Dvojičky a príliš vysoké hCG

llull
15. okt 2024

Aké ste mali HVG pri dvojičkách? Ja 3+3 tt 670, 3+5 tt 1625, 4+1 4267.
Nesedí to na tabuľky a je to príliš vysoké, myslím si, že jeden z plodov má Downov syndróm. Stalo sa to niekomu? Aj to že čakal dvojičky a jedno bol Down?

tessa165
15. okt 2024

A lekár na to čo povedal? Čakám dvojicky a teda u mňa bolo hcg skôr nezvyčajné nízke na dve ale aj tak stúpalo podobným tempom, teda viac ako dvojnásobne za dva dni. Príde mi príliš skoro panikáriť ak lekár nepovedal nič zle

majamat
15. okt 2024

a pocitas tt od poslednej ms?
pride mi divne, amt vobec pozitivne hcg v 3+3tt, nieto este vediet, ze si tehu. ved v tom case sa estelen zacina tvorit.

sisa_s
15. okt 2024

To si podla coho vycitala v 5tt, ze mas downa?

michaela329
15. okt 2024

3+3tt vôbec existuje? Prvým dňom tehotensta je prvý deň poslednej menzes. Takže prvé 3 týždne nie je šanca o tehotenstve vedieť. Mimochodom - ja som s jedným mala v 4+1tt HCG okolo 400.
V inom tehu 900.

kiki68
15. okt 2024

Pri dvojickach byva abnormalne vysoke HCG, mne Tak viacero odbornikov hovorilo

kiki68
15. okt 2024

V 12tt konzultuj s odbornikom, teraz je to take este skoro

glade22
15. okt 2024

3+3? Isto? Nebude to vsade +2 tyzdne?

januska12323
15. okt 2024

Najprv si naštuduj ako to funguje

llull
autor
17. okt 2024

Su to dvojicky,preto bolo hcg vysoke,mala som pravdu. A ano 3+3 uz som mala veelmi pozitivny test. Fuha....

majamat
17. okt 2024

@llull 3+3 nebudes mat opozitivny ani pri dvojickach, ak si ho pozitivny mala, to znamena,ze ovulka musela byt skor. ratas tt od zaciatku ms?

majamat
17. okt 2024

teda o nieco skor ako je bezne-. tym padom prebehlo uhniezdenie skor a tym padoms a teda skor tvorilo HCG.
ono pri odbere krvi na hcg, resp pri hodnoteni vysledku sa nezohladnuje realna dlzka tehu, lebo vacsinou realnu dlzku tehu ani vtedynikto nevie, halvne na uplnom zaciatku.

llull
autor
17. okt 2024

Ty si taka mudra :D mala som ho pozitivny. 3+3 je 10 dni po ovulacii. Na 6.-7. den sa embryo (embrya v tomto pripade) zahniezdia v maternici a zacinaju produkovat HCG. Vsak mam robeny aj test z krvi ktory to potvrdil, ze to HCG uz bolo vyssie ako by malo byt (lebo sa tvoria dve placenty a teda 2 plody produkuju 2x take mnozstvo HCG). A podla USG (sona) velkost plodov presne sedi, na 14. den som mala ovulaciu (a vedela som ze ju vtedy mam, vsak to si vies odsledovat podla hlienu a podla teploty). Neviem co davas, kasli na to neries...

majamat
17. okt 2024

@llull to co mas za odpoved. je tu kopec zien, ktore si robia testy hned po ovulke a nie ej bezne ze sa tehu zisti 3+3tt, preto sme ti dokonca dve polozili otazku, ci mas spravne vypocitane tyzdne a jasom ti ju polozila 2x. cize dokopy 3x. a hoci ani raz si neodpovedala konkretne na tuto otazku, iba si opakovala to iste, ze si bola 3+3tt. keby si odpovedala, ze ano, mas to vypocitane presne, podla ms, tak sa dalej nepytam. a teraz si ides robit sradnu z druhych ludi? si fakt strasne mila.

llull
autor
17. okt 2024

@majamat Vsak som ti napisala ze podla ultrazvuku sedia tyzdne, vsak ti zmeraju velkost plodu a to sedi a ten datum, kedy som mala ovulaciu...Testy hned po ovulacii ti nic nepovedia, to snad nerobi nikto. Uz som ti to vysvetlovala...precitaj si to este raz, nerozumieme sa..

majamat
17. okt 2024

@llull by si neverila. uz som tu zazila vselico.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre