Ahojte,
prosím Vás pekne, čaká ma druhotrimestralny screening. Na prvom screeningu mi vyšlo zvýšené riziko Downovho syndrómu, menšia nosova kostička (1,3mm). Chcela by som sa opýtať, či sa výsledky z prvého screeningu nejako zarátajú, alebo sčítavaju s výsledkami z toho druhého a vyjde z toho teda JEDEN výsledok.
Proste, či mi aj na tom druhom zopakujú to, čo pri prvom screeningu.
A chcela by som sa tiež spýtať, zažili ste to niekto, že prvý screening ste mali pozitívny a druhý už bol v poriadku?
Ďakujem krasne za odpovede!
@miankass ahoj, z krvi vyšlo tiež vyššie riziko, 1:150
Keď však pani doktorka robila ultrazvuk, bábätko malo všetko ostatne v poriadku, sijove prejasnenie, 3 srdcové komory, prietoky, …
Ahoj prvý screening pozitivny 1:300...druhý negatívny. Ja som si pre istotu dala robiť aj trisomy test a ten tiež vyšiel negatívny
Sestra mala prvy screening 1:50 a narodil sa zdravy chlapec.
Nerob si z toho starosti, mne 1.skrining vyšiel pozitívny, tripple test negatívny, uvidíme na druhotrimestralnom co vyjde... A keď máš tieto vecičky co videla gynekologická malo by byť všetko ôk, mne napríklad noaovu kosťicku nevidel a niečo zo srdiečkom tam mam zapísané. Uvidíme ze co, ale myslím pozitívne 💜🙏 ajtak sú to len štatistiky 💜 pre istotu ak chceš môžeš ísť na amnio alebo na trisomy test, trisomy stojí 350e, amnio neviem. Ale môže byť že si zle zadala dátum začiatku a konca menštruácie a už to je tu, problém a výsledky vyjdu zle ja som nevedela kedy mi začali a skončili a preto výsledky také asi boli.
Dobry den baby☺️,
Chcela by som sa spytat vcera mi bolo povedane, ze mi skríning na DS vyšiel pozitívny s mierkou 1:260 a na rastep 1:7000 vyhodnotený ako negatívny. Momentalne som v 16tt, mam 28 rokov. Mate niekto podobnú skusenost? Chystam sa na nove odbery a objednala som na morfologicky utz, ako ste postupovali vy ked sa vam nieco podobne stalo? Som z toho smutna. Dakujem za kazdu radu
@paulina29 ahoj, bábätko už je na svete a je zdravucke!!! Takze, v prvom rade, pokoj, počúvaj svoj vnútorný hlas, čo cítiš? Bude zdrave? Necháš si ho aj keď bude mat naozaj down? Ja som sa s tým po pár dňoch zmierila a povedala som si, že je to moje dieťatko a aké bude, take ho budem milovať…no keďže som veriaca, verila som Bohu, že všetko bude dobre a aj ja sama som začala cítiť, že je všetko v poriadku. Nešla som ani na amnio, ani na NIFTY testy, nikde, pretože moje rozhodnutie by to nezmenilo…
Dakujem veľmi pekne ☺️Ja som si hned myslela, ze babo bude zdrave a vsetko bude v poriadku, dnes mi prisli vysledky testov trisomy a su chvalabohu negatívne ☺️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahojky a tripple testy ti vysli ako?