Ahojte tehulky.dnes som bola na sone,som v 10 tyzdni + 2 dni,srdiecko je v poriadku aj velkost plodu.No lekar povedal ze na hlavicke ma babatko dutinky,ktore tam maju sice byt,no nie v takom mnozstve.Mam aj fotku kde vidno na hlavicke tie dutinky.Dalej povedal ze z jeho sonom to blizsie nevidi a mame ist do Martina k dr.Grochalovi,pretoze ma uz co to napozerane a nezda sa mu to.Mate niektora skusenost,co to moze znamenat?Poradte,bojim sa co by to mohlo znamenat...
My sme to mali, už si nespomínam na presný odborný názov, boli to cysty, ale tvorené mozgomiešnou tekutinou, doktor povedal, že keby sme prišli o týždeň, dva, nebolo by to tam vidieť. Je to jeden z ukazovateľov poškodení plodu ak to je spolu s ďalšími ukazovateľmi, my sme ostatné ukazovatele mali v poriadku. Sme z Martina, takže my sme u iného doktora neboli, len u Dr. Grochala, ktorý je fakt super a všetko nám aj vysvetlil. Dcérka sa narodila úplne v poriadku.
@lenka6309 aj nasa mala, na dalsom sone boli uz prec.
Pozrela som do správy zo sona, volalo sa to cysty choroidálnych plexov, mrkni si to na nete.
POdla toho, čo mi vtedy povedal doktor Grochal, nebol dôvod na paniku. Keby mal horšie sono, keby sme prišli neskôr, nezobrazili by sa vôbec a o ničom by sme ani nevedeli. Vraj je to veľmi bežné a nakoniec je z toho reálne poškodenie vo veľmi malom množstve prípadov. Na prvé počutie to ale znie hrozne, že cysty na mozgu, tiež som bola z toho vtedy mimo. Ja ale nie som odborník a možno máte niečo iné, objednať sa u dr grochala je fakt najlepšia rada, akú môžete dostať.
Bábätku ten stres nepomáha, aj keď viem, že je to ťažké. Nedá sa na to nemyslieť. Keď som si vtedy čítala rôzne články a diskusie, naozaj je to veľmi rozšírená diagnóza a všetkým na fórach, ktoré som navštívila, sa narodili zdravé detičky.Želám Vám všetko dobré.
@janamt Ďakujeme krásne.No ozaj je ťažke na to nemyslieť.1.tehotenstvo bez problémov,keby mi nemeškal ms tak ani neviem a žiadný problém až do konca,a teraz zo začiatku,výtoky a krvácanie pobyt v nemocnici a teraz zas toto...no uvidime,čo teda povedia v tom Martine.Dakujeme pekne
Máte číslo na dr.grochala?
@lenka6309 Je skvelý, vôbec som neľutovala tie prachy, keď počúvam, že na tých bežných sonách sú baby dnu 2 minúty, my sme boli asi 20 minút, všetko nám zrozumitelne vysvetlil, bol strasne zlaty, snazil sa spravit fotku velmi dlho, lebo dcérka bola zle otocena, nakoniec vyzerala ako ufonec a hoci nam ju vytlacil, nechcel za nu prachy. Ked bola malicka zle otocena, poslal ma behat po schodoch a potom ju pozrel zas a konkretne na tom sone ked jej nasiel tie cysty, nevidel poriedne nostek a este daco, co s tym suviselo, tak nas pozrel este raz na druhy den. Ked sa mu dovolate, povedzte mu, ze vas poslal doktor, neviem ako to je, ale konkretne tie cysty, co sme mali my potom zmiznu, ktovie, ci ich netreba pozriet v nejakom presnom tyzdni. To ze potom zmiznu, neznamena ale automaticky, ze je dietatko ok, len sa uz potom nedaju pozorovat. No to vam isto povie, ked sa dovolate.
@lenka6309 Aj u nas boli v 14 tt este cysty choriodalnych plexov, bola som aj na amnio (kvoli zlym tripple testom) a vsetko je v poriadku, cysty uz okolo 20 tt vymizli. Hanka je zdrava ako rybicka. Drzim palce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenka6309 Nejaké cysty? Nepovedal ti nič bližšie?