Dýchavičnosť v tehotenstve

betka1_41
6. dec 2023

Mám silnú dýchavičnosť a to som v 6 týždni. Prečo to môže byt ? Máte, mali ste to niektorá ? Je to nepríjemne, mam pocit ako keby sa mi malo kyslíka dostavalo do pľúc. Dúfam že to neohrozuje nijak plodik.

simona20201309
6. dec 2023

@betka1_41 v 6tyzdni? To je nejako priskoro. Radšej sa opýtaj lekára. Ja som to mala tiež ale až od nejakého 6 mesiaca.

ivkav5
6. dec 2023

@betka1_41 nedostatok železa napr.? Daj si urobiť odbery u lekárky.

marticka85po
6. dec 2023

Ja som to mala od zaciatku tehotenstva az kym som neporodila.

diewcatqoo
6. dec 2023

Ano, ja to mam teraz a tiez som este len v prvom trimestri. Vysledky mam vsetky ok. Neberies nahodou progesteron? Ja beriem a lekarka povedala, ze to moze byt z toho. Mam ale pocit, ze cim som vo vyssom tyzdni, tak tym to pomalicky ustava.

betka1_41
autor
6. dec 2023

@diewcatqoo nie neberiem, mala som s tým problém pár krát už aj ked som nebola tehotná. Doktorka mi povedala že to môže byt po psychickej stránke. Tak neviem teraz k čomu to tentokrát prirovnať. Či z vyčerpania lebo väčšinou mi to začne ked sa trochu viac hýbem.Mala som to aj minule tehotenstvo tiež hneď na začiatku. Hlavne mi ide o to aby nenastali kvôli tomu komplikácie.

betka1_41
autor
6. dec 2023

@ivkav5 dala som si robiť pred otehotnením a železo som mala v norme.

ivkav5
6. dec 2023

@betka1_41 To sa môže zmeniť z dňa na deň. Ja som mala robené odbery v 5tt, následne 8tt a teraz 17tt a toľko vecí sa pomenilo, že by jeden neveril🙈

betka1_41
autor
6. dec 2023

@ivkav5 no áno všetko je možné v piatok idem na kontrolu tak sa opýtam

ivkav5
6. dec 2023

@betka1_41 určite to spomeň dr., ale kľudne to môžu byť aj len hormóny…povedz jej o tom a uvidiśˇ🙂 držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre