Dvojcievny pupočník - skúsenosti

badimeria
6. mar 2018

Dobrý deň som zatiaľ v 12tt tehotenstva dnes mi pan Dr. Grochala diagnostikoval 2cievny pupocnik namiesto trojcievneho. Len chcela by som reálne skúsenosti moc som na nete o tom nenašla. Ci ste mali zdravé babetka poprípade ci ste mohli rodiť spontánne. Okrem toho mi povedal ze zatiaľ inú vadu nenašiel na babetku že lepšie pozrieme srdiečko a všetko ostatné v 20tt.Dakujem za odpoveď niekoho kto si tým prešiel.

rybka80
6. mar 2018

Ja som mala dvojcievny pupocnik. Dokrori sa bali ci bude mat babetko dostatok vyzivy, ked mi to diagnostikovali. Ale vsetko bolo v poriadku, vyzivy sa mu dostalo dost. Porodnu vahu mal vyse 4 kila. ☺. A co sa tyka porodu , to nema na sposob porodu ziaden vplyv. Ja som sice rodila cisarskym, ale preto ze syncek bol otoceny hlavickou hore.

badimeria
autor
6. mar 2018

@rybka80 jej ďakujem za tak pozitívnu odpoveď moc sa teším ze ste v poriadku. Lebo ja som už videla len to najhoršie a nepoznám naozaj nikoho z okolia že by mal niečo také čiže ma to dnes úplne zaskočilo vylakalo. Prosím aj tak nejak viac pozorovali od dákeho týždňa alebo vôbec nič.?Dakujem už som myslela ze mi ani nik neodpovie

poloprudska
6. mar 2018

U nas ties dvojcievny pupocnik a vsetko v poradku

vyhuelka
6. mar 2018

Teta mala syna mal dvojcievny ale báli sa či bude dosť vyživovaný tak jej urobili sekciu, ale je v poriadku 🙂

badimeria
autor
7. mar 2018

@vyhuelka
@poloprudska ďakujem dievcata😘

rybka80
7. mar 2018

Koli pupocniku ziadne extra vysetrenia nerobili, len sledovali ako rastie, a rastol poriadne ☺ tak neboj drzim palce ☺

natal
7. mar 2018

@badimeria Aj ja som mala. Tie info na nete su vselijake. Tiez som bola vylakana. Vsetko bolo v absolutnom poriadku. Akurat ku koncu som bola sledovana v rizikovej poradni a sledovali mi prietoky. Ale brali to dost na lahku vahu. Maly sa narodil sekciou, ale nie kvoli pupocniku a mal 3640g.

natal
7. mar 2018

@badimeria A este by som dodala, ze maly je zdravy. Teraz ma 14 mesiacov a vsetko ide ako ma.

badimeria
autor
7. mar 2018

@natal ďakujem to naozaj bol krásne výživovany aj napriek.... Aj mne sa zdá ze to berú na ľahkú váhu aspoň podľa toho čo som čítala není toho moc na nete ale nič extra nerobia tej maminke. Už nech som v 20tt a ideme tam znova tak snáď bude všetko ôk a bude krásne priberať mala a vyvinie sa všetko ako ma.

natal
7. mar 2018

Aj ja som bola cca v 22tt na riadny utz. Pozrel vsetko, hlavne srdiecko. Vravel, ze cca 2% tehotenstiev ma dvojcievny pupocnik a pokial sa vylucia ine poskodenia, nie je sa coho bat. Vravel, ze treba sledovat prietoky. No ale ako vravim, velmi sa tomu nevenovali. Ja som mala problemy s tlakom, tak hlavne toto sledovali.

natal
7. mar 2018

@badimeria drzim palce. Verim, ze vsetko bude ok.

badimeria
autor
7. mar 2018

@natal ďakujem moc a si mala vysoký tlak? A sekciou asi koli tomu tlaku že áno? Hlavne ze je to za vami a ste v poriadku. Ja si naozaj vybavím aby vtom neskorom štádiu robili poctivo prietoky nechcem nič riskovať a dúfam ze ani ony tak v MT sa vraví ze je výborná nemocnica gynekológia tak snáď to tak bude.Zatial bolo vždy super personál aj všetko keď som rodila.

