Je nebezpečné dvíhať ťažké na začiatku tehotenstva?
Za mňa je to veľmi individuálne ... keď som bola tehotná s prvým dieťaťom, sťahovali sme sa, nosila som fakt ťažké veci, nič sa neudialo ... pri druhom tehotenstve malo prvorodené dieťa obdobie nosenia sa na rukách, potratila som ... ťažko povedať.
To asi skor v pokrocilom stadiu tehotenstva, ked hrozi riziko predcasneho porodu, na zaciatku je to hop alebo trop ale nezavisi to od tvojej aktivity… samozrejme v ramci normy, ak si doteraz zdvihala max 5kg tak teraz pre teba nie je vhodne dvihat 15kg, ale ak mas napr starsie dieta a bezproblemovy zaciatol tehotenstva, tak mozes fungovat normalne aj s dvihanim dietata, ked je to potrebne.
Je to individualne. Ja som v pohode nosila cele teho prvorodene dieta iz mala 17kg nebola nikdy kocikova a vela sme chodili na dovolenkach atd tak ked bola unavena som ju niesla kedze chcela len mna . Urcute nejaku tazku skrinu by som nedvihala.
Pokial nemas ziaden problem, nekrvacas a podobne, tak nie... ja som bezne dvihala starsie dieta, lebo to potrebovalo a podobne. A jednoducho zo dna na den mu nevysvetlis...
Je to individualne, v zavislosti od Tvojho stavu, zivota, tehu a pod ale vela zien pouziva tehu ako vyhovorku na vela veci.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Co je tazke? Mnohe matky zdvihaju a nosia svoje 20 kilove deti aj ked su tehotne, lebo nic ine im neostava.
V praci mas obmedzenie na hmotnost bremien aj ako zena a ak oficialne oznamis, ze si tehotna, tak je ten limit nizsi (ak sa nemylim).