Ahojte po prvom tehotenstve mi ostala diastaza na bruchu bola na 5 prstov v oblasti pupka…postupne sa zatiahla cvicenim na 2 prsty… teraz som na konci 12tt mam vacsie brusko no viditelne take som mala pri prvom tehu hadam uz v 5 mesici.. ale to je jedno pri druhom rastie rychlejsie….no ale aj ma dost nafukuje a to je uplne jedno co zjem…ale spat k veci na ktoru som sa chcela opytat stalo sa vam ze po takmer prvom trimestri sa vam ta diastaza celmi roztihla??? Zbadala som ze to hlavne nad pupkom je velmi velka ta diastaza to ked som sa ohla dnes vydulo sa mi a odhadujem ze to je tak na 4 prsty znovu a trapi ma to pretoze zvrchu nad pupkom mam akoby aj stale vydute brusko 😏 stretla ste sa s tym niektora??
@nevenka ano ja tomu chapem ze sa to deje prirodzene ale som na konci 12tt a hlavne by na zaujimalo ci toto niekto presne tento konkretny problem zazil a ci bolo vsetko v poriadku 😊 viem aj ze sa diastaza moze cvicit aj v tehotenstve ja som ju cvicila pred tehu ale neviem ci teraz v tehu su tie cviky aj nadalej vhodne… mala som CS a bolo mi povedane ze po CS ta diastaza je uplne prirodzena.. cize sa dost dlho cakalo ci sa zatiahne este a zatiahla sa aj sama prirodzene ale po polroku som si vsimla ze sa velmi nic nedeje a ano bola som u fyzio v marci minuleho roku a odvtedy som cvicila nie uplne pravidelne ale tak ako mi cas a energia dovolila plus teda v septembri som potratila v 8tt cize aj tam ,,bol strateny cas,, a stiahla sa takmer cela len v oblasti pupka to bolo rozsirene inak nad pupkom bola uzavreta aj pod…no vcera som si vsimla ze sa mi znovu extremne zvacsila ale len v oblasti pupka a nad a som z toho smutna pretoze diastaza nieje banalita ako si niektore zeny myslia…
Teraz nic a po porode budes riesit chirurgicky asi a tiez cvicenim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak diastaza je v tehotenstve fyziologicka. To znamena, ze dvaly sa rozostpuju, aby brucho mohlo rast. Problem je ked sa po prvom tehotenstve brucho nedalo "dokopy", aspon cvicenim. Teraz asi uz nevyriesis nic, po porode treba...Ja mam 4 deti a sixe rozostup nemam velky, ale brusnu stenu oslabenu a cvicenie, no zanedbavam. Tak to tak aj aj vyzera. Aj nadvaha, aj toto, vyzeram ako tehotna ☹ Ja som bola po druhom porode u Moniky Srenkelovej, ona je super. Len...musis cvicit. A ked fyzioterapeuta, tak poriadneho, nemusi to byt ona, ale prosim Ta, vyberaj dobre. Hlavne NESMIES DYCHAT PRI CVIKOCH DO BRUCHA, to je cele zle.