natal
7. mar 2018

@badimeria U mňa bola sekcia z viacerých dôvodov. Prvý pôrod bol kliešťový, už sa nestíhal cisársky, druhý akútna sekcia počas pôrodu (tá istá komplikácia ako pri prvom pôrode) Takze pri treťom bolo viac menej rozhodnuté plus ten vysoký tlak a vysoký vek. Ale aj tak mali reci, že ma nechajú prirodzene rodiť. Keď som dostala kontrakcie, tak službukonajúci dr vyhlásil, že neprichádza do úvahy prirodzený pôrod. Nesuviselo to však s dvojcievnym pupocnikom. Som veľmi šťastná, že všetko dobre dopadlo a že malý je zdravý. Nič mu nie je. Celé tehotenstvo som sa bála, aby bol vyživovany. Veľa som si zisťovala o tom dvojcievnom pupocniku. Určite ako ty, takže už o tom čo to vieš. Tiež som hľadala príbehy žien, ktoré tým prešli. Ale všetci gynekológovia nad tým mavli rukou. Akurat tvrdili, že zvyknú mat tie deti nizku pôrodnú hmotnosť. No a malý mal 50cm a 3640g. Takže ani to sa nepotvrdilo. Som strašne rada, že je to za mnou. Malý je neuveriteľne milý, zlatý, usmievavý, šikovný chlapček. Naša pediatricka ho poslala po narodení na neurológiu pre istotu kvôli dvojcievnemu pupocniku. Boli sme tam asi trikrát, ale neurologička povedala, že nevidí dôvod, aby sme tam chodili. Držím ti palce a verím, že všetko bude v pohode. Ozvi sa potom ako dopadol utz v 20tt.

badimeria
autor
7. mar 2018

@natal áno určite ti napíšem toto aj ja prežívam proste strach. Medzi týmto všetkým som mala aj dva MA potraty nevie sa prečo teraz pichám do bruška a beriem aj hormóny a plus ten pupocnik no co ti poviem stres. Dakujem💗

natal
7. mar 2018

@badimeria Verim. Prešla som si tým a strach o dieťa je ten najväčší strach na svete. Keď mi povedali na morfologickom utz, že všetko je v poriadku, aaaale máte dvojcievny pupočník, tak som pozerala ako teliatko. Dr to nerozvadzala, vraj uvidíme neskôr. Išla som sa zblázniť Hneď som doma študovala na nete, ale tých informácií nie je veľa. Moja dr mi len povedala, že to sa stáva a pokiaľ je dieťa správne vyvinuté a prosperuje, tak sa netreba báť. Až na druhom morfologickom utz mi Doc. Dankovcik vysvetlil viac a upokojil ma, že sa naozaj nemám prečo obávať. Neuveritelne milý doktor. V rizikovej poradni pred pôrodom naozaj iba mavli rukou. Vždy na utz bol iný dr a každý si to na utz prezeral, či to naozaj je dvojcievny. A všetci mi hovorili, ze to je normálne a že z toho nerobia vedu. Prietoky som mala ukážkové. Riešili hlavne tlak. Mne sa teraz hovorí keď už mám po všetkom, ale presne viem ako sa cítiš. Prvé tri mesiace som krvácala a potom toto. Ten strach je obrovský. Človek verí a dúfa. Ja pevne verím, že to bude úplne v poriadku.

mattia_my
11. mar 2018

@badimeria synovi diagnostikovali 2 ciev.pupocnik okolo 29.tt. Poslali ma na kardiologiu, no vsetko bolo ok. Pre istotu ma potom asi 6tyz.sledovali na rizik.amb., pichala som si inj.na riedenie krvi- pre istotu. Vstko dobre dopadlo. Nie je to nejaka vada, len vas asi budu trochu sledovat, aby malo babo dostatocnu vyzivu. Zelam vsetko dobre.

