Euthyrox 50 v 13. týždni tehotenstva

taja27
25. sep 2015

ahojte baby ,som v 13tt a dnes mi volali ohladom výsledkov krvi..laboratorium ma ref.hodnoty do 2,5...mne bolo TSH zistene 3,95 a nasadili mi Euthyrox 50...je tu neikto kto berie Euthyrox 50 pripadne inú dávku?
Bojím sa aby to bolo v poriadku a hlavne maličké,povedal mi doktor že ak by sa to nezistilo a pridme neskor hrozil by potrat...
ak su tu baby čo brali Euthyorx a maju ok detičky prosím ozvite sa na povzbudenie dakujeem

ccaro
25. sep 2015

Ahoj, ja beriem euthyrox 125 a vikendy dokonca 150 ;) a mam uz jedno zdrave dieta. Ak si sledovana endokrinologom (co asi aj si), tak nemusis mat obavy

taja27
autor
25. sep 2015

@ccaro ahoj áno som len som u nej nebola ešte lebo mi robili testy krvne a odbery až teraz teda včera aby som zbytočne nebehala k nej kedže je mimo mesta a býva mi dost zle :/
tak jej idem volat pondelok čo mi nasadili tento lekár čo som bola u neho priamo volal do Lubochni doktorke a ona mu toto povedala nakolko on je internista a u nas v meste nie je endokrinolog...takže tak no som zvedvav čo povie ona je taka truba jaj :P ta moja dr...
ja osm bola sleodvana a povedala i ked otehotniem nech pridem počas prvých 3 mes lenže krv mi brali cca v 6 tt a bolo to ok až teraz sa to zvyšilo no a pred tým som nebrala lieky nemala osm ťažksoti a ani teraz nemam

zuzikaaa
25. sep 2015

@taja27 ja som tiež užívala Euthyrox 50, inak mám zníženú funkciu, takže musím užívať do konca života. Potom som chodila asi každé dva mesiace na kontrolu, či treba zvyšovať. Tak mi postupne zvyšovali a užívala som 75 do konca tehotenstva. Po pôrode - šestonedelí som bola na kontrole a zas mi znížil dávku na 50. Bábo mám zdravé, keď sa narodil mal 3700 g 🙂 Chlap ako lusk 🙂 Takže žiadne obavy a užívaj si tehotenstvo.Lepšie užívať, aby si bábo zobralo z teba toľko, koľko potrebuje. A sestrička na štítke mi vravela, že na dieťa to nemá negatívny vplyv. Netreba čítať všelijaké články (ja som síce tiež čítala :D ), ale to každý, keď má strach a obavy.

5esicko
25. sep 2015

Mne zistili v 12tt hladinu TSH az 21,66! nasadili mi takisto euthyrox50 a do mesiaca kleslo na 4,1, pricom referencne hodnoty labak udal tusim az do 3,5, takze s blizim 😉 podstatne je poctivo uzivat...kedze mam z za sebou morfologicky UZV v 20tt a babo vyzera byt po vsetkych strankach zdrave, tak zatial za seba mozem povedat, ze som rozhodne nepotratila 🙂 prve naopak, nebyt tehu, neviem ze mam problem so SZ, az vtedy sme s dokim prisli na to, preco som predtym mala dva mikro-aborty...ani ma nenapadlo unavu atd pripisovat stitnej zlaze...do buducna keby chcem znova otehotniet, prve si davam vyserit SZ, uz budem mudrejsia 🙂 neboj, babo bude OK 😉

ccaro
25. sep 2015

@taja27 Neboj, urcite bude vsetko ok.ja som toto tehotenstvo tiez isla na odbery v 6. tyzdni, potom ma volali znova az v 12, potom v 16. Tiez mi zvysovali davku, ale dietatko rastie ako ma 🙂 Hladina hormonov SZ sa meni aj pocas tehotenstva, aj po porode. Tak Ta musia sledovat, ci mas spravne nastavene davky. Aj to sa.moze stat, ze po porode tabletky nebudes potrebovat vobec.

taja27
autor
25. sep 2015

@5esicko fiiiha riande vysoke a ja tu stresujem že? :D dobre teda no len s ami dávka pre mna zdala vyoská to je čudné...ja unavená nebývam to je čudné ale zima mi bývala dost často aj toje priznak no uvidime volam pondelok mojej dr a som zvedava asi ma zdrbká mam sa načo tešit jaaj porazii ma 🙂
tak super že všetko máte ok juj

ccaro
25. sep 2015

@5esicko Pozeram, ze mame skoro rovnaky termin 🙂

taja27
autor
25. sep 2015

@ccaro hej hej ja jej budem volat kedže som nemala problem v 6tt a a žteraz to zistili tak som to proste enriešila... 🙂 dakujem verim tomu

babydesire
25. sep 2015

@taja27 ahoj,ja beriem euthyrox 25 . telo mi vraj vytvara protilatky proti stitnej zlaze.gynekolog to nezistil.sama som sla na endokrinologiu a takyto bol vysledok. Je to moje druhe tehu,prve skoncilo potratom no neviem ci to bolo kvoli stitnej.zatial sa nam v druhom tehu dari.

ccaro
25. sep 2015

@taja27 Drzim palce a hlavne prijemne tehulkovanie ;)

taja27
autor
25. sep 2015

@babydesire ahoj no ja mam napísanu autoimuunne ochorenie štit žlazy.... tak asi ej to t čo maš aj ty..pondelok budem hádam mudrjšia kedže ta moja dr je taka....no škoda reči uvidime

taja27
autor
25. sep 2015

@ccaro dakujeem pekne 🙂)

andrejka_misko
25. sep 2015

Necitala som všetky odpovede, ale ja som brala celé tehotenstvo a aj teraz 137 a všetko boli a je v poriadku .. Liečim sa uz 4 rok a pred tehotenstvom som brala 100 v tehu 137 .. Žiadne strachy😉 ja mam autoimunitne ochorenie šž tzv hašimoto syndróm.. Treba pravidelne brat lieky a všetko bude v poriadku 😉

5esicko
25. sep 2015

@taja27 aj mne to tusim Dr oznacila ako autoimunitne ochorenie SZ...asi je to prave v tehu bezne..drz sa 🙂

taja27
autor
25. sep 2015

@andrejka_misko
@5esicko dakujem babenky ste zlateee 🙂)

katka700
25. sep 2015

Ahoj,

neboj sa to je v poriadku, bábätko si najprv berie tyroidné hormóny od mamičky kým sa mu nevytvorí vlastná štítna žľaza. Skôr by mohol nastať problém kedy si eutyrox nebrala. Hlavne nezabudni ísť každé dva mesiace na kontrolu k endokrinológovi.

taja27
autor
25. sep 2015

@katka700 aha dobre taketo podrobnosti ani neviem že si berie babätko toto..
jasne pojdem a budem chodit ked je to takto so mnou ako je
dakujem 🙂

ervenka
25. sep 2015

@taja27 Ja mam hypo SZ. ditko je zdrave. Ak mozem- pocas tehu beries tabl. kvoli babu, ale po tehu- hypo stitna zvysuje riziko poporodnej depky.
Okrem brania tabletiek- zapijaj ich vodou, a pockaj min. 30min. az potom sa mozes najest. NEjedz: soju, arasidy, horcicu, kapustoviny- vsetko toto zabranuje dobremu vstrebavaniu hormonov. Stitna ma rada ryby, ceresne, jahody, cokoladu. Ak beries tehu vitaminy, odstup od tabletiek by mal byt min. 4 hod.Kedze si uz tehotna, neexperimentuj s kelp, vselijakymi olejmi. Moze ti to narusit system. Prajem pohodove tehu.

labajka
25. sep 2015

ahoj, absolútne sa nemáš nad čím pozastavovať, to je jeden z liekov, ktoré sa berú aj počas tehu úplne bez rizika . pri prvom bábu som brala euthyrox 75 a teraz pri druhom tehu mám až euthyrox 100. to nemá žiaden vplyv (zlý) na bábo, neboj

sosovica
25. sep 2015

Beriem.Euthyrox uz od svojich 12rokov.Pri malej som.brala.davku 150 a teraz pri malom beriem 137......a ;)dcérka je v poeiadku a synček tiež

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre