Duspatalin a Duphaston

andrea_galova
5. jún 2013

Ahojte kočky, obraciam sa na Vás so žiadosťou o radu. Bola som 2 týždne na rizikovom kde v prepúšťacej správe mi odporučili naďalej užívať duphaston lieky. Hneď nasledujúci deň som išla k môjmu gynekológovi ktorý mi aj vysvetlil dávkovanie, ale vypísal mi iné lieky teda s iným názvom. Volajú sa duspalatin a keď som aj pozrela príbalový leták, nemá nič spoločné s tehotenstvom. Viem že zvyknú byť lieky ktoré majú rovnaké účinky ale sa inak volajú. Máte niektorá s týmto nejaké skúsenosti ?

bettypo
5. jún 2013

@andrea_galova okamzite naspat k lekarovi. To musi byt omyl

raza
5. jún 2013

@andrea_galova ja by som sa určite pred užitím lieku najprv spýtala svojho lekára..

alenka.k
5. jún 2013

@andrea_galova duspatalin je na žalúdok resp. na tráviace problémy. Určite neopatrením ako vypisoval Rp klikol na Duspatalin namiestol Duphastonu. Bež po nový Rp 😉

andrea_galova
autor
5. jún 2013

No dievčatá takže som bola za lekárom a chybu spravili v lekárni, videla som aj recept (bol v poriadku, napísané Duphaston) no v lekárni jedna mladá dievčinka mi dala úplne niečo iné :( no teda ten duspalatin, :( chvalabohu mi to vymenili......no nechcem si predstaviť kebyže to spraví niekomu kto je chorý na srdce alebo neviem čo a nevšimne si to :( dnes sa už fakt nedá nikomu dôverovať

alenka.k
5. jún 2013

@andrea_galova No super ☹ Ja som ti chcela ešte napísať, že ako je možné, že v lekárni sa im nedzalo čudné, že gynekológ vypísal na danú Dg. liek na žalúdok... ale tak už je vieme kde bol háčik 😠 A pán Dr. sa nerozčerlil z toho? Hlavne, že už budeš papať to čo máš a bábo v brušku bude OK, držím palčeky 🙂

andrea_galova
autor
6. jún 2013

@alenka.k joooj čo by nie, rozčertený bol aj za 100 čertov..... on je proste taký že si dáva záležať, a je precízny, a nedopustí takéto chyby, ....... no ale tak ako vravíš, chvalabohu je už všetko v poriadku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre