Ahojte, berie alebo brala niektorá z vás tento liek v tehotenstve? Najmä na začiatku tehotenstva...nemalo to nejaký zlý vplyv na tehotenstvo?? Ďakujem 🙏
@nikpa .. práveže na gastre mi lekárka povedal že ju mám brať aby sme predchádzali niečomu horšiemu-rakovine pažeráka... že aj ona sama ju v tehotenstve brala, že aj gynekológovia ju predpisujú aby ženám nebolo na začiatku tehotenstva zle..no tu všade som čítala že iné ženy čo ju brali im na gastre lekár povedal že nie...tak preto sa bojím..toto je vymodlene tehotenstvo 🙏
@lucia0211
Ahoj. Ako si to vyriešila? Zrejme si musela brat tie lieky... A ako dlho vieš o tejto diagnóze? Aj niekoľko rokov? Preto sa pýtam, lebo som čítala a počula o jednej pani, ktorá bola na operácii pažeráka, aby jej upevnili sval medzi žalúdkom a pažerákom... A už sa narodilo babo?
@denisssa1 .... lekárka mi na koniec predpísala Ozzion tabletky,tie som brala aj pred Emanerou..tie beriem celé tehotenstvo, podľa slov lekárky ich môžem brať,lebo ich dávajú tehotným hlavne na konci tehotenstva keď ich páli zaha...o diagnóze viem cca. 2 roky... ešte som tehotná, až 25.7 mám termín ☺️...ja bez liečby nemôžem biť podľa slov lekárky lebo mať Barethov pažerák nie je sranda, keďže môže z toho vzniknúť rakovina pažeráka...ale vhodnou stravou a liekmi sa dá všetkému predchádzat..
@lucia0211
Ja užívam 2. rok Nolpaza a teraz Emanera, ale na zápal a erózie v žalúdku, ale z tých liekov mi netrávi. Nemáš pocit plnosti alebo spomaleneho trávenia? A kým ti zistili tu diagnózu, tak si mala dovtedy často a aj niekoľko rokov pálenie záhy? Moja mama ma par rokov často pálenie záhy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucia0211 a načo ju chces brat? Ja som namiesto nej na začiatku tehu brala Nolpazu 40mg a pomohla mi rovnako