evkao
23. mar 2018

@badimeria ahoj, nas drobec to mal, doktor mi povedal, ze hlavne nemam citat to, co je na nete, ze to byva celkom casto a niekedy sa na to pride az pocas porodu, a ze budu asi viac sledovat, ci babo dobre rastie... kedze maly rastol v pohode, nemala som ziadne speci vysetrenia, ziadne komplikacie, drobec zdravy, v termine, normalny porod 🙂

badimeria
autor
23. mar 2018

@evkao ďakujem už ani nečítam zmierila som sa stým a modlím sa aby sme to pekne dotiahli do konca a zdravý 🙂 aj tak ja to neovplyvním len bambula nech pekne papa a rastie

evkao
23. mar 2018

@badimeria presne, najdolezitejsie je sa nestresovat ;) tak nech je bambulka zdrava a prajem rychly porod 🙂

puntik27
1. máj 2018

Ahojte, tak aj ja mam zistenu túto diagnózu, som momentálne 22tt 3d, zatiaľ na sone všetko ostatné v poriadku bola som v Hlohovci, kde mi to zistili, doktor povedal ze to ma jedna z 10 žien, samozrejme tiež mam strach, ale snažím sa myslieť pozitívne. Zatiaľ malinká prospieva tak dúfam ze to bude len ten pupocnik.. A budem môcť rodit prirodzene 😊

annakulova
1. júl 2018

Aj ja mám skúsenosť s dvojcievnym pupočníkom. Celé tehotenstvo som sa zbytočne bála a moc som si ho neužívala,že čo keby to zle skončilo. Našťastie všetko dobre dopadlo,je to iba nejaká anomália,pokiaľ je všetko ostatne v poriadku. Mala sa narodila 3 dni po termíne prirodzeným pôrodom. Dokonca by ma nechali v pohode aj týžden prenášať. A mala 3760g a 52cm. Viac ako moje prvé dieťa. Takže bola ešte lepšie vyživovaná😊držím palce,pekný zbytok tehotenstva🌞

mata22051990
11. júl 2018

Ahojte mne včera ma morfologickom sone zistili dvojcievny pupočník a nejaké svetlejšie crievka...môže to mať súvis s tým pupočníkom? Nestretli ste sa s tým? A že ma o trošku menšie stehenné kostičky o 5 dní podľa tabuľky akoby malo... Dúfam že to nebude nič že znamenat

karinstefanidesova
9. okt 2018

@badimeria ja mam dvojcievny pupocnik. Takisto mi na ti prisiel Pan Grochala. Nebol to problem az do posledneho mesiaca tehotenstva. Dietatko nemusi dostavat tolko živín. Porod mi budu najblizsie dni vyvolavat, lebo babatku v brusku uz nie je dobre. Netreba nic riskovat.

snazilka2513
2. mar 2020

Dievcata, neviem, ci mi niektora este odpise. Prosim, ako ste nakoniec dopadli? Mate zdrave babatka? Ja mam tiez diagnozu dvojcievny pupocnik. Dali vas dr. na rizikove, alebo vas len viac sledovali?

karinstefanidesova
2. mar 2020

@badimeria zdravím, mali sme aj my. Tak isto nam to povedal Pan Grochala. Vsetko sa bude vyvyjat bez problémov, s tym rozdielom že Vas musia viac pozorovat. Mňa dali o 10 dni skôr do nemocnice a vyvolavali pôrod... Mala som ísť rodiť tyzden a pol pred terminom. Ale nakoniec som porodila dva dni po termíne...ale o tom je zas nemocnica do ktorej pôjdete.

vladkototh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vladkototh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vladkototh
15. jan 2021

@karinstefanidesova dobri den aj ja mam to iste tak podla vas sa nemusim obavat? Dakujem za odpoved

karinstefanidesova
16. jan 2021

@vladkototh podľa mňa su obavy úplne zbytočne ☺️👍 ja som sa bála celé tehotenstvo a nakoniec to tak vôbec nemuselo byť, keby som vedela, tak sa vôbec nebojím.

vladkototh
16. jan 2021

@karinstefanidesova dakujem za otpoved ste ma potesili

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre