baby mam tu nejaku ktora brala duphaston pomaly cele tehotenstvo? ja som brala do 5tt do 12tt potom mi ho zas nasadili koli krvacaciu v 13tt do 16tt a teraz som zas v nemocnici koli odtekajucej vode a beriem ho od 24tt a som 26+1tt. Dnes som si dala asi nechtiac nie dve ale 3 tabletky denne. Chcem sa spytat na skusenosti a ci je to bezpecne brat v takomto stadiu tehotenstva. Vzdy sommbola rada ked mi ho uz vysadili. Vraj sa dava max do 16tt tak nechapem preco mi ho zas nasadili.
brala som to cele tehotenstvo, bezpecnejsie s tym, ako bez
@malicka_mysicka ja som 27tt a brala som doteraz 2 tabletky denne a teraz si davam uz len jednu tak v strede dna a tak chcem este tyzden a potom uplne vysadit .
Ja som ho brala do 25 týždňa potom do konca tehotenstva utrogestan.
Minule si riesila utrogestan, ja fakt nechapem 🙈 ved lekari ti davaju co treba hadam by ti nedali lieky, kt.by ohrozili teba alebo dieta ... Skus si nastudovat studie ak ta to tak znepokojuje a neordinuj si sama prosim, len tak z brucha ak sa chces dopracovat k dietatku 🙈
@era777 keby si videla to co ja ako tu jednu babku skoro zabili liekmi by si ss veeelmi divila preco stale skumam a zistijem. Kazdy dr mi povie cosi ine jeden duphaston vhodny je a druhy ze urcite nieke vhodny v tomto stadiu.. tak si vyber... na utroš som alergicka a dali mi ho este 3 krat a pritom alergiu som nahlasila... je normalne ze sa bojim o dieta ked vidim co sa okolo mna deje
@nikol889988 tak preco nejdes inam ? Ked si nie spokojna so starostlivostou ? A co nato tvoj gynekolog ? Neviem z akeho dovodu ho beries, ale urcite ti neublizi, ale ak ma pomoct urcite si ho sama nevysadzaj, lebo ti to niekto na MK poradi, alebo si sama myslis, ze nieje dobry ...
@era777 vies tu nejde ze sama vysadzam... doktorka mi ho vysadila s tym ze nieje vhodny uu v tomto stadiu a obsahuje nejake kontraindikacie dala mi utrogestan na ktory som hovorila ze mam alergiu... skusime... samozrejeme alergia sa preukazala znova lebo sama asi nezmizne... tak dalsia doktorka ze dame teda naspat duphaston... hovorim a je teda vhodny ? no ked ine nemozete.. tak sa pytam nebude lepsie ho radsej nebrat vobec ? kedze sono atd bolo v poriadku... ze sa poradi s prednostom.. vcera rano mi to pvoedala uz 4x som sa bola pytat co s tymi liekmi nikto nevie este sa nevyjadrili lekari.. tak si mam asi domysliet bud ho jest alebo dva dni byt bez liekov kedze nemam odpoved... tak vcera hovorim sestricke budem si davat aspon jednu tabletku denne pokial sa nevyjadria .. ona ze v poridku to ublizit nemoze... dnes rano cakam na vizitu ale ak zas bude odpoved poradime sa tak zas na nic neprideme
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikol889988 ja som brala asi do 25tt, ked mi ho skusali vysadit v 16tt, tak som zacala masivne krvacat, potom som vysadzovala veeeeeelmi pomaly, 3 tabletky denne, potom tyzden dve, potom tyzden 2xpol 🤷♀️ berie ho mnozstvo zien v teho, je to progesteron, nemoze uskodit, urcite doktori vedia co robia