Dobrý deň chcem sa spýtať, prvé genetické výsledky mi vyšli zle SLO 1/25 , bola som poslaná na konzultáciu tam mi odporučili buď odber plodovej vody alebo odber krvi, išla som na odber krvi prišli mi výsledky opäť zlej zajtra mám ísť k doktorke povie mi presnejšie niečo viac ku tým výsledkom. Má niekto skúsenosť so spoľahlivosťou Trisomytest?
@jane1987 na toto som bola
@veronika27tomanova ten complet mi robili
@veronika27tomanova co sa tyka spolahlivosti Trisomy testov, tak su na 99% presne. Ale kazdy gynekolog, pokial ti vysli pozitivne, tak odporuci amniocentezu. U nas na svk ich totiz neakceptuju
@jane1987 neakceptujú tie výsledky ?
@jane1987 prečo mi ich potom robila a odporučila
@jane1987 zaplatili sme zato nemalé peniaze a aj tak má posiela na odber plodovej vody, nerozumiem tomuto všetkému
@veronika27tomanova ak si dietatko chcete nechat a staci Vam 99% istota, tak nemusite ist na amniocentezu. Ale ak by ste chceli ukoncit tehotenstvo alebo vediet na 100%, tak jedine po vysledkoch amniocentezy
@veronika27tomanova Ja som bola na trisomy, kvôli vyššiemu veku....mne vyšli ok
@miskamilka idem zajtra pani doktorka mi povie k tomu viac, ale už som sa objednala aj na 4D
@dievcacitajucelist mne to odporučili a vyšli mi zle výsledky čo mi povedala len po telefóne pani doktorka a zajtra budem vedieť viacej, Len čo mi povedala do telefónu je že odporúča ešte odber plodovej vody
@veronika27tomanova najskor chod na 4D.Tam ked nic neuvidia,tak by som amnio uz neriesila. Testy odporucaju lebo z toho maju biznis 🤷
@katarinka289 4D mi bolo odporúčané, tam mi vedia povedať či je dieťatko v poriadku ?
@veronika27tomanova ahoj, aj sa dr vyjadrila co konkretne vyslo?
@trgypadl do tel. Len toľko že vyšli nedobre tie výsledky a že by má poslal na odber plodovej, ale tomu sme sa chceli vyhnúť a išli sme na tie krvne testy
@veronika27tomanova to ma mrzi, ak si chcete nechat babatko bez ohladu na vadu, na odber plodovej vod nemusite ísť
@trgypadl určite pôjdeme ešte na 4D sono a uvidíme čo ďalej
@veronika27tomanova Určite choď na to 4D...a pokiaľ to bude nevyhnutné tak aj odber plodovej vody....držím prsty, aby bolo bábo v poriadku🍀
Najprv 4d az potom sa rozhodni jednoznacne
@dievcacitajucelist Môžem sa spoľahnúť na to 4d zistí mi ten SLO syndróm ?
@veronika27tomanova ultrazvukom nic nepokazite, drzim palce.
@veronika27tomanova avsak na uzv sa moze aj nemusi potvrdiť,
@veronika27tomanova neviem, ci si bola na genetike a ci robili aj odber krvi, myslim, ze pri tomto sy je to mozne, zistuje sa prenasanie genu- ale uz si to presne nepamatam, skus si to presne zistit u lekara. A ano, morfo sono by som sla tak ci tak, ale zas to tiez nie je 100% istota. Ja som mala pozitivne tripple testy na DS 1:8, sla som na trissomy- kedze boli negativne, bola som si ista, ze babo je zdrave. U nas to ale funguje tak, ze ak su trisomy pozitivne a ty chces ukoncit tehu zo zdravotnych dovod, tak jedine, co akceptuju su vysledky amnio.
Kazdopadne, zatial klud, pockaj do zajtra, co lekarka presne povie. Opytaj sa na tu krv a uvidis.
@veronika27tomanova to je skôr otázka na dr viem, že sa bojíš skús zachovať pokoj...choď na 4D a ak bude naďalej podozrenie na syndróm určite absolvuj amnio tam sa to buď vyvrati alebo potvrdí..
Trisomy neakceptuju v pripade, ak by si sa rozhodla tehotenstvo ukoncit.. v tom pripade sa ukoncenie vykona len na zaklade vysledkov amniocentezy.. v pripade, ak nad ukoncenim neuvazujete, nik ta nemoze donutit ist na amnio.. mozu ti to len odporucit 🤷♀️ drzim palec 🍀
@veronika27tomanova a tie genetické testy, ktoré ti vyšli zle, ti robili na základe čoho? Mali ste nejaké podozrenie na vadu? Lebo myslím, že genetické testy sa nerobia len tak.
@lusanko U môjho gynekológa mi robili odber krvi a pri druhom odbere mi zistili SLO 1/25, Poslal ma na konzultáciu a na konzultácií sme urobili trisomytest. Dnes mi volali ohľadom výsledkov a nie sú dobre, povedala mi po telefóne že odporúča ešte odber plodovej vody. Ale tomu sme sa chceli vyhnúť preto som si dala ten odber krvi
@lusanko platili sme si za to nemalé peniaze aby sme sa vyhli tomu odberu plodovej vody aj tak ma na to Chce poslať, nerozumiem tomu už
@lusanko neviem teraz čo mu mám veriť objednala som sa už aj na 4D
@veronika27tomanova mne prvy screening vysiel pozitivne,druhy negativne.trisomy nasledne vysiel pozitivne,isla som na amnio a tam sa to nepotvrdilo.trisomy sa robi z krvi,napriek tomu je vo vysledkoch napisane,ze su orientacne a nie 100% presne.vysledky z plodovej vody su urcite presnejsie,a nie je to nic hrozne.ja som nic necitila..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veronika27tomanova na ten odber krvi si bola na trisomy?