Ahojte,som na zač.tehu v 14 tt,a dnes mi vravel gynekológ,že mám potvrdenú e-coli baktériu vo vytere z pošvy.Skoro ma vyvratilo zo stolicky,kedze nie som nejaka humusacka,dodrziavam hygienu až velmi_ viac sa tuším už ani neda,(mam ale oslabenú imunitu),a vidím v tomto jadro problemu😑.
Lekár mi predpisal zospodu cipky,ale zaujíma ma čím ste boli vy preliecene v tehotensve,a či sa vám podarilo toho natrvalo zbaviť?čo vám pomohlo??
@snehuuulienka ja som s tym mala problem cele tehotenstvo. preliecena cipkami a na dalsej kontrole znova ... sestricka mi vravela, ze bakterie su tam aj normalne, len v tehotenstve sa "lubia" premnozit, nie je to zlou hygienou (tiez nie som humusacka) ... tiez mi vravela, ze oslabuju steny posvy, preto ich treba liecit, lebo potom sa lahsie pri porode trha. ale mne nakoniec nepomahalo nic, vystriedala som viacero cipkov a obvodacka moja to aspon tak udrziavala v norme. ale pri chodeni na kontroly do porodnice to uz neriesili a mozno aj preto som sa vnutri dotrhala ako tenky papier ..
@snehuuulienka mozno problem bude prave ta prilisna hygiena
....ja som mala dlhodobo e-coli v posve...ziadne atb na to nezaberali...gynekologicka ma poslala aj k speci lekarke (taka, co sa zaobera predpisanim liekov, ked odborny lekar uz nevie, co by dal...dovtedy som netusila, ze aj taky specialusta existuje) a ta povedala, ze niektore zeny to maju ako prirodzene osidlenie posvy (v pripade, ak to nerobi problemy), tak som to nechala tak
...ked mi neskor v tehu robili opat kultivacie, tak som ich tam uz nemala
...myslim, ze mi pomohli bezne dostupne cipky s lactobacilmi
Ja som to mala v nemocnici (36tt), pri prichode nic a po par dnoch uz tam bolo. Davali mi antibiotika cez infuzku, dokonca aj pocas porodu. Ale uprimne, po dobrati liecby mi uznik nekontroloval, ci to je prec.
ja by som to riesila laktobacilom minule aj nejaka gynekologicka vravela ze tie ecoli si cestuju kam chcu..nie je to o hygiene..vela acidka a aj tablety na vkladanie s laktobacilom su..ale to konzultuj s dr su na predpis
@lavieenrose mne včera predpísal uz ATB vagin.čipky,názov neviem,keďže rcpt som vcera nechala v lekárni,vyrábaju ich priamo v lekárni na zakazku,tak mi vravela farmaceutka...dnes ide pre nich muž,neviem či nie augmentin,alebo amoksiklav
@takaaa tak nakoniec som tie moje čipky musela vysadiť,keďže po 1. aplikácií som z nich začala špiniť( bola som medzi sviatkami ale len u zastupujúceho dr)...mna bolia aj kríže a podbrusko.ty si ako na tom,ešte máš tu ecoli?užívaš nieco??
@lavieenrose dala som dnes môjmu kúpiť lactofeel....lebo včera som cítila taký diskomfort akoby zospodu a to ešte aj po osprchovani...no chcem to poriadne preliečiť aj ešte inými ATB,budem sa na to pýtať môjho dr
@grelu aj ja idem teraz vyskúšať len lactofeel
@snehuuulienka ja som prave dnes bola na stere, ale vysledky budu az o par dni, tak som zvedava. Teraz beriem striedavo probiotika a feminella vagi C.
@takaaa mne dal dnes môj gynekológ macmiror 500 na 12 dní.....potom daj vedieť ako dopadli výsledky😉a po dobrati si chcem ja dávať lactofeel....tak snáď to prejde....mňa to tam všetko zospodu pichá a páli občas,taký mám pocit diskomfortu....ale pri močení našťastie všetko ok..ty si mala nejaké ťažkosti??
@snehuuulienka ahoj mam ten isty problem stale mam ecoli masivne,,ale mala som to aj pred otehotnenim ale teraz sa bojim kedze som len na zaciatku tehu,,,ale ja mam pocit ze lieky od doktora mi to len zhorsuju,,ked som davala idelyn alebo feminella vagi c bolo to omnoho lepsie
@domca294 u mňa tipujem ,že je to dôsledkom oslabenej imunity😏
Lebo hygienu viac už ani neviem dodržiavať...tá je na maximum.Macmiror si užívala??ja ho chcem teraz dobrať ešte mám 10 toboliek....všetko mám od toho zafarbené😑aj keď si dám intímku,tá žltá farba je všade,no ale čo už...ja verím,že mi pomôžu tie tbl a hneď za tým dám lactofeel na 6 dní a tak pôjdem na ko- vyter
@domca294 ak toto náhodou nepomôže dám sa na alternatívnu medicínu,už potom nechcem nič také😉
@snehuuulienka ano mala som ho este pred tehotenstvom a prvé dni ok a potom riadne palenie este vacsie akopred tym,,ale ja som mala uz tolko toho pred tehotenstvom ze už mi všetky tie maste a kremy asi narusili vsetko dolu,,,potom som kupila wobenzym a idelyn a feminala vaci c a bolo to super,,,jedine pred mennesom som ciitila trosku diskomfort a po nom zase vsetko ok,,a teraz sa nam podarilo skoro po roku babo tak sa bojim ci to nebude mat vplyv na nieco,,som este len v zacinajucom 6tt tak sa bojim aby sa babo udrzalo
@snehuuulienka tak nanestastie ster rovnaky. Znovu musim brat ten macmirror. Nemam vobec ziadne priznaky. Naposledy som ho brala 8 dni a potom probiotika.v poslednom tehotenstve mi v piatom mesiaci predcasne praskla plodova voda a o babatka som prisla. Ster bol vtedy cisty, pricina neznama. Vies si predstavit ake mam teraz stresy, ked ster nieje v poriadku. Neviem sa na nic sustredit, v noci nespim.....
@takaaa napíšem Ip
@snehuuulienka ja som brala všetko možné a nič mi nepomohlo absolutne žiadne čipky,,,stale ecoli a enterococus,,,dr mi povedal že to mam už chronicke ale davam si cipky feminela vagi c a tie mi jedine zaberaju takze ked citim ze ma trochu pali už si aj dávam,
@snehuuulienka aj ja teraz cakam na vysledky po dalacine...
Ja som pri prvom tehu mala stafylo alebo streptokoky, neviem uz. Tiez mi to par krat preliecili a nepomohlo. A v nemocnici mi dr vravel, ze ono sa to pocas tehotenstva ani neda vyliečiť, pretoze je tam pocas tehotenstva pre tie baktérie velmi vhodne prostredie. Ja som nemala problemy. Neviem ci je to podobne aj pri inych bakteriach.
ja som žiaľ o bábatko prišla v 8tt ale nebolo to kvôli ecoli,,,a teraz sem tam cítim jemné pálenie ale nič strašne,,,ale tiež mi nepomáhalo nič
@domca294 to m je ľúto,a držím palce v ďalšom tehu✊
@snehuuulienka ďakujem pekne,,aj my dúfame že ďalšie dotiahneme do konca
Dobry den.mamicky ja som.po porode cele tehotenstvo.som.mala bez problemov samozrejme.mykozu som mala.pocas.celeho tehotenstva no.nerobila mi.ziadne problemy, no teraz ked som.bola na preventivku a robila mi doktorka ster.tak.mi vysla.e.coli a sposobuje mi.casto zapaly mocovych.ciest prosim.vas ako sa tej e.coli zbavit brala som.aj.antibiotika amoksiklav a nic tabletky od.spodu klion nic uz som.zufala dakujem.za kazdu radu
Tiez by som sa chcela na toto opytat. Moja doktorka mi robila stery a tiez mi vysla pozitivna ecoli... tie ktore ste to mali ovplyvnilo to vyvoj a zdravie vasho babetka?? Ja ziadne palenie nemam len ma obcas picha v podbrusku ale nie silno. Som len na zaciatku tehotenstva mojho prveho preto mam trochu obavy co bude nasledovat dalej... dala mi tiez dalacin a este cipky... na dalsie stery idem azbo 4 dni 🙄
@domca294 udržalo sa dieťatko?
@martinka1441 ajoj ecoli dieta vnutri nijalo neohrozuju vela acidka a malo alebo vobec sladkého ja mam v str rtok termin a opäť antibiotika furt su tam nic neurobim po tehu sa to ma upravit. Imunita je ina v tehu.
@martinka1441 áno udržalo už ma 5 týždňov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@snehuuulienka ahoj, mam taky isty problem, presne od 14 tyzdna. Predtym boli vytery ok. Nechapem tomu. Brala som macmiror, potom probiotika. V poslednom stere, boli ale ecoli este stale pozitivne. Tiez sa ich potrebujem nadobro zbavit. V pred