Dva a viac potratov po 20. týždni

sandasan
1. jún 2023

Ahojte , chcela by som Vás poprosiť o pomoc prípadne o Vaše skúsenosti.
V septembri 2022 som mala spontánny potrat v 20+1 dieťatko zdravé. Absolvovala som hematologické vyšetrenie vrátane syndrómu lepivých doštičiek, genetiku obaja s manželom. Všetko sme mali dobré výsledky. Po 4 mesiacoch sa mi podarilo otehotnieť, ale opäť potrat 21+3.
Prosím Vás tie čo máte tiež 2 a viac potratov v takomto vysokom týždni a detičky boli zdravé aké vyšetrenia ste ešte absolvovali , alebo kde Vám zistili problém ?
V druhom tehotenstve som si pichala preventívne fraxiparine.
Ďakujem všetkým za prečítanie a Vaše skúsenosti

andreagartnerova
1. jún 2023

Kamarátka mala takto dva pôrody okolo 20tt, išla na vyšetrenie do Nitry a tam jej zistili prečo.

diaalex
1. jún 2023

@sandasan mimo témy, ale tento týždeň som citala že niekde na sk vedia zachrániť babo narodené od 20tt. Keby náhodou, inak držím palce

sandasan
autor
1. jún 2023

@andreagartnerova myslíte reprodukčnú imunológiu ?

sandasan
autor
1. jún 2023

@diaalex väčšinou vás len udržiavajú ak je to možné, ale pokial nieste v 24tt tak z mojich skúsenosti to neriešia je to stále len potrat a to dieťa nemá šancu v tak nízkom týždni

zuzanaete
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreagartnerova
1. jún 2023

@sandasan neviem presne, viem, že poplatok za vystetrenie bol cez 400e a asi tri mesiace čakala na termín.

riyadh
1. jún 2023

@diaalex 20tt?myslis cca 200g dieta?prosim ta nesir bludy a hoaxy a trosku zdrave ho rozumu by neuskodilo. Hranica je 24tt.

akim14
1. jún 2023

Ja som rodila v ruzinove dvojicky - 33+0 a boli to najmensie deti ktore tam mali. porodne vahy 1400 gr a 1900. Oni nemaju vobec vybavenie pre predcasnikov, tak prosim nedavajte neoverene informacie.

deti95060810
1. jún 2023

@akim14 ále... už tu dávali maminky foto svojich detí ktoré sa narodili okolo 25 - 26 tt
dokonca jedna maminka bola z Oravy písala že nemajú ani žiadne diagnózy...
pod 30 tt vedia zachrániť bábo.

sandasan
autor
1. jún 2023

@andreagartnerova áno to bude ono ďakujem

sandasan
autor
1. jún 2023

@deti95060810 áno je pár takých detí , ale nie pod 24tt vtedy je to nemožné

diaalex
1. jún 2023

@riyadh nerýp tu do mňa ty trúba. Keď najdem ten článok tak zožer kefu z hajzla

any_soj
1. jún 2023

@sandasan asi závisí aj čo sa stalo.... Zomrelo dieťa v brušku? Alebo sa spustil pôrod? To je dosť veľký rozdiel, možno podľa toho ti tu lepšie poradia.

any_soj
1. jún 2023

@sandasan najskôr narodené deti, ktoré prežili, sú z 22.tt, je ich niekoľko na svete. Váha pod 500g je vo svete relatívne bežná, najmenšie dieťa, čo prežilo, malo pri pôrode len okolo 250g (je to o tom veľa článkov, nie len nejaký jeden hoax). Žiaľ, na Slovensku nemajú vybavenie pod 500g - ako povedali kamarátke, keď porodila v BB dcéru tesne nad 500g, že má naozaj šťastie, lebo síce je možné zachrániť aj menšie dieťa, ale oni na to proste nemajú tak malé materiálne vybavenie.
https://www.washingtonpost.com/lifestyle/2021/0...

sandasan
autor
1. jún 2023

@any_soj obe deti po pôrode žili a boli v poriadku v prvom som dostala z ničoho nič kontrakcie v druhom behom 4 hodín odlúčenie vaku blán

elli333
1. jún 2023

@sandasan vela som na teba myslela a nemoze ist o nejaky chronicky zapal v maternici ? Nejaku bakteriu ktoru bud neliecili, alebo liecili a vratila sa. Boli ste poriadne prelieceni atb ,ale obaja aj s partnerom? Ale naozaj poriadne, trebars aj mesiac silne atb. Pisem ti sukromnu spravu

diaalex
1. jún 2023

@any_soj nemyslím si, že pani vie po EN, aby prečítala ten článok. Ale v každom prípade ďakujem, že nie som jediná, ktorá to tvrdí.
https://www.babyweb.sk/predcasne-narodene-deti
Starší článok, ale píšu, že už v 23tt má dieťatko všetko, len v menšom.

any_soj
1. jún 2023

@diaalex inak, táto veta "Bábätko už v 23. týždni tehotenstva má všetky časti tela vytvorené, sú iba menšie a ich funkcia je nedokonalá, nevyzretá." - by sa úplne presne mohla zopakovať s číslom 12. Naozaj. Samozrejme nie sme schopní zachrániť tak maličké dieťa, ale v 12.tt už má všetky orgány a časti tela, len sú menšie a ich funkcia je nevyzreta.

any_soj
1. jún 2023

@sandasan mrzí ma to :( Neviem, či v týchto prípadoch môže ísť o hematologiu, placentu či imunológiu, to skôr ked zdravé dieťa z ničoho zomrie (ako napr. nám, ale teda nezistili nič). Keď sa spustí predčasný pôrod to má asi iné príčiny, napr. spomínaný zápal, nejaké hormonálne veci, ... Skúsila by som nejakého odbornika gynekológa na konzultáciu. Čo hovorí tvoj?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre