Duphaston v tehotenstve

28. jún 2024

Brali ste duphaston v tehotenstve? Ako dlho? Mali ste nejaké vedľajšie vplyvy? Viete mi prosím niekto vysvetlit na čo vlastne ten liek je? Lekárka mi ho nasadila po spineni v prvých týždňoch tehotenstva a povedala, ze je na to, aby maternica kvazi nevypudila plod, ale aby bola v kľude, vraj je na prírodnej báze... Ostala som dost znepokojená po prečítaní príbaloveho letaku (az teraz niekolko dni po uziti som precitala) a ako citam jednu poradnu gynekologa na internete, ktorý vraj nevidi jeho opodstatnenie, vraj môže mať aj negatívny vplyv na plod... O necelé dva týždne mam kontrolu tak sa spýtam, či je nutné ho brať.... Chcem vedieť vaše skúsenosti, názory... Ďakujem

cookie29
28. jún 2024

Duphaston je progesteron, ktory sa pouziva v tvojom pripade na dodanie progesteronu a udrzanie tehotenstva. Na prirodnej baze.... asi tak ako hormonalna antikoncepcia... su to hormony, ktore sa prirodzene vyskytuju v tele, a vlastne duphaston ich doplna, ale ak pod prirodnym rozumies rastlinky neskodne a podobne, tak urcite nie a bud si zle pochopila, alebo sa lekarka nevhodne vyjadrila. Brava sa casto prvy trimester, aj v inych formach. A za mna osobne mal Duphaston fest nasledky na nervy, zmeny nalad, prechadzala som z placu do smiechu a podobne, trvalo dlho kym sme prisli na to preco, a uprimne skoro to skoncilo rozvodom... za mna radsej utrogestan, na vkladanie, ale nie som lekar, idealne konzultovat priamo s nim

anajka266
28. jún 2024

Mne lekár tieto hormonálne formy vôbec neodporúčal. Vravel,že príroda si to zariadi tak,ako má. Užívala som ascorutin a magnézium a mala prísny kľudový režim.

autor
28. jún 2024

@cookie29 no veď toto, viem, že doslova povedala, že je na prírodnej báze, tak ma to ukludnilo... Bola som u nej pred týždňom lebo som mala po cvičení trochu krvi a spinenie, hoci to preslo a som v skorom štádiu tehotenstva, ale pre istotu som šla, lebo ma to vylakalo, povedala, ze je všetko ok a ze sa to stava, ze nemam cvicit a ze na podporu mi da tento duphaston aspon do najblizsej kontroly, ze uvidime, tak snad sa mi bude dať vysadiť....tie nalady som nevedela, ci su tymto alebo hormonami z tehotenstva...ani predtým som nikdy nebrala antikoncepciu ani žiadne hormony tak to neviem porovnať, ale mam aj ja tieto pocity... Zase vysadit len tak sa to bojim, mala som si dat hned 4 tablety po kontrole a teraz 3x denne, ale radšej by som to nebrala už

autor
28. jún 2024

Najhoršie, že sa ani nedovolam do tej ambulancie... Ale asi by som ho nemala len tak prestat brať, uz pockam na kontrolu...premyslala som, ze aspon by som to znizila na jednu tbl denne, ale uvidim co povie dr

saska.j
28. jún 2024

Ja som ho brala celé tehotenstvo skoro a všetko bolo ok. Aj teraz som ho brala hneď od začiatku

autor
28. jún 2024

@saska.j a môžem sa spýtať od akého mesiaca a do akého mesiaca? Nemala si nevoľnosti ani zlé psychické stavy z neho?

domcavesel
28. jún 2024

Ja som ho brala do 16 týždňa a veru bola som spokojnejšia keď som ho brala než keď som ho vysadila. Podľa mňa je duphaston skvelý pre udržanie tehotenstva v počiatočných fázach. Ak ti ho lekár predpísal, určite by som nevymýšľala. Vedľajšie účinky som nemala absolútne žiadne.

saska.j
28. jún 2024

Nemala som vôbec nic. Ak máš nevoľnosti je potom na vkladanie zo spodu. Hneď ako mi potvrdil tehotenstvo od cca 5tt asi a do asi 34tt nepamätám už

autor
28. jún 2024

Ďakujem, ja mávam nevoľnosť od žalúdka zhruba hodinku po užití hoci sa snažím si ho dávať aby som nemala prázdny žalúdok a posledné dni som mala takú zrazu depresívnu náladu a potom o chvíľu už ok, ale možno sú to hormóny tehotenstva a nie práve z tohto konkrétneho lieku, len som si začala až teraz googlit o tom aj si precitala pribalovy leták a začala som to pripisovať tomu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre