Ahojte tehuľky, som v druhom trimestri a tento týždeň som spozorovala pár malých pľuzgierikov na prstoch na rukách a na boku chodidla, ktoré nepríjemne svrbeli a večer sa mi to rýchlo zhoršilo a posunulo aj na dlane a po celých prstoch, takisto na prsty na chodidlách a po celej ploche na chodidlách. Miesta sú už aj červené a pľuzgiere sú plné tekutiny, koža dosť suchá a tvrdá. Nemala som nikdy na nič alergiu, alebo o žiadnej neviem. Stretli ste sa počas tehotenstva s niečim takýmto? Myslíte, že to môže ovplyvniť bábo? Za každú radu pekne ďakujem.
Ja som to mala v tehotenstve takisto ako opisujes. Bola som na kozne a diagnoza multiformny erytherm... Mala som to uz aj pred tym ako reakciu na slnko alebo chlad ale nie v takej miere ako v tehu. Dala len nejaky puder a mast zarabanu v lekarni. Mne to vzdy tak do troch tyzdnov zmizne samo.... Nezhorsuje sa ti to na slnku?
Ahoj, ja som mala to iste cca v 32tt ked som sla na poradnu tak mi zobrali pecenove testy lebo som to mala spojene aj s opuchmi, pecenovky boli ok tak potom smer kozne ta mi dala nejake masticky + hypermanganovy kupel na nohy, a asi do tyzdna to ustupilo...gyn. Mi vsak vravel ze pokial pecenovky budu zle tak hospitalizacia
Najnovšie sa mi tie pľuzgiere vyhodili aj na vnútornú stranu stehna :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
môže to byť choroba ruka-noha-ústa - tak sa jej hovorovo hovorí, skús si pozrieť na nete, je to pomerne nákazlivé infekčné ochorenie, časté hlavné v lete. Je to časté u detí, ale môžu aj dospelí dostať. Poradila by som sa s lekárkou, lebo je to nezávažné ochorenie ale v tehotenstve neviem, či to nemôže byť problém.