Ahoj mám 20 rokov..
Včera som bola na odber plodovej vody vyšiel my pozitívny donow syndróm 1:35 na odbere kvy.
Som veľmi na dne musím čakať totiž na výsledky 2tyzdne ..bojím sa, a tak tiež sa bojím o potrat keďže len včera som podstúpila zákrok plodovej vody a čítam že dosť žien po zákroku potratilo
To že spôsobí amniocenteza predčasný pôrod je veľmi malé riziko a dokonca čo je uvádzané a nájdeš na nete platilo v minulosti. Pred nedávnom som počúvala rozhovor s primárom pôrodnice v Ružinove kde hovoril že toto riziko sa v dnešnej dobe považuje za úplne mizivé , pod 1% . Takže tým sa nestresuj . Držím palce nech sú výsledky vporiadku.
@maria336 neboj sa, amnio je v pohode, ja som mala prvé výsledky do niekoľkých dní, tie podrobné do 2 týždňov...aspoň budeš mať 100% istotu...ani najväčší odborník na SR v morfo sone nemusí Downa odhaliť, istota je len odber plod.vody
@maria336 hlavne klud, ja som mala 1:18 odmietla som vsetky blizsie vyzestenia. Dlho som bojovala aby som bola vobec tehotna. Babatko som chcela ci uz zdrave alebo inak obdarene. Mam krasneho zdraveho syna. Mysli pozitivne ver ze bude zdravy ak ti to pomoze modli za za neho kazdy den. Ja veriaca niesom a modlila som sa ci to pomohlo neviem ale bola som pokojnejsia kludnejsia vyrovnanejsia a modlime sa so synom dodnes ako smw to všetko zvladli. Drzim palceky
Neboj vsetko bude ok ja som bola 2x na amnio a baby su zdrave
Ďakujem pekné každému , modlím sa aby bol zdravý . Každého to boli podľa mňa keď sa jedná o vaše dieťa. Ale to čakanie je hrôza
drž sa, verím že všetko dobre dopade.. ja som mala 1:6 a Trisomy + morfo to vylúčili.. 🍀
@maria336 to čakanie je najhoršie, teraz keď si po amnio oddychuj cely týždeň, kľud na lôžku. A rozmýšlaj čo urobiš keď bude výsledok pozitívny na DS. Pre niekoho je to tragédia niekto také dietko príjme s otvoreným srdcom. Sama som bola na amnio a na otázku, čo keď? som sama nenašla odpoveď, ale ja som mala výsledky do 2 dní. /mala som zrýchlenú/ a naštastie bolo všetko ok. z krvi mi vyšlo 1:40
Ja som mala 1:5, zaplatila som si trisomy testy a tie vysli negativne, morfologicky ultrazvuk bol tiez v poriadku. Maly ma uz dva mesiace a je zdravy.
Ja som mala presne rovnake riziko - 1:35. Dnes mame doma 3 a pol rocneho zdraveho skolkara. Ale na ten stres a strach nezabudnem do konca zivota. Drzim palce, nech to u teba dopadne rovnako.
U mna pomer 1:6,vysoke NT a mam zdraveho uz 6,5 rocneho syna..
ja som mala tiez pomer 1:35, amnio dopadla ok, dcera je zdrava (uz ma 10r)
mne tiež vyšli zlé výsledky z krvi v r. 2013, tak som šla namiesto amniocentézy na genetický test Materni T21 a tam mi vyšlo, že dieťa bude na 99,95% zdravé, tak som sa upokojila. Syn má 7r. a nemal žiadnu genetickú vadu
Ďakujem za pozitívne odpovede 🙂 dúfam že budem patriť medzi vás a všetko bude ok
Ja som mala prvy screening negativny, druhy vyšiel pozitivny. Morfologicky usg v myslave menšia nosova kosticka, otvorena FOA na srdiečku, pozitivny Prenascan na trizomiu 21. Pomer 1:2 na DS. Amnio som odmietla. Prerušenie tehotenstva som odmietla.
Mame krásnu dcérku s potvrdenou diagnozou.
@123tana123 Koľko si mala rokov? Mne dnes povedali 1:18 na Downov.
@bebaa 26 som mala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mrzi ma to, cim prechadzas. Ked uz si sa rozhodla pre odber plodovej vody, musis vydrzat. Vacsina ide na ten drahsi krvny test a ma vysledky aj rychlejsie. Riziko, ze po odbere plodovej vody praskne plodovy obal samozrejme je, takze lez, oddychuj, hyb sa co najmenej. Geneticke sono ti nerobili, aby ta ukludnili? Vacsinou ti odbornik vie downa krasne vylucit uz na sone... predsalen tie rysy, prsty, symetria koncatin a srdiecko su odlisne... Svagrina mala pomer 1:3 - narodil sa zdravy chlapec, ktory sportuje, preskocil dve triedy, inteligencne daleko nad rovesnikmi... ale ten stres, ktory jej narobili je hrozny.