dávky lebo tehotenstvo je záťaž na hormóny,a celkovo organizmus.
Ak po nich zvracias rieš to s doktorkou, euthyrox nie je jediný liek na štítnu žľazu.
Oprava: teraz som si uvedomila ze opisujes tehotenské nevoľnosti? Porad sa aj tak s doktorkou ako ich brat spolu s jedlom...