Dvojičky prestali rásť, jedno bábo vo svojom vaku je v poriadku

20. nov 2022

Ahojte. Píšem anonymne lebo priznám sa, hanbím sa za to čo cítim no neviem kam po radu.. som v 13tt a bola som na sone už štyrikrát.. dozvedela som sa hneď na prvom sone, že čakám dvojvajecne dvojičky.. veľmi sme sa tešili no tri dni na to som začala veľmi večer krvácať.. šla som na pohotovosť, kde nenašli príčinu krvácania.. obe embryá boli v poriadku, neviem akým zázrakom.. potom som mala ďalšiu prehliadku u mojej gynekologičky a zase sme videli dve embryá ale dva vaky už neboli veľmi viditeľné... V piatok som bola na veľkom sone a dozvedela som sa, že som vlastne čakala jedny jednovaječné dvojičky a jedno bábo vedľa vo svojom vaku.. dvojičky prestali rast podľa merania deň po predošlom sone.. a jedno bábo vedľa je v poriadku... Viem že teraz sa musím sústrediť na bábo, ktoré je v poriadku a mám byť rada, že aspoň jedno je zdravé... No nedokážem to.. veľmi si vyčítam, čo cítim, no mám pocit, že to dieťa nechcem...prejde to? Ak to neprejdú čo budem potom s tým dieťaťom robiť? Čo ak ho nebudem ľúbiť? Odkedy som sa dozvedela, že čakám dvojičky, veľmi som ich chcela obe... Teraz čakám len jedno a neviem ako to prijať.. radšej by som prijala mať tri... Máte niekto podobné skúsenosti? Prešlo to?

tosomja
20. nov 2022

Nemam skúsenosť. Ale myslím, že by si sa mala sústrediť na to jedno. Všetko je tak ako má byť. Čo keby tie tri sa nevyvíjali a neboli by zdravé? Telo vie, čo má robiť, zariadili to tak preto, lebo niečo bolo zle.
Veď nikde není napísané, že už nikdy nemôžeš mať ďalšie. 🥰

luccija
20. nov 2022

Je to napor na psychiku jeden den cakat 3 deti a potom jedno.Mojej kamaratke sa to stalo jedno sa prestalo v zac.vyvijat.Lubit ho budes urcite toho sa neboj.drzim palce nech bude vsetko v poriadku

ariannazara
20. nov 2022

Ja som to mala podobne. Najprv ze jedno potom som začala krvácať povedala mi ze sú tam dve každé vo svojom vaku. A potom mi povedala ze jedno odumrelo, brala som dlho duphaston aby sa mi ten vak vstrebal co sa aj stalo a druhe som mala normálne chlapčeka týždeň pred termínom zdravý všetko super. Už ma 3,5 roka. 😇 netráp sa tak to malo byt. Sustred sa aspoň na to jedno a bude dobre 😍

autor
20. nov 2022

@ariannazara ja tam stale mam tie mrtve dvojicky.. tu v zahranici mi ziadne lieky nedali....

enigmaenie
20. nov 2022

Ahoj tiez som to mala tak ze boli dvojicky a ostal mi len nas teraz uz 2,5 rocny syncek . Castokrat ked sa hra alebo je smutny stale rozmyslam ci sa tu neciti sam ci mu nechyba jeho dvojca ....... ale ver ze ked sa ti narodi budes ho lubit lebo ti bol sudeny a ostal ti

ariannazara
20. nov 2022

Ono sa to samé vstrebe aspoň by malo.

sense
20. nov 2022

Moja kamarátka čakala dvojičky žiaľ v 20 TT da jedno prestalo vyvíjať umrelo. Museli ju operovať. Vďačná je aj za to jedno dieťatko kt prežilo.

any_soj
20. nov 2022

Chcem ti len povedať, že ma mrzí tvoja strata. A že tvoje pocity sú normálna reakcia na nenormálnu situáciu. Nemáš si vôbec čo vyčítať ani za čo sa hanbiť. A ešte - toto dieťa nemôže za to, že ďalšie dve zomreli, nijako to neovplyvnilo ani nezavinilo, rovnako ako ani ty nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre