Ahojte dievčatá, som 27 tt, počas posledných mesiacov mam zvýšený výskyt záchvatov, veľmi sa bojím o babenko. Čakáme krásnu dcérku, ale tie záchvaty sú čoraz častejšie. Pred tehotenstvom som ich nemala 13 rokov. Dokonca so musela byť hospitalizovana, kde mi zvýšili dávky liekov.Beriem Lamotrigin 2x denne a Levemed 500 mg 2x denne.
Návšteva u gynekológa zatiaľ vždy prebehla v poriadku, maličká nemám žiadny raztepchrbtice ,dawnov syndróm... Ale aj tak sa veľmi bojím. Je tu nejaká tehulka,ktorá si zažila toto iste?? Budem vďačná za každú informáciu, odpoveď, som naozaj zúfalá. Ďakujem Vám všetkým.
Ja by som po každom záchvate šla k lekárovi.. Tie záchvaty sú nebezpečné...
Epilepsia je dedicna,nebala si sa otehotniet,ze to tvoje dieta zdedi?
ahoj, ja som za onych cias stravila roky na neurosciences ako sestricka
Takze, epilepsia NIE JE dedicna, da sa s nou normalne fungovat, aj do roboty chodit, len clovek musi mat bezpecnu pracu, tz ziadna praca na rebriku a podobne.
A teraz k tvojmu problemu. Pri epileptickom zachvate - pravdepodobne myslis tonicko klonicky zachvat, tak tam dochadza k zastaveniu dychania na nejaky kratky cas. Vplyvom tohto zastavenia je nizka hladina kyslika v krvi a nasledne aj v organoch. Z toho isteho dovodu je aj nizky obsah kyslika v placente a nasledne aj v babatku v brusku.
Byt na tvojom mieste, tak idem za neurologom, potrebujes ine nastavenie na lieky, plus by som si vypytala rectalny, bucalny Diazepam. Ten by ti v case zachvatu aplikoval partner. Ja skor odporucam ten bucalny, vtiera sa na stranu lica z vnutornej strany ust.
I.V podanie Lorazepamu/diazepamu v domacom prostredi nebude mozne.
Poznala som velmi vela epileptikov s fungujucimi rodinamy a zdravymi detmi.
Prajem velmi vela stastia
Tazko povedat, ci epilepsia dedicna je alebo nie je. Ja som po uraze nohy a naslednej operacii ( mala som 3 roky ) dostala prvy epilepticky zachvat. Lekari tvrdili, ze uraz bol spustac, ale s velkou pravdepodobnostou by to prislo aj tak. Mala som celkovo 3 zachvaty a az do puberty som uzivala lieky. Potom sa nalez stratil a uz neuzivam žiadne lieky, ani som nemala ziadne problemy. Epilepsiu mal vsak moj dedo, na nasledky zachvatu aj zomrel a celkovo sa epileticke zachvaty objavili okrem mna este u dvoch bratancov. Tvoje babatko moze byt v poriadku, ale urcity predpoklad, ze prejde az na dalsiu generaciu, tu je.
Epilepsia nie je dedicna,MUDr. OBDREJCAK,KLINIKA LEKARSKEJ GENETIKY,Ba. Kazdopadne epileptikov relativne markantnejsie pribuda,rovnako ako napr.onkologickych diagnoz a hypertenzii.
Ahoj, no ja som mala ine zdravotne problemy a dost vazne ale nastastie sa mi narodila zdrava krasna dcerka. Epilepsiu mi zistili az toto leto ked ma odviezla sanitka po 15 min. bezvedomi.... Mala som ju urcite aj pocas tehotenstva a asi aj predtym. Tie zachvaty som mavala pravdepodobne v noci, lebo si pamatam, ze ma rano dost bolievala hlava... raz ma nasiel manzel v krci ked prisiel z nocnej, dal mi diazepan, o nicom som nevedela.... (to uz som mala potvrdenu diagnozu). Skus dohodnut cim skorsi termin cisarskeho porodu, ak sa to zhorsuje teraz ku koncu. Zavisi aj od typu zachvatov, tie ked len na chvilku ostane zle, preglgas a ides dalej su najmenej nebezpecne. Velmi a zo srdca Ti zelam zdrave dietatko. Mamickam, čo nemali to stastie vyjadrujem uprimny obdiv nad starostlivostou ale aj ozajstnu lutost, lebo to iste sa mohlo stat mne....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj nestalo sa ti nič s plodom ked si dostala zachvat mňe ano tesne pred koncom tehotenstva som dostala veľmi ťažky epilepticky zachvat s ktoreho ju ešte počas zachvatu vyberali pomocou cisarskeho rezu narodila sa veľmi ale veľmi ťažko postihnuta mňa lekara gynekolog včas nehospitalizoval tiež som brala lieky a navštevovaal aj neurologiu preto ak môžeš napiš mi do sukromnej pošty dam ti čislo ak budeš môcť zavolaj mi a ja ti všetko poviem ako to prebiehalo u mňa a po zachvate sa normalne preberieš ved ked počas zachvatu nedychaš môže byť male bez kysliku a narodiť sa chore nemyslim dawnom syndrom, ražštep chrbtice ale môže byť bez kyslika a pridusiť sa naša dcerka ma v sučastnosti 7 rokov je ležiaca, nevydi, nerozprava, nechodi, nosi plienky, krmi sa pomocou sondy priamo do brucha, a veľmi veľa dalšich problemov, ak by ti lekar povedal že sa narodi postihnuta radim ti daj si ju odobrať nie v zlom ale ako my nebudete mať žiadny život a pozerať sa na postihnute vlastne dieťa ako trpi plače ma ťažke bolesti a v noci nespi je utrpenie ako prebiehaju u teba zachvaty musi prisť zachranka a pichnuť ti injekciu a potom idu preč to moja ked sa stupňuje je veľmi zle hlavne pri konci tehotenstva ja som nemala počas tehotenstva vôbec až tesne dva tyždňe pred pôrodom a ty mavaš ako často teraz ja predtym než som nebola tehotna som bola 7 rokov bez aj teraz som od pôrodu žiaden nemala čiže ako keby že nemam ten predpôrodny som bez zachvatu 14 rokov ozvi sa mi do internej pošty dam ti telefonne čislo alebo meil popišeme Martina