Duphaston a Gilbertov syndróm

domik90
9. sep 2013

Nájde sa tu nejaká tehuľka, ktorá má gilbertov syndróm (vrodenú chorobu pečene) a užíva Duphaston? Pýtam sa z toho dôvodu, že v príbalovom letáku tohoto lieku sa píše, že by sa nemal užívať pri chorobách pečene. Ak niektorá z vás ho v tomto prípade užíva, chodíte pravidelne na krv kvôli pečeňovým testom?

janka258
9. sep 2013

Aj ja som užívala a nič sa nestalo,všetko v pohode,dokonca som po mesiaci od dobratia Duphastonu bola na kontrolné odbery v rámci preventívnej prehliadky (nie kvoli užívaniu Duphastonu) a bolo všetko OK.Takže nemyslím si,že by mal byť niekde problém.

janka258
9. sep 2013

@domik90 teraz som si všimla,že si tehu,tak radšej by som sa poradila s lekárom 😉

matkamirko
9. sep 2013

@domik90 ja mam Gilbertov s., a absolutne nikoho nezaujima, ci nejake lieky beriem, alebo nie(beriem ich viacej druhov, a niektore dost tazke). Tu je jedine odporucanie, vyhybat sa alkoholu, a pravidelne jest(pri nedostatocnom stravovani su podobne stavy, ako pri cukrovke-samozrejme nie s takym dosahom). Krvne testy mi robili naposledy pred dvomi rokmi, a kontrolne nik neodporucil.

domik90
autor
9. sep 2013

keď som posledne pre 6 rokmi brala hormóny mne to neskutočne uškodilo, bolesti brucha som mala, nevoľnosti a Duphaston je tiež hormón preto sa len pýtam, či to niektorej z vás spôsobilo komplikácie. Vtedy mi dokonca bolo povedané, že by som hormóny nemala užívať.
Minulý týždeň keď som bola na centrálnom príjme kvôli krvácaniu v tehotenstve pýatala sa ma doktorka na Duphaston, ale keď som jej povedala o gilbertovom syndróme tak sa ma pýtala, že kde sa s tým liečim. Som pozerala na ňu ako puk lebo nikto sa mi nikdy nezmienil, že by som sa s tým mala liečiť.

kkati
9. sep 2013

Tiež mám Gilb.s. a Dufaston som užívala dlhodobo v obidvoch tehotenstvách do 16tt a bez problémov. Myslím že na príb.letáku sa myslia vážnejšie ochorenia pečene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre