Dvojhodinová cesta do pôrodnice a streptokok

viktorka93
2. feb 2022

Ahojte 🙂 Baby, máte niektorá skúsenosť s dlhšou cestou do pôrodnice, keď ste mali streptokoka? Za normálnych okolností by som sa nebála, ale keď tam chcem byť včas, aby mi 4 hodiny pred pôrodom pichli antibiotiká, tak mám trochu stres. Bude to môj prvý pôrod, tak by som mala mať dostatok času, ale akurát v našej skupine tehuliek na FB už viaceré porodili a veru aj napriek tomu, že boli prvorodičky tak mali deťúrence už po 4 alebo 6 hodinách v náručí (od prvých kontrakcii) :D Mám 177 cm, širokú panvu a malé bábätko. Bojím sa, že to nestihneme. A ešte taká vec.. Ak odtečie voda, do 2 hodín vraj treba byť v nemocnici, to tiež asi nestíham. Mali ste niektorá takú podobnú skúsenosť? Čo myslíte? 🙂 Ďakujem

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
princess59
2. feb 2022

@viktorka93 no ja som o 18:10 sadla doma do auta že ideme do pôrodnice (kontrakcie boli slabé ale pravidelné po 8 minútach) a mala sa narodila 20:30, podotýkam že ja som do pôrodnice ísť nechcela lebo sa mi nezdalo žeby to už boli kontrakcie, fakt som to skoro necítila, prinútil má muž lebo stresoval....tiež som bola prvorodička, takže podľa mňa je to individuálne ale na tvojom mieste by som mala v zaloznom pláne aj bližšiu pôrodnicu

lulu0123
2. feb 2022

Tak ked to pojde rychlo,pojdes do najblizsej porodnice.2hodinova cesta moze byt v pohode a moze to byt dost.Druha dcera bola do 2 hodin od odtecenia vody na svete.Ale prvej to trvalo cca 10 hodin,tak to by bolo v pohode.

wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viktorka93
autor
2. feb 2022

@raja95, @wiktorrria ja som pôvodne chcela, ale naša pôrodnica je asi najhoršia na svete. Na horšiu som pri prieskume pôrodníc nenatrafila :( A zas prečo rodiť v pekle, keď môžem rodiť aj niekde, kde mi pustia muža k pôrodu, dovolia bonding a mnoho ďalších výhod? :( ach.

@princess59 Mám záložný plán našu pôrodnicu, tú mám 5 minút cesty :D Len keď vyrazíme asi nebudem vedieť určiť, či to ide rýchlo alebo pomaly a potom na dialnici už bude neskoro meniť plány :D

luccija
2. feb 2022

@viktorka93 2 hodiny je ďaleko nevieš ako to bude rýchle vybrala by som bližšiu porodnicu

julie19
2. feb 2022

to je tak individuálne.... môže to byť super rýchly aj super dlhý pôrod, môže ti prasknúť voda naraz, alebo môže odtekať postupne, môžeš sa otvárať rýchlo alebo pomaly, ja osobne by som zvolila bližšiu pôrodnicu ak sa ti dá... alebo si na čas ped pôrodom zabezpečila nejaké ubytko bližšie k vybranej pôrodnici. Moja skúsenosť bola, že mi praskla voda, ale nie naraz, len tak po častiach každú chvíľu trochu odtieklo, do 2 hodín som bola v pôrodnici tak ako nám kázali, celá naštartovaná že idem rodiť, ale vôbec soms a neotvárala a nakoniec pôrod vyvolávali, v pôrodnici som bola zhruba 20 hodín kým som konečne porodila... ale na druhej strane moja kamoška mala takú bleskovku že skoro porodila na chodbe oblečená tak ako bola, keby mala nemocnicu Ďalej tak asi porodí v aute ... to nikdy nevieš aký bude tvoj prípad... jedna mamina u nás v termínovkách porodila doma, čo nestihala ani sanitka prísť 🙈

proximaa
2. feb 2022

@viktorka93 ja som mala tiež streptokoka, bola som v pôrodnici sedem hodín pred pôrodom, a aj tak mi tu infúziku pichli menej ako 4 hodky pred pôrodom. Co samozrejme nemohli vedieť, že to tak bude., proste sa s tym vôbec neponahlali. Tak neviem, možno to nie je až také podstatné kedy to pichnu, možno je hlavne aby stihla odtiect. Ale ak sa bojíš, možno by si mohla zvážiť, že prídeš a vyvolávacku a máš istotu

julie19
2. feb 2022

@viktorka93 ešte na napadá urobiť si prieskum o pôrodniciach ktoré budete mínať po ceste, keby sa to nejako zvrtlo tak aby ste napr vedeli zbehnúť z diaľnice a dôjsť do najbližšej pôrodnice... myslím že počas dvojhodinovej cesty budete obiehať aj nejaké väčšie mestá kde sú pôrodnice

