Ahojte, najde sa tu niekto kto prezil zachvat eklampsie+hellp syndrom a zvladol aj druhe tehotenstvo?
@karhu dakujem za reakciu
a mala obidve tieto komplikacie dokopy ?
@bekanusenka ja som mala v 2015 akutny cisarsky pre preeklampsiu. Syna museli kvoli tomu ozivovat atd.
Pred tyzdnom som porodila druheho syna. Tehotenstvo bolo uzasne - ziadne opuchy, ziadna bielkovina, nizky tlak cele tehotenstvo 🙏🏻. Na to ze mam 38 r. toto bolo pre mna najjednoduchsie a bezproblemove tehotenstvo. Byt mladsia mam dalsie dieta. Neviem ci mi pomohlo fakt ze som pred tehotenstvo schudla 15kg. Ja si myslim ze ano.
Len preeklampsia a eklampsia je rozdiel...
Ja som porodila nedavno dvojicky a porodom sa mi rozbehol hellp syndrom a par hodin po porode som uz bola s eklampsiou v bezvedomi a opuchom mozgu na jiske...
Bolo mi povedane ze dalsie tehotenstvo neprichadza do uvahy lebo by som ho neprezila ani ja ani dieta a teraz mi gyn odporuca sterilizaciu.
Ja sa s tym ale nejako neviem zmierit, mam 27 a mam sa dat sterilizovat? Tak zistujem ci predsalen nie je nejaka sanca a ci ma zmysel zistovat aj nazory inych gynekologov alebo co...
@bekanusenka uff tak to vám držím palce. Nezažila som eklampsiu a ani hellp syndróm iba som o tom čítala a neviem si to predstaviť... 😥Stačila mi preeklampsia ale ako píšete a aj viem tak je to úplne niečo iné 😔
@bekanusenka nemala som eklapsiu, ale nejakú inú tehotenskú gestózu - pečeňové testy mi leteli pred pôrodom šialenou rýchlosťou, 2 transfúzie krvi po pôrode. Gynekológ mi tiež odporúčil okamžite sterilizáciu - 6 rokov dozadu. Radšej si dávame extra pozor. Veda ide dopredu, máš len 27 rokov. Skombinujte viacej druhov antikoncepcie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?