Ahojte, na sone v 31tt dr nevedela nájsť jednu obličku, nakoniec ju nasla za mechurom. Výsledok je ektopicka oblička ( oblička na inom mieste - v našom prípade v panve). Chcela by som sa opýtať či tu má niekto s tým skúsenosti : zaujima ma ako to ovplyvní život bábätká, prípadne či sa tá oblička nemôže ešte posunúť vyššie na svoje miesto..a či zvykne byť ektopicka oblička vôbec funkčná. Dr mi len povedala že múdrejší budeme keď sa narodi. Lenže bábo sa narodí tak o možno 8 týždňov tak neviem či sa mám zblázniť do vtedy či čo 😁. Na internete o tejto diagnóze nie je takmer nič tak budem vdacna za každú informáciu či skúsenosť.
@lenuus1 ahoj. Môj syn (10 mes.) sa narodil s jednou ektopickou oblicku taktiež v panvve sa mechurom... Druhá oblicka je na svojom mieste no nefunkčná (cysticka), čaká nás nefrektomia (odstránenie nefunkčnéj)... Čiže ostáva na jednej ektopickej.... To ze je inde ulozena neznamená hneď ze nebude fungovať, ide o to ze pri vývoji sa jednoducho nedostala na svoje miesto a ostala v panve.... Tak ako Dr vravel múdrejší budete ak sa bábo narodí (aj my sme boli v obavách lebo sa nevedelo ci budu funkčné nakoľko sa na Sone keď bol v brusku javil obe polycystické a bolo otázne ci budu fungovat ci to malý prežije... až po narodení sa zistilo ze to co videli na Sone nebola oblicka až po narodení ju našli dole).... Mame pravidelne kontroly u nefrologicky,co budu celý život 🙃 hlavu hore treba myslieť pozitívne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenuus1 Nemam skusenost ale zaujalo ma to. Dala som to do Google a hned prvy clanok je celkom pozitivny.
Vravi sa tam ze vela ludi ani o tom nevie ze maju ektopicku oblicku. Problemy ktore z toho mozu byt, su liecitelne...
https://www.kidney.org/atoz/content/understandi...
Myslim ze doktorka ti povedala ze bude mudrejsia ked sa dieta narodi preto, lebo az vtedy uvidia ci mu to bude sposobovat problem a ci to bude treba riesit.