Druhý pozitívny výsledok SLO

veronika27tomanova
1. jún 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať, prvé genetické výsledky mi vyšli zle SLO 1/25 , bola som poslaná na konzultáciu tam mi odporučili buď odber plodovej vody alebo odber krvi, išla som na odber krvi prišli mi výsledky opäť zlej zajtra mám ísť k doktorke povie mi presnejšie niečo viac ku tým výsledkom. Má niekto skúsenosť so spoľahlivosťou Trisomytest?

jane1987
1. jún 2022

@veronika27tomanova na ten odber krvi si bola na trisomy?

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@jane1987 na toto som bola

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@veronika27tomanova ten complet mi robili

jane1987
1. jún 2022

@veronika27tomanova co sa tyka spolahlivosti Trisomy testov, tak su na 99% presne. Ale kazdy gynekolog, pokial ti vysli pozitivne, tak odporuci amniocentezu. U nas na svk ich totiz neakceptuju

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@jane1987 neakceptujú tie výsledky ?

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@jane1987 prečo mi ich potom robila a odporučila

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@jane1987 zaplatili sme zato nemalé peniaze a aj tak má posiela na odber plodovej vody, nerozumiem tomuto všetkému

miskamilka
1. jún 2022

@veronika27tomanova ak si dietatko chcete nechat a staci Vam 99% istota, tak nemusite ist na amniocentezu. Ale ak by ste chceli ukoncit tehotenstvo alebo vediet na 100%, tak jedine po vysledkoch amniocentezy

dievcacitajucelist
1. jún 2022

@veronika27tomanova Ja som bola na trisomy, kvôli vyššiemu veku....mne vyšli ok

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@miskamilka idem zajtra pani doktorka mi povie k tomu viac, ale už som sa objednala aj na 4D

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@dievcacitajucelist mne to odporučili a vyšli mi zle výsledky čo mi povedala len po telefóne pani doktorka a zajtra budem vedieť viacej, Len čo mi povedala do telefónu je že odporúča ešte odber plodovej vody

katarinka289
1. jún 2022

@veronika27tomanova najskor chod na 4D.Tam ked nic neuvidia,tak by som amnio uz neriesila. Testy odporucaju lebo z toho maju biznis 🤷

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@katarinka289 4D mi bolo odporúčané, tam mi vedia povedať či je dieťatko v poriadku ?

trgypadl
1. jún 2022

@veronika27tomanova ahoj, aj sa dr vyjadrila co konkretne vyslo?

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@trgypadl do tel. Len toľko že vyšli nedobre tie výsledky a že by má poslal na odber plodovej, ale tomu sme sa chceli vyhnúť a išli sme na tie krvne testy

trgypadl
1. jún 2022

@veronika27tomanova to ma mrzi, ak si chcete nechat babatko bez ohladu na vadu, na odber plodovej vod nemusite ísť

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@trgypadl určite pôjdeme ešte na 4D sono a uvidíme čo ďalej

dievcacitajucelist
1. jún 2022

@veronika27tomanova Určite choď na to 4D...a pokiaľ to bude nevyhnutné tak aj odber plodovej vody....držím prsty, aby bolo bábo v poriadku🍀

mimer
1. jún 2022

Najprv 4d az potom sa rozhodni jednoznacne

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@dievcacitajucelist Môžem sa spoľahnúť na to 4d zistí mi ten SLO syndróm ?

trgypadl
1. jún 2022

@veronika27tomanova ultrazvukom nic nepokazite, drzim palce.

trgypadl
1. jún 2022

@veronika27tomanova avsak na uzv sa moze aj nemusi potvrdiť,

jane1987
1. jún 2022

@veronika27tomanova neviem, ci si bola na genetike a ci robili aj odber krvi, myslim, ze pri tomto sy je to mozne, zistuje sa prenasanie genu- ale uz si to presne nepamatam, skus si to presne zistit u lekara. A ano, morfo sono by som sla tak ci tak, ale zas to tiez nie je 100% istota. Ja som mala pozitivne tripple testy na DS 1:8, sla som na trissomy- kedze boli negativne, bola som si ista, ze babo je zdrave. U nas to ale funguje tak, ze ak su trisomy pozitivne a ty chces ukoncit tehu zo zdravotnych dovod, tak jedine, co akceptuju su vysledky amnio.
Kazdopadne, zatial klud, pockaj do zajtra, co lekarka presne povie. Opytaj sa na tu krv a uvidis.

dievcacitajucelist
1. jún 2022

@veronika27tomanova to je skôr otázka na dr viem, že sa bojíš skús zachovať pokoj...choď na 4D a ak bude naďalej podozrenie na syndróm určite absolvuj amnio tam sa to buď vyvrati alebo potvrdí..

denden77
1. jún 2022

Trisomy neakceptuju v pripade, ak by si sa rozhodla tehotenstvo ukoncit.. v tom pripade sa ukoncenie vykona len na zaklade vysledkov amniocentezy.. v pripade, ak nad ukoncenim neuvazujete, nik ta nemoze donutit ist na amnio.. mozu ti to len odporucit 🤷‍♀️ drzim palec 🍀

lusanko
1. jún 2022

@veronika27tomanova a tie genetické testy, ktoré ti vyšli zle, ti robili na základe čoho? Mali ste nejaké podozrenie na vadu? Lebo myslím, že genetické testy sa nerobia len tak.

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@lusanko U môjho gynekológa mi robili odber krvi a pri druhom odbere mi zistili SLO 1/25, Poslal ma na konzultáciu a na konzultácií sme urobili trisomytest. Dnes mi volali ohľadom výsledkov a nie sú dobre, povedala mi po telefóne že odporúča ešte odber plodovej vody. Ale tomu sme sa chceli vyhnúť preto som si dala ten odber krvi

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@lusanko platili sme si za to nemalé peniaze aby sme sa vyhli tomu odberu plodovej vody aj tak ma na to Chce poslať, nerozumiem tomu už

veronika27tomanova
autor
1. jún 2022

@lusanko neviem teraz čo mu mám veriť objednala som sa už aj na 4D

simona92101
1. jún 2022

@veronika27tomanova mne prvy screening vysiel pozitivne,druhy negativne.trisomy nasledne vysiel pozitivne,isla som na amnio a tam sa to nepotvrdilo.trisomy sa robi z krvi,napriek tomu je vo vysledkoch napisane,ze su orientacne a nie 100% presne.vysledky z plodovej vody su urcite presnejsie,a nie je to nic hrozne.ja som nic necitila..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre