Ahojte, bola som na povinnom morfologickom sone (v 20tt) a pani doktorka našla dve cysticky v hlavke a v lavej komore srdiečka hyperechor.fokus. Vysledok tripple testu negat. Zvyšok bez nálezu. Doteraz všetko v poriadku a toto ma vyviedlo z miery. Máte s tým skúsenosť? Bolo mi povedané, že je to časté najmä tie cysty a že by to malo byť v poriadku. Ale pre istotu ma poslali na ďalšie USG k inému doktorovi, aby si boli istí.
@anjelicek26 ono dr. povedala že srdce funguje ako ma, aj ľava aj prava komora len tam uvidela toto aj to na druhý krat, na prvý to tam ani nebolo zjavne ... človek je tak podvedome nastavený ze všetko ok a potom toto tak ho to zmagori, že nevie čo si o tom myslieť
Nasi obaja chlapci mali zvacsene tie cysticky v mozgu, tiez aj oblickove panvicky. Obaja po porode uz ok. Jeden mal k tomu aj zle srdiecko, ale to sa mu nastastie tiez upravilo 🙂
@margaretka_ takto to vyzerá na papieri, ďakujem za mierne upokojenie ... 🙂
na to ďalšie sono idem celkom skoro ale dovtedy sa asi zbláznim
Ja uz si nepamatam ani názov tych cysticiek, neviem ake mali nasi velke. Uz maju 5 a 2 roky.
Drzim palce nech je vsetko ok 🙂
moja dcéra má dve cysty na mozgu....zistili keď mala asi pol roka. Tiež som sa naľakala. Vraj to je dedičná záležitosť...
@purpose moje babatko to malo tiež, ukázalo sa to na morfo ultrazvuku v 20tt a ešte k tomu oblickove panvičky zväčšené, hraničné veľkosti. Musela som ísť na ďalšie sono aj na genetiku a amniocentezu. Všetko bolo negatívne, teraz som v 32tt, cysty sa už vstrebali, obličky sú v norme. Lekári vraveli, že tie cysty na mozgu sú bežne ale ak je k nim niečo pridružené, napr srdce alebo obličky, väčšinou posielajú na nifty testy alebo amniocentezu. Tripple testy sú vraj veľmi nepresne
Aj môj to mal, zistili mu to keď som bola v 19 týždni. Ale doktor povedal že je to bežné. Po 28 týždni sa to samo vstrebe a tak aj bolo. Jakubko sa narodil v poriadku už máme rok. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano nasa mala dve cysty uz od 13ho tyzdna v hlavicke, aj po porode tam boli, na 6 mesacnej kontrole uz nie.. Srdiecko sme mali ale v poriadku, robili jej velmi detailne sono po porode aby vsetko skontrolovali. Vraj tie male cysty su uplne bezne.