luliu
2. feb 2022

@viktorka93 tak ja som ležala v nemocnici a nestihli mi podať ATB. Vyvolávali mi pôrod, stále to nepostupovalo, čakali, čakali, až zrazu hlavička. ATB nestihli, dcéra bola úplne v poriadku

viktorka93
autor
2. feb 2022

@julie19 hej to je dobrý nápad. Ďakujem. Nad tým ubytkom som už premýšlala. To sa mi celkom páči a ešte pokukám aj porodnice cestou 🙂

nikpa
2. feb 2022

@viktorka93 to je taky vysnený ideál, že odtecie mi voda, v kľude zoberiem kufor a za pár hodín porodim v nemocnici. Lenže pôrod je absolútne nepredvídateľný, viem to z vlastnej skúsenosti. Poobede som bola na poradni a doktor sa so mnou lúčil so slovami, že sa skôr ako za týždeň na ďalšej poradni neuvidíme. A predsa sme sa videli, za necelých 8 hodín na gynekologickom príjme 😄 a porodila som za pár hodín. Takže ak nechceš porodiť v aute tak si dobre zmapuj aj pôrodnice po ceste 😄

ailiba
2. feb 2022

@viktorka93 toho streptokok nerieš, pichli mi ho až tesne pred pôrodom... Vôbec nie 4 hodiny vpred. Ale asi je lepšie mať tak, ako ty, záložný plán na bližšiu nemocnicu. Hoci prvé babo zvyčajne dlhšie trvá, kým sa narodí. To, že si vyššia a širšia a malé babo nič neznamená, všetko záleží na tom, ako sa budeš otvárať a ci bude nejaká komplikácia.

zuzinapipina
2. feb 2022

@viktorka93 fuha dve hodky su dost celkom... Ja som mala potodnicu 15 minut, ale ked som prišla bolo 20:00 a to som uz ledva vydrzala a maly bol 20:20 uz v mojom.naruci... keby pridem o 5 minut neskor, rodim v aute🤣 ono je to ťažko s porodom predpokladat ze co a jako...ale ak by zacali slabe kontrakcie, isla by som hned do porodnice a uz by si ta tam nechali, aj ked kontrakcie mozu trvat aj 2 dni...ale uz by si tam bola preistotu🙂

senta_sofia
2. feb 2022

@viktorka93 najdi si alternativu blizsej ako tej podla teba najhorsej, 2 hodiny by som pri rozbehnutom porode nesla

evaachesa
2. feb 2022

Pre istotu si zbaľ viac uterákov a horúcu vodu do termosky....ak by si začala rodiť niekde v zápche na diaľnici 😳. A ktorá je to tá najhoršia pôrodnica?

zuzanka.zuzu
2. feb 2022

TO JE LOZ ze do 2 hodin od odtecenia treba byt v porodnici 🙈🙈🙈 spolubyvajucu po odteceni este tyzden drzali na antibiotikach v 30tt bez vody, len natahovali cas aby udrzali babo vnutri, takze ak mas normalne tehotenstvo nie je "limit 2 hodiny" 🙄 neviem kde a kedy tato informaci vznikla, ale normalne vnimam ze je skodliva a negativne ovplyvnuje spravanie rodiciek ktore su bezdovodne v strese

zojanka
2. feb 2022

@viktorka93 mne odtiekla voda o 4tej rano a do nemocnice som prisla o 11tej. O nic som neprisla 🙂 pichli atb a tie davali az kym som neporodila.

travelllerka
2. feb 2022

Ja osobne som v tých bolestiach nevedela v aute vydržať, takže nakoniec namiesto hodinu vzdialenej porodnice som išla do 10min vzdialenej porodnice 🙂 ale ja som mala veľmi bolestivé kontrakcie od začiatku a pomerne casto

travelllerka
2. feb 2022

A áno, je vhodné byť 2h po odteceni v nemocnici, lebo potom vniká riziko infekcie, takže pokiaľ je v nemocke baba už bez vody a je pod dozorom, tak je to ok.

viktorka93
autor
2. feb 2022

@evaachesa :D no veru. Ak sa vydáme na cestu pre istotu vezmem aj vybavenie na "porod v aute". Dunajská Streda :( Minimálne tu u nás v okolí je jednoznačne najhoršia. Stred a východ nemám presondovaný.
@zuzanka.zuzu no ono to je kvoli tým antibiotikám. Tie musia podať do 2 hodín, lebo bábo už nie je chránené a prenikajú k nemu infekcie.

nevenka
2. feb 2022

@viktorka93 no ja osobne si 2 hodinovu cestu neviem predstavit. O pol 11 vecer mi zacali kontrakcie a ja ze casu dost, tak sme sa vybrali okolo 2:15, este na porodnici mi neverili, ze rodim, kedze prvorodicka. Cesta trvala 8 minut autom, mala som pocas nej 3 brutalne dlhe kontrakcie, svokra sla s nami, je detska sestricka a robila roky rokuce na porodnici a len potom mi povedala, ze sa modlila, aby som v aute neporodila. O 3 rano bol maly na svete. Nestihli mi podat antibiotika, na 3-ti den po porode maleho brali na JIS a siel na infuzie. Nastastie infekcia sa nepotvrdila, ale stravili sme v porodnici 11 dni. Dnes je to uz velky sikovny chlapec, ma 8 rokov. Cely porod 4,5 hodiny. Druhy 5 hodin cca a treti 45 minut, ale ten bol vyvolavany a stihli mi dat 1 infuziu aspon.
Radim blizsiu porodnicu, ak to pojde 😊

viktorka93
autor
2. feb 2022

@nevenka ojoj. Tak väčšinou mi tu radíte to neriskovať, tak si ešte pozriem niečo bližšie pre prípad, že sa nestihneme ubytovať v čas pred pôrodom v Trenčíne. 🙂 A ak by pôrod začal u nás, tak pôjdem do tej bližšej. 🙂 Sranda je, že doteraz, než mi zistili streptokoka som všade len to počúvala ako každá rodila 20 a 30 hodín a ako tam umriem od hladu, ako mi ani vodu nedajú a ako mám doma ešte hodiny čakať a pospať si. A teraz zrazu všade len to počujem, ako každá porodila do pár hodín :D A najhorsie je, že clovek to dopredu fakt nevie ako to bude

travelllerka
2. feb 2022

@viktorka93 vies čo, ja som síce prvé dieťa porodila za 9h, ale aj tak tá cesta autom bola aj chvílu utrpenie. Tebe to nemusí spôsobovať problémy, uvidis. A tiež som chcela doma oddychovať, keď sa spustí pôrod, ale keď zo mňa zrazu vyšla krv, pozerám, je to normal, alebo nie je? Proste môžu nastať také chvíle, čo si nevieš naplánovať, ani predstaviť

simca06022011
2. feb 2022

porad sa s lekarom, pretoze tu ti napise xy zien xy zazitkov a zarucenych rad. Podla mna 2h do porodnice je vela (a to kam ides, z Dunajskej 2 hodiny?) ja som cestovala BB - Stiavnica a mala som z toho stresy, nastastie som na porod nemusela cestovat, lebo uz som lezala v nemocnici :D Keby m hrozila takato cesta 2hodinova tak to sa radsej prestahujem na tie 2-3-4t :D A teda mala som obavy a nervy, lebo tiez som mala nasu porodnicu za najhorsiu na svete a pravda bola taka,ze radsej som si mala nohy dolamat ako sa terigat tam :D Vsetko je teda uplne ale uplne individualne, od toho ako budes rodit, kolko a kam zajdes az po to ako sa ti bude porodnica pacit.
@zuzanka.zuzu limit maju kvoli ATB...

izabela181
2. feb 2022

@viktorka93 ja som tiež takto stresovala aby mi stihli podať antibiotiká a nakoniec mi ich museli dávať 4x kým som porodila 😆😆😆 aby som och stále mala v tele

ferihegy
2. feb 2022

@viktorka93 Porodnicu som mala hodinu od domu, druhorodicka, pozitivny streptokok. Porodila som od 1. kontrakcie za 28 hodin akutnou sekciou. Kym som porodila atb som dostala 4x 🤣🙈

evuska135
2. feb 2022

@viktorka93 mne odtiekla voda pri prvom a kontrakcie az o 2h zacali, o dalsie 4h som rodila. Ale voda moze a nemusi odtiect 😀 ja som mala 35min do porodnice ale teda mala som stres dost 😀 2h je dost vela 😀🙈

viktorka93
autor
3. feb 2022

@travelllerka hej to je pravda. Ak by som krvacala alebo niečo iné "nesedí", tak by som sa bála. to by som potom išla do najbližšej. Uvidíme ako to bude, aj ako rýchlo začnú kontrakcie a aké silné. Ak mi praskne voda, tak to tiež nebudem riskovať. 🙂
@simca06022011 do trenčína chcem ísť. Samotná cesta by mala byť tak 1,5 hodiny a ešte rátam kým sa vytrepeme do auta s vecami a kým tam zaparkujeme a dostanem sa realne na prijem. Prípadne ak to bude cez den tak možno nejaké zápchy. Dnes som mala poradnu a moja Dr. tvrdí, že ak by mi nepraskla voda, tak to môžme skúsiť. Že ona si myslí, že to stihneme, ale to je tiež len jej tip.
@ferihegy @izabela181 no presne. :D Bojím sa, že pôjdem len sem k nám a potom budem rodiť 20 hodín a trieskať si hlavu o stenu, že sme mohli otočiť trenčín aj 10x :D

ferihegy
3. feb 2022

@viktorka93 Chcete do TN ? Ja mam TN za rohom a prave ja som isla hodinu prec aby som do TN nesla 🙈🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre