Dýchavičnosť v prebiehajúcom 9. týždni

snazilka_bio_mamka
22. jan 2024

Ahojte mamičky, prosím Vás, je ok že v 9. týždni dýcham ako dinosaur? vzdy som si myslela, ze dýchavičnosť prichádza vo vyššom štádiu, keď už bábo má nejakú váhu atď.. aj krátka chôdza do práce, čo som bežne chodila rýchlym tempon do 6-7 min. mi trvá aj vyše 10 a a dojdem tak do kanclu na prvom poschodí, tak že si idem pľúca vypluť. Je to normálne alebo to stojí za spomenutie u gynekológa pri ďalšej návšteve?

zojanka
22. jan 2024

@snazilka_bio_mamka Áno, ja som to mala hneď od začiatku. Prešla som 100 metrov k autu a normálne som funela ako keby som bola v 9tom mesiaci. Raz som prišla do práce a nešiel nám výťah. Skoro som umrela kým som vyšla 5 poschodí, na každom poschodí som musela rozdýchavať. Ale spomeň to, za to nič nedáš.

sejbipi
22. jan 2024

Som 15tt a mám to isté. U mňa to trvá asi 2 týždne. Niekedy sa zadýcham aj pri stavaní sa z postele a to teda, žiadne brucho ešte nemám. Tiež som z toho v rozpakoch lebo pri prvom som nič podobné nemala

tomas123456789b
22. jan 2024

Vyskúšal by som oxygenoterapiu, pri tehotenstve srdce aj plúca spotrebujú viac kyslíka, a oxygenoterapia slúži na to aby dodalo telu viac kyslíka než kolko ho dokáže spotrebovať bez oxygenoterapie zo vzduchu. Ak budeš mať viac kyslíka v tele, srdce a plúca ti budú pracovať lepšie a nebudeš sa tolko zadýchavať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre