Epilepsia a úzkosti

26. sep 2022

Ahojte. Idem sa trochu posťažovať. Mala som veľmi zlý vzťah pred 5 rokmi cca. Nočná práca v bare a celkovo taký bláznivý životný štýl v mladosti. 😂 Dostala som v tom čase 3x epi záchvat. Teraz som bez záchvatov 4 roky, beriem lieky. Mám už rodinu, čakáme druhé bábätko, ale problém je v tom, že mám silne úzkosti a viem si ich sama privolať tým, že stále myslím na to, že môžem znova dostať záchvat. Neskutočne sa toho bojím. Stále rozmýšľam, či sa mi to môže vrátiť. Neviem ako sa mám od toho odpútať.

kacena4
26. sep 2022

ahojko aj s dcerou sme riesili tento problem. chodili sme k psychiatricke dostala lieky a chodi na sedenia velmi jek to pomaha. dr hovorila ze je to bezne u epileptikov mat taketo stavy netreba ich podcenovat ale radsej liecit. drzim palceky

autor
26. sep 2022

@kacena4 Chodím psychiatričke, aj osychologovi

kacena4
26. sep 2022

a nepomaha??

autor
26. sep 2022

@kacena4 Stále sa bojím. Na chvíľu pomôže a potom som zas tam.

katus226
26. sep 2022

Ak sa mozem spytat, zistili ti aj pricinu epi záchvatov?

autor
26. sep 2022

@katus226 CT negatívne, eeg negatívne. Takze nie. A to má aj trápi, že ďalej sa nič neriešilo.

katus226
26. sep 2022

Pricin je vela, u mna a dcerky je to genetika, zistilo sa to az teraz pri nej. Epi zachvaty byvaju aj z imunologickych pricin, virusovych, autoimunitnych, u alkoholikov... Ja by som sa asi dala na hladanie priciny pre svoj pokoj. Domrzat u doktorov. Mas deti? Mnd dr tvrdili ze u mna to epi nebola, svatosvate ze nie. Prd zistivali v tych casoch Teraz mam dve deti a bum... Dcerka ma po mne mutaciu genu a omnoho tazsiu formu ako ja. Keby som o tom vedela skor, asi by som si dva razy rozmyslela mat deti. Mozno toto by pomohlo u teba zatlacit na lekarov, aby to riešili.

autor
26. sep 2022

@katus226 A ako sa mám k tomu dopracovať? Čo mám preto spraviť?
Ja som mala veľmi ťažký vzťah s bývalym priateľom. Bol gambler a bola som pod veľkým stresom. Vraj to mohlo byť aj z toho.

katus226
27. sep 2022

Mysleli tym podla mna, ze stres to len spustil. Odkiaľ si? Co povedal tvoj neurolog? My chodime detskemu na Kramare ale skus pohladat popytat sa na dobreho neurologa pre dospelých vo svojom okoli. Tym CT len vylucili, ze v mozgu nie sú nejake štrukturálne zmeny, napr by tam nieco tlacilo na centra. To je iba 1 z mnohych pricin. Eeg bezne byva na začiatku ciste, aj my sme mali. Az dalsie v poradí ukazali. Ale ked mas liecbu nastavenu dobre, tak by si ho mala mat ok.

autor
27. sep 2022

@katus226 Vymenila som neurologičku, čo bola očividne chyba, lebo tá prvá ma aspoň na eeg vždy dala. Tato absolútne nič. Vždy som mala čisté eeg. No budem musieť zatlačiť na doktorku alebo si nájsť nejakú inú. Som z okolia Zm

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre