Duphaston na začiatku tehotenstva kvôli problémom so štítnou žľazou

anezka38
15. jún 2022

Ahojte dievčatá, nejaké témy som tu našla ale nič čo som chcela vedieť som sa nedozvedela. Som v 6tt, v pondelok mi dr predpísal Duphaston kvôli problémom so štítnou žľazou. Prišla som tam a mala som okrem vymeškanej menštruácie aj dosť boľavé prsia ale akonáhle som začala Duphaston užívať, hneď od toho dňa sa bolesti pŕs zmiernili, bolia už len trosku ale miesto toho má dosť boli hlava… na kontrolu idem až 30teho a v piatok odchádzam na dovolenku, len mam strach či je všetko v poriadku, stalo sa vám niektorej že vás po Duphastone prestali bolieť prsia ? Dakujem vám

nevenka
15. jún 2022

A co ma Duphaston so stitnou zlazou? Ten sa dava na udrzanie tehotenstva, ak si mala napriklad predtym potrat(y), alebo spinis, krvacas.
Ak mas problem so stitnou zlazou, treba nastavit liecbu u endokrinologa, vzhladom na tehotenstvo, vacsinou sa zvysuju davky Euthyroxu, lebo by nemalo byt tuaim TSH viac ako 2,5, idealne je do 2 v tehotenstve.
Tak by som sa poradila tam. Lebo ak stitna nefunguje spravne a nemas dost hormonov, z toho mozes potratit, ale Duphaston ako taky nevyriesi pricinu.

anezka38
autor
15. jún 2022

@nevenka Neviem doktor povedal, že mi pre istotu predpise Duphaston tak on v tom asi nejaký dôvod videl neviem, a samozrejme na endokrinologii som bola minuly týždeň na odber ale to som nevedela ešte že som tehotná a zajtra mam volať o výsledky tak im to oznámim a určite nasadia liečbu. Ja som len chcela vedieť či niekoho po duphastone prestali bolieť prsia

ja_mama
15. jún 2022

Duphaston je hormon, takze ano moze ovplyvnit tu bolest prs, ale na druhej strane to vobec nemusi byt tym, prsia ta nebudu takto boliet cele tehotenstvo. Mna prestali boliet v cca rovnakom tyzdni bez duphastonu - ten bol nasadeny az neskor a teda sposobil mi zhorsenie nevolnosti, ktore sa hned po vysadeni zas zmiernili.

anezka38
autor
16. jún 2022

@ja_mama tak som kus kludnejsia, dnes budem volať na endokrinológiu tak uvidim čo mi tam povedia pretože momentálne nemám nasadenú žiadnu liečbu … som rada, že to nemusí nič znamenať, dakujem ti za ochotu 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre